13 Юни, 2015 14:12 1 304 0

Путин и Ердоган се срещнаха в Баку

  • путин-
  • ердоган-
  • баку

Руският президент със закачлива шега относно кандидатчленството на Турция в ЕС

Путин и Ердоган се срещнаха в Баку - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Русия Владимир Путин и държавният глава на Турция Реджеп Ердоган проведоха специална среща в Баку, съобщи ТАСС.

Разговорите преминаха при закрити врати и представители на медиите не бяха допуснати до тях.  От руската страна участие в срещата са взели още помощника на президента Юрий Ушаков, външния министър Сергей Лавров, министърът на енергетиката Александър Новак, ръководителят на Росатом Сергей Кириенко и директора на Газпром Алексей Милер.

До срещата бяха допуснати само фотографи, които да направят снимки на двамата лидери. В първите няколко минути на срещата те обменяха впечатления за провелата се снощи церемония по откриването на първите Европейски игри в Азербайджан, на която и двмата присъстваха.

Ердоган отбеляза, че нито един от лидерите на страните членки на ЕС не е присъствал на церемонията.

„Като кандидат член на ЕС, Турция представлява целия съюз.“, с усмивка отвърна Путин.

Путин и Ердоган взаимно пожелаха успех на спортистите на своите страни в спортното събитие.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в срещата на двамата лидери ще бъде обсъден целия спектър от международни отношения, включително и енергийните проекти. Той поясни, че дневният ред на срещата между Путин и Ердоган ще е много обширен. На срещата вероятно е бил обсъден и проектът Турски поток.

Преди месец "Газпром" обяви, че строителството на газопровода, който трябва да заобиколи България, ще започне до края на годината. В същото време руски медии коментират, че има вероятност неуспешното изборно представяне на Партията на справедливостта и развитието на президента Ердоган да създаде проблеми пред проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА