3 Юни, 2024 18:40 857 2

Официално: Челси назначи Енцо Мареска за треньор

  • енцо мареска-
  • треньор-
  • назначи-
  • челси-
  • лестър-
  • англия-
  • футбол

Мареска ще започне новата си роля на 1 юли с петгодишен договор с клубна опция за още една година

Официално: Челси назначи Енцо Мареска за треньор - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Челси официално назначи Енцо Мареска за нов мениджър с петгодишен договор, който ще замени напусналия Маурисио Почетино.

44-годишният италианец водеше Лестър от юни 2023 г. и ги изведе до титлата в Чемпиъншип миналия сезон.

„Радваме се да приветстваме Енцо в Челси. Той се доказа като отличен треньор, способен да постига впечатляващи резултати с вълнуващ и разпознаваем стил. Енцо ни впечатли дълбоко в нашите дискусии, довели до назначаването му. Неговите амбиции и работна етика са в съответствие с тези на клуба“, казаха спортните директори в Челси Лорънс Стюарт и Пол Уинстанли.

Мареска ще започне новата си роля на 1 юли с петгодишен договор с клубна опция за още една година.

„Да се ​​присъединиш към Челси, един от най-големите клубове в света, е мечта за всеки треньор. Ето защо съм толкова развълнуван от тази възможност. Очаквам с нетърпение да работя с много талантлива група играчи и персонал, за да развием отбор, който да продължи традицията на клуба за успех и да направи нашите фенове горди“, сподели треньорът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 1 Отговор
    Моуриньо трябваше а те Мареска,
  • 2 Хорейшио

    0 0 Отговор
    ЯВно тия имат доста излишни пари , след като са сключили договор с тоя за цели 5 години / без да броим тая още 1 , която е под условие/. Шансовете този недоказан треньор да стои там цели 5г. са почти 0 %, но затова пък шансовете му да прибере голяма неустойка са почти 100%