11 Юли, 2024 22:30 1 192 2

Съдът отхвърли претенциите на Барселона за преждевременно прекратяване на договора с "Найк"

  • барселона-
  • найк-
  • футбол-
  • nike

Предисторията на този спор бе това, че Барселона получи по-висока оферта от Puma

 Съдът отхвърли претенциите на  Барселона за преждевременно прекратяване на договора с "Найк" - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният съд в Барселона постанови, че клубът трябва да изпълни договора си с “Найк”, който е в сила до 2028 година, и няма право да претендира, че може едностранно да прекрати споразумението.

Така висшата инстанция потвърди решението на Търговския съд, който още на 9 април определи серия от предпазни мерки, гарантиращи спазването на търговското споразумение.

Барселона обжалва решението на търговския съд и претендираше, че има основания да прекрати едностранно контракта. Върховният съд обаче отхвърли тези претенции и освен това забрани на клуба да сключва с трети страни споразумения, които са несъвместими с настоящия спонсорски договор.

Предисторията на този спор бе това, че Барселона получи по-висока оферта от Puma. Лапорта дори в един момент имаше идея за създаването на собствената марка, търсейки начин да облекчи тежкото финансово състояние на клуба.

Интересното е, че на фона на всичко това Барселона и “Найк” продължиха да водят преговори за нов контракт и информациите са, че двете страни ще сключат такъв. Очевидно цялата идея на Лапорта с претенциите за прекратяване на сега действащия договор бе да издейства по-изгодни условия в преговорите. Не е ясно обаче как ще повлияе на плановете му днешното решение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ю ка ка

    1 1 Отговор
    Найк доминират високия ценови клас. Пума са в диапазона 100-200лв.
  • 2 Румен Американеца

    0 0 Отговор
    Бай Ганьовците така и не се научиха, че фирмата се казва Найки. НайкИ!