Last news in Fakti

26 Май, 2024 19:10 974 0

Илия Груев и Лийдс не успяха да влязат във Висшата лига

  • лийдс-
  • не успя-
  • загуби-
  • плейофа-
  • висшата лига-
  • саутхемптън

Саутхемптън се завърна в елита на английския футбол

Илия Груев и Лийдс не успяха да влязат във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС/EПA архив

Саутхемптън надви Лийдс с 1:0 в двубой от финалния плейоф за влизане във Висшата лига.

В 4-а минута дойде първият удар в срещата. Арчи Грей напредна с топка в крака и опита късмета си от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта. Малко след това Уилфред Нонто направи подобен пробив като своя съотборник и шутира, но изстрелът бе слаб и Алекс МакКарти улови.

В 13-а минута Уилям Смолбоун опита директно да стреля от пряк свободен удар, но Мелие внимаваше и успя да избие в корнер. В 24-а минута Лийдс беше разконцентриран в защита и Уилям Смолбоун бе намерен по чудесен начин между няколко противникови състезатели, а след това самият той пусна извеждащ пас към Адам Армстронг, за да може нападателят на "светците" да завърши прецизно и да открие резултата - 1:0 за Саутхемптън.

До края на полувремето Лийдс опитваше да установи контрол върху срещата и да създаде голови положения, но Саутхемптън бе мобилизиран и не позволи сериозни опасности пред своята врата. В 45-а минута "светците" отново изпълниха хитро пряк свободен удар, а Адам Армстронг бе на страхотна стрелкова позиция, като шутира в далечния ъгъл, но Мелие го отказа с чудесно спасяване.

В 49-а минута Лийдс организира най-доброто си нападение, като Джо Родън стреля след индивидуален пробив, но бе блокиран, а след това Съмървил имаше възможност от границата на наказателното поле да отправи удар, който премина много близо до левия страничен стълб на Саутхемптън.

В 68-а минута "светците" можеха да удвоят резултата след грешка на Лийдс при разиграването. Сам Едози бе изведен по превъзходен начин и бе очи в очи с Мелие, но не успя да уцели вратата след неточния си завършващ удар.

В 84-а минута Даниел Джеймс размени страхотно двойно подаване със свой съотборник в противниковото наказателно поле, като накрая уелският национал отправи снаряд с десния крак, който се отби от напречната греда.

В четвъртата минута на добавеното време отново Дан Джеймс бе най-острият футболист за Лийдс, като офанзивният играч опита удар в далечния ъгъл, но МакКарти внимаваше и изби встрани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА