Last news in Fakti

15 Юни, 2024 19:51 928 0

Французин излиза срещу Гришо в Куинс Клъб

  • григор димитров-
  • тенис-
  • трева-
  • куинс-
  • клъб-
  • уимбълдън

Григор Димитров е поставен под №3 в схемата

Французин излиза срещу Гришо в Куинс Клъб - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров ще срещне французина Адриан Манарино в първия кръг на турнира на трева в Куинс Клъб в Лондон, който е главният подгряващ преди "Уимбълдън", предава БТА.

Поставеният под номер 3 в схемата Димитров нямаше особен късмет при жребия, тъй като 35-годишният Манарино е тесен специалист в играта на трева, а две от петте му титли са спечелени именно на тази настилка. Той има и още три загубени финала на тревни кортове. Последният му триумф пък бе на турнира "София Оупън" в зала в края на миналата година.

Добрата новина за българина е, че в петте си мача до момента срещу французина има пет победи. Всички двубои обаче са били на твърда настилка. Ако отстрани Манарино, във втория кръг Димитров, който е шампион в Куинс Клъб за 2014 година, ще играе с победителя от двойката между руснака Карен Хачанов и американеца Себастиан Корда.

На полуфиналите българинът пък може да срещне водача в схемата и шампион от миналата година Карлос Алкарас. Испанецът започва турнира с мач срещу аржентинеца Франсиско Черундоло.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА