24 Април, 2023 06:12 1 302 1

Наполи шокира Ювентус дълбоко в добавенето време

  • наполи-
  • футбол-
  • ювентус-
  • серия а

Единственото попадение в мача бе дело на Джакомо Расподори

Наполи шокира Ювентус дълбоко в добавенето време - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи победи Ювентус с 1:0 в мач от 31-я кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Джакомо Расподори дълбоко в добавенето време. С тази победа Наполи остава на първа позиция със 78 точки, докато Ювентус е на 3-о място с 59 пункта на сметката си.

В първите 20 минути нямаше чисти голови положения в срещата, като Ювентус бе по-опасният отбор, но Наполи владееше много повече топката. "Бианконерите" не успяваха да създадат добра ситуация пред вратата на съперника и опитваха удари от дистанция.

До края на първата част така и двата отбора не успяха да създадат чисто голово положение. Наполи продължаваше да контролира топката, но така и не съумя да отправи точен удар, докато Ювентус също не искаше да рискува и разчиташе на сигурност в защитен план.

Наполи шокира Ювентус дълбоко в добавенето време
Снимка: БГНЕС

Второто полувреме Наполи бе значително по-активен от съперника си. В първите 20 минути от втората част Ювентус нямаше удар по посока на провивниковата врата. Наполи опитваше да създаде положения, но не успяваше да затрудни достатъчно вратата на Войчех Шчесни.

В 70-а минута се откри най-добрият шанс, след като Виктор Осимен имаше чудесна възможност да се разпише. Нападателят получи чудесен пас в наказателното поле, но единствено успя по някакъв начин да забоде топката в дясната греда. Късмет за Юве!

Само четири минути след този шанс за Осимен, пред нападателя на Наполи се откри още една чудесна възможност. Той достигна до прехвърлящо подаване и опита да завърши, но топката профуча над напречната греда.

В 83-а минута Анхел Ди Мария имаше видимост към вратата и нанесе удар от ръба на пеналтерията, който премина зад безпомощния вратар. Съдията обаче даде сигнал, че положението ще бъде разгледано с ВАР. Малко след това голът бе отменен поради нарушение в изграждането на атака. Резултатът остана непроменен.

В третата минута на добавеното време Елиф Елмас изпрати прецизно високо центриране в наказателното поле. Джакомо Распадори достигна до него и завърши с прекрасен удар от въздуха. Вратарят беше безпомощен срещу опита му, попаднал в долния ляв ъгъл - 1:0 за Наполи.

Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка. Наполи триумфира над Ювентус след късния гол на Джакомо Распадори.

Ювентус загуби две от последните си срещи от Серия А, но успя да се класира напред в турнира Лига Европа, след като отстрани Спортинг с общ резултат 2:1 на четвъртфиналната фаза от надпреварата. Наказанието на "бианконерите" за отменени точки бе отменено, като те вече са 3-и в класирането и при победа днес могат дори да бъдат в подножието на върха в първенството.

Наполи е първи е почти сигурен шампион, но претърпя разочарование, като отпадна от Шампионската лига след недостатъчно добро представяне срещу Милан. Тимът на Лучано Спалети ще иска да покаже отново добра игра и да се върне на пътя на победите, като успее да триумфира с титлата в Серия А.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим33

    3 0 Отговор
    Проблемите на футболистите е,че не умеят да бележат голове.Изпуска се момента на удар към вратата,а също и момента на подаване.Тук трябва мниго работа,за да се научат ,кога какво трябва да правят.Иначе заслужена победа,въпреки драмата....