Last news in Fakti

16 Май, 2013 00:05 1 454 0

Челси е новият крал в Лига Европа

  • челси-
  • бенфика-
  • лига европа
Челси е новият крал в Лига Европа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Челси е новият шампион във втория по сила европейски турнир Лига Европа.

Това стана факт, след като "сините" от Лондон победиха Бенфика с 2:1 във финала на надпреварата, а драмата бе пълна, тъй като момчетата на Рафа Бенитес вкараха победния си гол в 93-ата минута на сблъсъка.

Първата част завърши при резултат 0:0 под пълната доминация на португалския гранд. Въпреки множеството опасности пред вратарта на Петър Чех, до гол така и не се стигна.

Второто полувреме започна по идентичен начин и още и в 51-ата минута Гайтан вкара в мрежата на еврошампиона, но попадението бе отменено заради засада.

Така противно на всякаква логика, в 59-ата минута Фернандо Торес откри резултата в полза на Челси. Испанецът направи мощен пробив и след като надигра защитата на "орлите", реши да премине и покрай излезлия напред страж, за да оплете коженото кълбо в мрежата му.

В 67-ата минута обаче португалците получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Аспиликуета в наказателното поле. С изпълнението се нагърби Кардосо, който бе безпощаден за 1:1.

И точно когато мачът заспа и всички бяха затаили дъх в очакване на продълженията, в 93-ата минута Бранислав Иванович сложи край на спора.

При изпълнението на последния корнер в редовното време на двъбоя, сръбският защитник на "сините" се придвижи в наказателното, извиси се над всички и с глава прехвърли стража на Бенфика за 2:1, носейки първи трофей за сезона на тима си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА