26 Юни, 2015 13:18 4 325 6

Subaru отзовава коли със системата EyeSight

  • subaru-
  • eyesight-
  • отзоваване-
  • outback-
  • xv crosstrek-
  • wrx-
  • legacy

Японският производител Subaru обяви нова кампания за отстраняване на възможен дефект в повече от 72 000 автомобила и кросоувъра. Този път потенциалната неизправност засяга коли, снабдени със системата за предотвратяване на катастрофи EyeSight. Причината за отзоваването е неправилна работа на режима за автоматично спиране.

От щатската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) съобщават, че на задължително посещение в сервизните центрове на Subaru подлежат автомобили, оборудвани с второто поколение на EyeSight с цветна стереокамера от моделните 2015 и 2016 години. Сред засегнатите модели са Outback, производство между 24 февруари 2014 и 16 април 2015 г., XV Crosstrek (16 октомври 2014 - 15 април 2015), WRX (след 23 март 2015) и Legacy (10 март 2014 - 16 април 2015).

От NHTSA уточняват, че по време на тестове са установили неизправност на превключвателя на стоп светлините. При определени условия той може да се повреди, което води не само до неработещи стопове, а и до срив в системата за автоматично спиране пред препятствие. Информация за катастрофи и пострадали заради дефекта засега липсва, а за отстраняването му е достатъчно препрограмиране.

Subaru започна да монтира EyeSight още в началото на десетилетието, а миналата година бе представено второто поколение с цветна видеокамера. Изображението от нея се използва от няколко системи за активна безопасност - адаптивният круиз контрол, асистентът за напускане на лентата, автоматичното отпускане на газта и спирането в случай на опасност от сблъсък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Къде са сега онези хвалебствено-заслепени поклонници на тази "велика" иновация на Субару?
  • 2 Друг Гост

    2 0 Отговор
    До коментар #1 от " Гост":


    Няма и да ги видиш. Нарочно новината е сложена тука в този раздел за да не я прочете никой.
  • 3 Субарист

    1 1 Отговор
    Това, че трябва да се инсталира някакъв ъпдейт за 1 час не означава, че тази технология не е най-добрата!

    "Този път потенциалната неизправност! Информация за катастрофи и пострадали заради дефекта засега липсва, а за отстраняването му е достатъчно препрограмиране."
    Пък ти си лай, не пречиш!
  • 4 Нев

    1 1 Отговор
    Ами точно първата версия на тази система се оказа най-добра и единствената реално работеща, точно според щатската Национална служба за безопасност на пътното движение, като се представи по-добре от аналогичните системи за сигурност на Волво и Мерцедес.
    Така, че и втората система няма да е по-зле, след одстраняване на този бъг! Все пак не е като да ти изгърми ДСГ-то например, турбото, или да ти сменят дюзи на 30 К км като консуматив. :)
  • 5 Баса

    1 1 Отговор
    Субару са най големите бракми
  • 6 Разбирач

    1 1 Отговор
    Субару са едни от нах-хубавите коли!