Last news in Fakti

23 Януари, 2023 18:03 5 565 0

Наредиха €95-милионна покупка на Манчестър Юнайтед сред издънките на сезон

  • антони-
  • манчестър юнайтед

Бразилецът дотук не оправдава особено инвестицията

Наредиха €95-милионна покупка на Манчестър Юнайтед сред издънките на сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед вложи внушителните €95 млн. за Антони през лятото и мнозина побързаха да го определят за следващата голяма звезда на Висшата лига, позовавайки се на няколко клипчета в социалните мрежи с най-добрите му момента. Goal.com обаче днес реши да го включи в списъка си от фаворити за най-големите издънки през сезона.

22-годишното крило има вече 15 мача зад гърба си, в които е вкарал 5 гола и няма нито една асистенция с червения екип. Почти всичките му попадения паднаха в началото на кампанията и то срещу Арсенал, Манчестър Сити и Евертън. Във Висшата лига обаче той не се е разписвал именно от онзи мач срещу „карамелите“ на 10 септември 2022 г., което означава, че той не е допринесъл пряко за последвалите добри резултати, макар и да имаше за кратко контузия.

Критиците на Антони, сред които в това число попадаме и ние, често обръщат внимание на поведението му в нефутболни ситуации. Той обича да влиза в пререкания със съперници и съдии, предпочита да разменя думи с феновете по терена и нерядко може да бъде видян да използва провокативни прийоми, с които да цели конфронтация. Срещу Омония Никозия в Лига Европа дори той взе участие в симулация, заради която опонентите решиха да извадят топката от играта с цел да му се помогне, а миг по-късно той се изправи и призова своите да продължат играта със спечеления тъч. Това идва на фона на нововъведените бели картони за феърплей, който въведоха в Португалия през изминалия уикенд.

Последната изява на бразилското крило бе срещу Арсенал в неделя, когато неговият тим загуби с 3:2 от лидера в класирането. Там той се отчете с няколко слаби удара от дистанция и един неуспешен опит за триково преминаване през Уилям Салиба, дало повод за доста подигравки от домакинските привърженици. Затова не беше изненада, че Ерик тен Хаг го замени в 71', тъй като и без друго вече имаше жълт картон на сметката си.

Не са един и двама по-сериозните анализатори, които присвоиха Twitter-шегата за Антони, че той е просто един „фиджетспинър“, визирайки запазената му марка, в която се върти около оста си, водейки топката с единия си крак. Умение, което може и да му носи „харесвания“ в мрежите, но няма никакво практическо приложение в професионалния футбол.

Няма да е изненада, ако Алехандро Гарначо започне да получава все повече шансове от старши-треньора на Манчестър Юнайтед, защото младокът влага в пъти повече усилия от конкурента си. При това юношата на „червените дяволи“ демонстрира непреклоним характер и желание да се бори за доброто на отбора във всеки един момент. Все пак 18-годишният аржентинец вече има 3 гола и 6 асистенции, влизайки обичайно от резервната скамейка, с което превъзхожда бразилеца по влияние в мачовете.

Все още обаче е рано да заклеймим, че Антони за издънката на сезона, защото едва наскоро преполовихме кампанията. Той ще има достатъчно шансове, за да се адаптира и да започне да оправдава похарчените пари. Но към днешна дата ситуацията не изглежда обнадеждаващо за него.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА