Last news in Fakti

26 Април, 2023 15:55 1 057 0

Статистиката говори за фундаменталното значение на футболист на Левски

  • андриан краев-
  • футбол-
  • левски-
  • статистика

Халфът направи силен мач и срещу Берое и попадна във фокуса на традиционната рубрика на Българската професионална футболна лига

Статистиката говори за фундаменталното значение на футболист на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Все повече са статистическите показатели, които потвърждават и субективната оценка за все по-фундаменталното значение на Андриан Краев за Левски, пише "Мач Телеграф". Халфът направи силен мач и срещу Берое и попадна във фокуса на традиционната рубрика на Българската професионална футболна лига. Той игра цял мач за „сините“, като се отчете с асистенция за победния гол на Асен Чандъров. Освен това той шутира два пъти по посока вратата на Берое, извърши 2 нарушения, но бе фаулиран цели 6 пъти (най-много от всички останали футболисти в Първа лига този уикенд). Краев даде общо 71 паса, от които 53 точни. Той спечели 53% от единоборствата в мача, а в защита процентът му спечелени единоборства е 62%. Освен това Андриан се отчете още със 7 пресечени паса (3 в противниковата половина) и 8 отнети топки.

Определено това е един от българските футболисти, намиращи се в най-добра форма. Според доста мнения той беше най-добрият или един от тримата най-добри на терена в дербито срещу ЦСКА, което завърши 0:0. Не случайно той бе един от двамата футболисти на тима, заедно с Хосе Кордоба, към когото имаше реални оферти през зимната пауза.

Отделно от това статистиката показва, че Левски не е спечелил нито един мач от началото на сезона, без той да е бил на терена. През пролетта той пропусна двубоите с Черно море във Велико Търново (загуба с 0:1) и с Пирин в Благоевград (равенство 1:1), като точно това бяха двата мача, в които не само резултатите, но и играта на Левски беше най-лоша. Тя бе такава и срещу Берое, но пък както вече стана дума, тъкмо Краев изигра решаваща роля при победния гол.

През есенния дял пък той пропусна гостуванията на Черно море и Славия, които също не бяха от най-силните за „сините“ и от тях те взеха само една точка – от нулево равенство срещу Черно море, а двубоят на „Овча Купел“ бе загубен с 1:2.

Краев подобри значително и играта си с глава, като с такава вкара и двата си гола през сезона. Те паднаха след корнери, изпълнени от Филип Кръстев при победите с 2:0 над Ботев Вр като гост и над Арда със същия резултат като домакин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА