Last news in Fakti

7 Август, 2014 13:35 1 050 2

Падналият в Мали самолет бил с неизправна черна кутия

  • мали-
  • падналия-
  • самолет-
  • черната кутия-
  • неизправна-
  • повредена

По време на целия полет устройството не е записвало разговорите на пилотите и преговорите им със земните диспечери

Падналият в Мали самолет бил с неизправна черна кутия - 1
Снимка: АП/БТА

Черната кутия на разбилия се в Мали самолет на авиокомпания Air Algerie,   предназначена за запис на звуците в пилотската кабина, е била повредена и не е работела по време на целия последен полет, съобщи РИА Новости", позовавайки се на информация на радио Europe-1.

Данните от другата черна кутия, която регистрира информация за хода на полета, работата на системите в самолета и параметри като скорост, височина и маршрут на полета, са получени още в края на юли.

За съжаление обаче данни от бордовото речево записващо устройство – за разговорите между пилотите, преговорите им със земните диспечери, звуковата сигнализация, не е възможно да бъдат получени. Според експертите, устройството е било неизправно още преди да пострада при крушението на самолета.

Изпълняващият рейс от Буркина Фасо до Алжир самолет McDonnell 83 падна в нощта на 24 юли в северната част на Мали около 50 минути след излитането. В резултат на катастрофата загинаха всички 116 души на борда, а причините за трагедията и до момента не са известни. Основната версия е, че лайнерът е попаднал в зона с буря.

Според последните данни, сред загиналите пътници са 51 граждани на Франция, 27 – на Буркина Фасо, осем ливанци, шестима алжирци, петима канадци, четирима германци, двама граждани на Люксембург и по един – на Швейцария, Белгия, Египет, Украйна, Нигерия, Камерун и Мали.

През 2007-2008 г. самолетът е принадлежал на испанския футболен клуб Реал.

Експерти криминалисти от Мали, Франция, Испания и Алжир са събрали близо 1200  образци от човешки останки след авиокатастрофата. Първата група от 146 образци вече е изпратена в Париж, където те ще бъдат анализирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Или, удобно оправдание за неудобната истина, знам ли...
  • 2 Змей Горянин

    2 1 Отговор
    Истината винаги е ясна - Русия е виновна. За всичко и на всички. Това е основната теза на Новия ред за държавата Съединени Американски Щати. Която трябва да бъде разрушена.