Last news in Fakti

31 Декември, 2021 10:00 5 804 3

След двегодишно отсъствие „Кинг Конг“ се завръща на боксовия ринг

  • луис ортиз-
  • чарлс мартин

Кубинецът се надява, че ще получи един последен шанс за титлата

След двегодишно отсъствие „Кинг Конг“ се завръща на боксовия ринг - 1
Снимка: БГНЕС

Кубинецът Луис Ортиз прави последни приготовления, за да се завърне на боксовия ринг, след като прекара почти две години в изгнание, допускайки единствените си две загуби в кариерата от Дионтей Уайлдър. Този път „Кинг Конг“ ще премери сили с Чарлс Мартин, за да може двамата да потърсят по един последен шанс за титлата.

Дълги години Ортиз бе отбягван от водещите имена в тежка категория, докато времето не го превърна в едно от бившите величия. Едва тогава „Бронзовия бомбардировач“ прие предизвикателството му, за да може на два пъти да го нокаутира.

42-годишният кубинец е с актив от 32 победи, от които 27 с нокаут, и само 2 загуби във въпросните мачове с американеца.

Мартин също не се е бил от началото на 2020 г. насам, но фактът, че е едва на 35 години му дава малко повече време, за да се опита да спечели обратно трофея на IBF. До момента той има 28 победи с 25 нокаута, 2 загуби и 1 равенство. Първото му поражение дойде срещу Антъни Джошуа през 2016 г., когато сдаде пояса, а две години по-късно отстъпи по точки на Адам Ковнацки.

Битката между двамата левичари ще се състои на 1 януари в Холивуд, като прогнозите са, че победителят ще си осигури мач с един измежду Анди Руиз и Крис Ареола, а оттам и двубой за титлата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Xaa

    0 0 Отговор
    Е той руиз вече победи ареола малко на късмет ама..интерсно ще да гледаме елиминатор между мексико дюнер и кинг конг :р