24 Юли, 2014 17:50 3 855 0

Самолет със 116 души на борда изчезна на път за Алжир (Обновена)

  • самолет-
  • алжир-
  • изчезнал-
  • катастрофа

Според първоначалните съобщения авиодиспечерите са изгубили контакт със самолета някъде над Западна Африка

Самолет със 116 души на борда изчезна на път за Алжир (Обновена) - 1
Снимка АП/БТА

Самолет на национална авиокомпания на Алжир „Еър Алжир“ (Air Algerie) се е разбил в района на столицата на Нигер - Ниамей, съобщи алжирската телевизия Ан Нахар.

Авиовластите са загубили контакт с летателната машина, която е изпълнявала полет от Буркина Фасо до Алжир през Сахара. Самолетът е излетял в 1:17 местно време и е трябвало да се приземи в 5:10 сутринта, но не е достигнала крайната си дестинация.

На борда на самолета Еърбъс А320 е имало 110 пътници и 6-членен екипаж. 50 от пасажерите са французи, 24 от Буркина Фасо, осем от Ливан, четирима от Алжир, двама от Люксембург, един от Белгия, един от Швейцария, един от Нигерия, един от Камерун, един от Украйна и един от Румъния. Екипажът е испански.

Президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта заяви, че в северната част на страната, между градовете Кидал и Агелок, са открити отломки от изчезналия алжирски самолет, съобщи Ройтерс малко след 21 ч. българско време.

Според първоначалните съобщения авиодиспечерите са изгубили контакт със самолета някъде над Западна Африка около 50 минути след излитането му от Уагадугу, съобщава Би Би Си.

Ройтерс съобщава, че връзката със самолета е изгубена, докато той летял над малийския град Гао.

Анонимен източник от „Еър Алжир“ заяви пред АФП , че еърбъса е бил недалеч от алжирската граница, когато екипажът е поискал да направи отклонение от маршрута заради лоша видимост и за да избегне сблъсък с друг самолет, излетял от Алжир за малийската столица Бамако. Източникът обяснява, че контактът със самолета е изгубен след смяната на курса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА