Last news in Fakti

24 Юни, 2015 20:32 948 1

Столтенберг: Няма да се въвличаме във въоръжена надпревара

  • нато-
  • русия-
  • въоръжена-
  • надпревара-
  • столтенберг

НАТО няма да бъде въвлечен във въоръжена надпревара с Русия, но трябва да се противопостави на „агресивните действия“ на Москва в Украйна. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в кулоарите на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, предаде Франс прес.

„Няма да бъдем въвлечени във въоръжена надпревара, но ще пазим нашите страни защитени“, каза Столтенберг.

„Няма съмнение, че Русия е отговорна за агресивните действия в Европа“, каза още генералният секретар като отново посочи за пример анексирането на Крим и продължителната подкрепа на проруските бунтовници в Източна Украйна.

Столтенберг

По време на днешната среща на НАТО в Брюксел са отчетени добри резултати по изготвения през миналата година план. Йенс Столтенберг обяви в началото на срещата, че тежкото въоръжение на Съединените щати в Европа ще бъде за обучение

Очаква се да бъде подложено на гласуване увеличаването на числеността на силите на пакта за бързо реагиране до 30-40 хиляди, което е два пъти повече от първоначално предвиденото. Ще бъдат одобрени мерки за ускоряване на решения за задействане на силите на военно и на политическо равнище.

В България политиците влязоха в тежки противоборства по отношение на оръжията на наша територия.

Според договора на България с НАТО от 2006 г., Алиансът може да държи на наша територия до 2500 свои военнослужещи и необходимата им бойна техника. Условието е, обаче, те да са тук само за обучение или тренировки. Ако трябва да се разполагат във вид на гарнизон или за постоянно, трябва отделно разрешение от парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    "В БГ политиците влезли в тежка единоборство по отнош на оръжията на наша територия"...Естествена и нормална е борбата ...КОЙ ДА ПОДПИШЕ ПОДОБНО СПОРАЗУМЕНИЕ С НАТО,ЩОТО ПАРИТЕ НАИСТИНА СА ГОЛЕМИ!А с подобно "споразумение" се дава "карт бланш" на НАТО да си разиграва коня както си иска в България,щото 1)Няма да ти позволят да ги броиш дали са 2500 или 10000 примерно.2)"Прилежащата им бойна техника"...Ами според "някаква секретна инструкция" в Белия дом "на всеки американски войник извън границите на САЩ се падат по ЯДРЕНА БОМБА И ПОЛОВИНА"...на някой нещо да не му е ясно?!!3)"Те да са тук/в БГ/ САМО ЗА ОБУЧЕНИЕ И ТРЕНИРОВКИ...абсолютно спазване на споразумението-американските войници се обучават как се напада Русия И ТРЕНИРАТ РЕАЛНО НАПАДЕНИЕТО ,ОБСТРЕЛВАЙКИ Я С УЧЕБНА ЦЕЛ?!!..Колко ви платиха ве дупета ,че да подпишете подобно "споразумение"?Ма не ми казвайте ,че ше ви намразя!:)))
Новини по държави: