Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 07:30 988 2

Лудогорец размаза Етър само за едно полувреме

  • футбол-
  • лудогорец-
  • етър

Разградчани изиграха шеметно първо полувреме, в което вкараха четири безответни попадения, а голът на Неделев от фал ще се помни дълго

Лудогорец размаза Етър само за едно полувреме - 1

Лудогорец спечели категорично с 4:0 гостуването на Етър в последен двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Шампионите си осигуриха успеха още преди почивката с голове на Квадво Дуа (3), Тодор Неделев (32), Якуб Пьотровски (37) и Бърналд Текпетей (41). В последните 20 минути домакините играха с 10 души, след като Луис Кордоба бе изгонен за втори жълт картон.

Разградчани изиграха шеметно първо полувреме, в което вкараха четири безответни попадения, а голът на Неделев от фал ще се помни дълго. След почивката отборът видимо намали темпото, като опитът му помогна да затвори срещата, съхранявайки голяма част от силите си.

Очаквано гостите се настаниха в половината на "болярите" още с първия съдийски сигнал. Домакините трудно отнемаха топката и още в 3-ата минута се оказаха в ролята на догонващи.

В 3-ата минута Якуб Пьотровски изведе Аслак Фон Витри на дясното крило и норвежецът без забавяне прати успоредно центриране в наказателното поле на Етър. Там добра позиция бе заел бразилецът Квадво Дуа и от движение прати топката зад гърба на Мартин Величков - 0:1.

Шанс да удвои резултата се откри пред Бърнард Текпетей в 14-ата минута, но ганаецът стреля встрани от вратата на домакините. След 20-ата минута "болярите" се окопитиха и организираха няколко добри слизания към вратата на Слуга. Хубаво центриране на Димо Бакалов в 26-ата минута от фал внесе напрежение в отбраната на Лудогорец, но никой от играчите във "виолетово" не успя да стигне до нея.

Тодор Неделев напомни за най-добрите си дни във футбола с фамозно изпълнение на фал в 32-ата минута. Топката бе поставена малко преди дъгата на наказателното поле, а халфът с техничен удар над стената не остави шансове на Величков - 0:2.

Четири минути след това малшанс споходи Тодор Неделев, който с чудесен удар нацели гредата.

Третото попадение не закъсня и в 37-ата минута Якуб Пьотровски бе в прегръдките на съотборниците си. Полякът получи топката от Недялков и с премерен шут покачи на 0:3.

Секунди по-късно Дуа пропусна да се разпише отново, след като бе изпуснат от бранителите на Етър.

Дъждът от голове продължи и в 41-ата минута се разписа Бърнард Текпетей. Защитникът на домакините Мариян Иванов се подхлъзна и това позволи на Текпетей да напредне и да излезе сам срещу вратаря. Ганаецът завърши със самочувствие и направи резултата 0:4.

На почивката треньорът на Етър - Светослав Петров, направи три промени в състава. Георги Александров, Димо Бакалов и Мартин Тошев отстъпиха местата си на Шахредин Букхолда, Мартин Николов и Ловре Кнежевич. Наставникът на гостите Георги Дерменджиев също прибегна до смени - извади от игра капитанът Антон Недялков и Квадво Дуа, а вместо тях на терена се появиха Сон и Руан Круз.

И след промените в двата състава разградчани продължиха да създават положения пред вратата на домакините. Руан Круз на два пъти и Рик Джонатан пропиляха добри положения, а Крум Стоянов и Мосес Кандидус се отчетоха с точни удари за статистиката, тъй като не успяха да затруднят Слуга.

20 минути преди края еквадорецът Луис Кордова остави съотборниците си в намален състав, след като получи втори жълт картон за грубо влизане в краката на Клод Гонсалвеш и бе изгонен.

Бърнард Текпетей си изработи отлична възможност за нов гол в 77-ата минута, но вратарят Мартин Величков изби страховития му удар в долния ляв ъгъл. Пет минути след това и стражът на Лудогорец - Симон Слуга, показа завиден рефлекс при шут на Букхолда отблизо. В добавеното време резервата Мунир Шуиар пропусна последната възможност за гостите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    4 0 Отговор
    От 5 футболисти, един е с българско име. Едно време имаше школи за спортисти, сега е перачница.

    Коментиран от #2

  • 2 Анималс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    С българи се видя, че нищо не става. Числото нали уж "Честа е повече от парите" ала бала и само с българи, но взеха Любо Пенев и Тройчо и айде бразилци, ганайци и тн. Просто без расовите жребци като Юга, Назон, Фаетон и Естрада, щяхме като тях едва да кретаме в средата