Last news in Fakti

15 Юни, 2024 19:23 923 0

Виктория Томова ще играе за трофея във Валенсия

  • виктория-
  • томова-
  • тенис-
  • финал-
  • валенсия

Тя заработи 81 точки за световната ранглиста

Виктория Томова ще играе за трофея във Валенсия - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова ще играе на финала на турнира по тенис на клей УТА 125 в испанския град Валенсия, който е с награден фонд 100 хиляди евро. Водачката в схемата Томова се наложи на полуфиналите над Ирина Шиманович (Беларус) след обрат с 2:6, 6:3, 6:4, предава БТА. Двубоят продължи два часа и 26 минути.

69-ата в световната ранглиста Томова, която е сигурна за участие на Олимпийските игри в Париж, загуби първия сет, но във втория поведе с 3:1 и 4:2, изравнявайки след успешното 6:3.

В третата част българката направи добро начало и взе аванс от 2:0, но допусна изравняване за 2:2. Последва серия от три гейма за нея и преднина от 5:2, Шиманович намали до 4:5, но след това Виктория Томова се възползва от третия си мачбол и спечели срещата с крайното 6:4.

Българската тенисистка ще се изправи в спора за титлата срещу победителката от мача между втората поставена Йесика Бусас Манейро от Испания и американката Ан Ли.

С отличното си представяне на турнира Томова заработи 81 точки за световната ранглиста и ще запише ново рекордно класиране при жените.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА