15 Юли, 2024 20:37 1 213 2

Карагър: Най-добрите треньори не водят национални отбори

  • джейми карагър-
  • англия-
  • гарет саутгейт

Няма да се учудя, ако Гарет Саутгейт не остане селекционер на Англия, заяви бившият бранител на Ливърпул

Бившият английски защитник, Джейми Карагър, призна, че няма да се учуди, ако Гарет Саутгейт не остане селекционер на Англия, предаде Топспорт.

Все пак той призна, че ще бъде доволен, ако Саутгейт остане и говори за футболната култура в исторически план на "трите лъва".

"Бих искал Гарет Саутгейт да остане, но ще разбера, ако напусне поста. Цялата тази критика, която той получава е огромна. Кой ще го наследи? Ние не сме нация, която печели купи - ние не сме Бразилия. Нямаме история. Да, това искаме да го променим, но не виждам в този момент много треньор да се облизват и да си казват "О, това ще го направя с Англия".

"Най-добрите треньори са на отбори в Шампионска лига. Те искат да работят там. В националния футбол всичко е до играчите. Не можеш там да си купиш други и работиш с това, което имаш. Може би друг треньор може да извлече повече от този отбор, но ти просто трябва да печелиш турнири. Това нещо сме го правили веднъж за последните 100 години", заяви бившият бранител на Ливърпул пред Sky Sports.

"Най-добрите треньори не водят национални отбори. Испанският наставник е перфектният пример за това. Повечето хора не бяха чували за него преди турнира", говори още той по темата за треньорския пост при "трите лъва".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсолютно

    6 2 Отговор
    Точен

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.