Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 18:59 1 047 1

Неочаквано: Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open

  • марк-андреа хюслер-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • sofia open-
  • холгер руне

След драматичен успех с 6:4, 7:6(8) над “втория най-добър тийнейджър в света” Холгер Руне на финала в “Арена Армеец’

Неочаквано: Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open - 1
Снимка: БГНЕС

Макар да е трудно за вярване, Марк-Андреа Хюслер е новият шампион на Sofia Open след драматичен успех с 6:4, 7:6(8) над “втория най-добър тийнейджър в света” Холгер Руне на финала в “Арена Армеец’.

Доскоро непопулярният 26-годишен швейцарец никога няма да забрави седмицата в българската столица, в която достигна до първия си АТР финал и съответно първата си титла от най-високото равнище в професионалния мъжки тенис.

Самият Хюслер обяви, че София вече се превръща в един от любимите му градове, а любопитното е, че той изрази съмнение дали ще се върне да защити титлата си, защото догодина турнирът е през януари и съвпада с мачовете за “Купа Дейвис”. Естествено, той призна и че не е очаквал някога да спечели АТР титла.

Триумфът на швейцареца може да бъде сравнен със стореното от Мирза Башич през 2018-а, когато той тръгна от квалификациите и спечели трофея.

Хюслер елиминира последователно Джофри Блано, Пабло Кареньо Буста, Камил Майхжак, Лоренцо Музети и сега Руне на финала.

7Холгер Руне - Марк-Андреа Хюслер
Руне изглеждаше сякаш е готов да превърне в успех втория си АТР финал за годината след дебютния си триумф на клея в Мюнхен през април. Той обаче сбърка три поредни ретура в началото на тайбрека във втория сет, и то в стремеж да е пределно агресивен. В допълнение на това със свои грешни решения в “дългия гейм” впоследствие той предостави шанса на Хюслер да сервира за титлата и швейцарецът се възползва.

Благодарение на забележителното си представяне в София Хюслер ще скочи с цели 31 места в световната ранглиста и от следващата седмица ще е номер 64.

Руне също регистрира прогрес - с 5 позиции до 26-ата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришо Пакпадналов

    1 1 Отговор
    А къде е Гришо Пакпадналов?