Last news in Fakti

21 Април, 2014 12:19 931 1

Целият ресурс на СДВР е мобилизиран за охраната на мача Левски-ЦСКА

  • сдвр-
  • дерби-
  • охрана

Според Антон Златанов основният ангажимент на полицията е да осигурява реда извън стадиона

Целият ресурс на СДВР е мобилизиран за охраната на мача Левски-ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Целият ресурс на СДВР е мобилизиран, за да осигури охраната на обществения ред по време на мача между  Левски и ЦСКА днес от 16.00 часа. Това заяви заместник-началникът на отдел „Охранителна полиция“ на СДВР - Антон Златанов в сутрешния блок на бТВ.

Той поясни, че вътрешната охрана на един стадион не е задължително да бъде осигурявана от полицията. Според него, основният ангажимент на униформените е да осигурят реда извън спортното съоръжение.
Златанов припомни, че преди последния мач между двата отбора са били предотвратени няколко големи инцидента между агитките, като са били задържани над 100 души.

Според него за всеки отделен човек се преценява какъв е рискът да внесе опасен предмет, като при това се залавят доста голям процент от хулиганите. Златанов смята, че трябва да се потърси чия всъщност е отговорността за проблемите по стадионите - дали на полицията, клуба или стопанина на стадиона.

Служителите на реда ще бдят за сигурността както на територията на стадиона, така и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и на местата, на които се събират и на които съществува възможност да се засекат привържениците на двата тима, уверяват от пресценътра на МВР.

Посетителите на спортното събитие ще бъдат проверени два пъти - непосредствено преди стадиона и на самия вход. На територията на стадиона няма да бъдат допускани хора, които са в нетрезво състояние или носят забранени предмети и вещи, в това число и чадъри. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

За осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Svetoslav Dimitrov

    0 0 Отговор
    ima li kak da gledam macha?