Last news in Fakti

7 Февруари, 2014 12:00 1 106 0

Не допуснаха 52-годишен до Олимпиадата

  • гети-
  • олимпиада-
  • квота-
  • ветеран

Клойд Гети остана извън Игрите в Сочи

Не допуснаха 52-годишен до Олимпиадата - 1
Снимка: БТА/АР
Ветеранът по ски свободен стил Клойд Гети (Аржентина) не получи разрешение да участва на зимните олимпийски игри в Сочи. 52-годишният аржентинец, който е специалист в дисциплината скокове в свободния стил, подаде жалба до Арбитражния спортен съд в Лозана, но тя беше отхвърлена.
 
Гети, който е най-възрастният състезател по ски свободен стил в света, твърди, че е можел да се състезава за Аржентина, тъй като националният олимпийски комитет е получил една квота.
 
В същото време от Международната федерация по ски (ФИС) съобщиха, че мястото е дадено по грешка и е оттеглено още същия ден. Според ФИС нито един аржентински спортист няма право да участват в скоковете от турнира по ски-свободен стил в Сочи.
 
Гети, който завърши 41-и в генералното класиране за Световната купа 2013/2014, не успя да събере минимума точки и да се класира за олимпиадата. Той участва на две олимпиади - в Торино'2006 завърши 28-и, а в Солт Лейк Сити'2002 - 25-и.
 
“Аз съм разочарован, но нищо не мога да направя”, заяви Гети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА