Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 10:27 1 797 2

Нестор Ел Маестро счупи 5-годишен карък в ЦСКА

  • нестор ел маестро-
  • цска-
  • футбол

40-годишният специалист за първи път спечели мач сред обрат като наставник на „червените“

Нестор Ел Маестро счупи 5-годишен карък в ЦСКА - 1

Победата на ЦСКА с 2:1 като гост на Пирин се превърна в нещо, което до момента не беше постигано от треньора на тима Нестор Ел Маестро и в двата му престоя начело на „армейците“.

40-годишният специалист за първи път спечели мач сред обрат като наставник на „червените“. Това се случи от 12-ия му опит.

Както е известно, Ел Маестро за първи път пое ЦСКА през лятото на 2018 г., но осем месеца по-късно беше уволнен. На 29 юли сърбинът с британско поданство за втори път беше назначен начело на тима от „Българска армия“.

От 2018 г. насам ЦСКА под ръководството на Нестор общо 11 пъти е бил в ролята на догонващ в резултата, но в нито един от тях не беше стигал до победата. Краят на тази негативна серия дойде в събота, когато Тобиас Линдсет в 80-ата минута вкара втория гол за успеха срещу Пирин.

Мачът срещу „орлетата“ беше петият случай, в който Ел Маестро и „армейците“ изоставаха в резултата през последните три месеца. Това се случи още срещу Сепси (0:4), Лудогорец (0:3), Славия (1:1) и Левски (1:1). Едва при петия си опит през този сезон и общи 11-и начело на ЦСКА сърбинът счупи петгодишния карък без постигнат победен обрат.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ловешко джудже

    3 6 Отговор
    литекс, литекс, литекс
  • 2 Последния Софиянец

    2 6 Отговор
    В интерес на истината преименувания пасна идеално на преименувания отбор