Last news in Fakti

25 Юни, 2024 08:30 838 3

Грешна стръпка за Бразилия на старта на Копа Америка

  • бразилия-
  • копа америка-
  • футбол-
  • коста рика

"Селесао" направи нулево реми с Коста Рика

Грешна стръпка за Бразилия на старта на Копа Америка - 1

Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка 2024. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им.

Бразилия имаше инициативата още от самото начало, но първо Родриго пропусна добра възможност, като стреля покрай вратата, а след това Рафиня изскочи зад защитата, но ударът му бе спасен от вратаря Патрик Секейра.

Грешна стръпка за Бразилия на старта на Копа Америка

В 30-ата минута кариоките успяха да отбележат гол чрез Маркиньос, но след внимателно преглеждане с ВАР попадението бе отменено заради засада.

В самия край на първата част Родриго отправи доста опасен шут от границата на пеналта, но кълбото мина на сантиметри над напречната греда. Преди това пък съдията не даде дузпа за Селесао за игра с ръка на защитник на съперника.

Грешна стръпка за Бразилия на старта на Копа Америка

И през второто полувреме Бразилия продължаваше да атакува, но Коста Рика се бранеше доста организирано. В 63-тата минута и късметът бе на страната на костариканците, след като страхотен далечен удар на Лукас Пакета се отби от гредата.

В заключителните минути на два пъти и Бруно Гимараеш отправи опасни изстрели. Първият в 79-ата минута бе спасен от вратаря, а вторият в 92-рата минута премина на сантиметри до гредата.

Грешна стръпка за Бразилия на старта на Копа Америка

Междувременно бразилците протестираха за втори път срещу съдиите за неотсъдена дузпа срещу Родриго, който се строполи в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но като че ли преигра в ситуацията и реферите взеха правилното решение.

В крайна сметка срещата завърши при нулево реми, като двата тима стартират турнира с по точка в актива си и делят 2-рото място в групата. Лидер е Колумбия с 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената

    2 0 Отговор
    Ми някой да е очаквал нещо друго от това чудо с 7
  • 2 Точно

    0 1 Отговор
    Бях голям фен на бразилците. Откакто разбрах, че са русофили не искам и да ги чуя!

    Коментиран от #3

  • 3 „абсолютно”

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Точно":

    БРАЗИЛИЯ БЕШЕ ГОЛЯМ
    ОТБОР...ОСЕМДЕСЕТТЕ...⚽