Last news in Fakti

13 Март, 2024 16:45 829 1

Един от кандидатите за президент на БФС каза кои хора ще влязат в неговия изпълком

  • петьо костадинов-
  • бфс-
  • футбол-
  • конгрес

Моят основен акцент в програмата за управление е работата с общините

Един от кандидатите за президент на БФС каза кои хора ще влязат в неговия изпълком - 1

Един от седмината кандидати за президент на Българския футболен съюз Петьо Костадинов закри предизборната си кампания във Велико Търново. Той изброи четири причини за този избор, съобщава БТА.

Моят основен акцент в програмата за управление е работата с общините, каза Костадинов и допълни, че кметът на Велико Търново Даниел Панов е председател на НСОРБ, Венцислав Спирдонов е на чело на Асоциацията на председателите на Общински съвети. През 2024 година се навършват 100 години организиран футбол в България и 100 години от основаването на ФК „Етър“.

Костадинов посочи, че ако бъде избран за президент на БФС ще покани в Изпълкома на съюза 13 души, които са част от предизобрния му екип. Още две места ще има за представителите на Професионалната футболна лига и на Аматьорската футболна лига.

Част от екипа, който той представи са бригаден генерал Борислав Сертов, специалист по антитероризъм, проф. Андрей Захариев, експерт Публични финанси и местно самоуправление, адв. Николай Калистратов, експерт-финансист и юрист, арх. Ивайло Мишев, експерт по футболна инфраструктура, Добри Козарев, президент на “Гигант” (Съединение) - отборът, издигнал неговата кандидатура, също така д-р Стефан Проданов, бивш състезател по футбол и преподавател в Стопанската академия в Свищов, д-р Христо Мазнейков, експерт спортна медицина и ортопедия, Иван Аспарухов, кмет на Община Мездра, бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и проф. Марин Гъдев, експерт по кондиционна подготовка във футбола и бивш състезател по лека атлетика. Костадинов осветли две нови имена при закриването на кампанията. Те са на инж. Живко Желев, президент на Волейболен клуб „Берое“и Седай Баки Ахмед от Черноочене, чиято задача е да ускори комуникацията с кметовете на общините.

Костадинов посочи, че има сигнали за купуване на гласове преди изборите за президент на БФС в петък, и те са подадени до СДВР и до Българския футболен съюз, но не пожела да оповести повече подробности, тъй като тече проверка.

„Има 567 клуба в областните футболни групи, всеки един от клубовете ще получи 4-цифрена сума, стига да участва в състезания, а не фигурира случайно“, каза Костадинов и подчерта, че това е добра гаранция, вместо купуването на гласове между 200 и 300 лева.

Той подчерта, че ако не стигне до балотаж, няма да подкрепя никого и няма да участва в чужд екип. Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Петьо Костадинов заяви, че няма притеснения за честността на конгреса на БФС, който в петък трябва да избере свой президент, ако се приеме предложението конгресът в петък да се предава пряко, да бъде открит за медиите, а гласуването от клубовете да става с бюлетина, но без тъмна стаичка. Пред журналистите той припомни десетте тезиса, залегнали в концепцията му за българския футбол с хоризонт – 2030.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неграмотници

    0 0 Отговор
    Пише се "начело" (слято) ,а не " "На Чело".....