Last news in Fakti

24 Юни, 2015 12:58 1 085 21

Митов: У нас няма да идват нападателни оръжия

  • мвнр-
  • даниел митов-
  • войски-
  • нато-
  • нападателни

Външният министър призова да не се създава истерия истерия около нещо, което е обявено предварително

Митов: У нас няма да идват нападателни оръжия - 1
Снимка: БТА

Няма да се разполагат никакви нападателни оръжия или техника, всичко е насочено към учения, които да повишат отбранителния капацитет на армията ни.

Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Даниел Митов в Министерски съвет. Припомняме, че от вчера в медиите тече противоречива информация дали в страната ще се разполага американска военна техника.

"НАТО няма никакво намерение да разполага техника, която може да се възприеме като признак на агресия, всичко е насочено към учения, които да повишат отбранителни капацитет на нашата армия", обясни министърът.

Той уточни, че иска още веднъж да се даде сигнал за спокойствие и ненагнетяване на напрежение около нормални неща, които се случват вече в продължение на години.

"НАТО-вските войски са наши войски - откъдето и да е, било от Германия, САЩ, Великобритания, Франция са наши войски. Имаме договор с всички тези държави да се пазим взаимно и когато на източни фланг на НАТО има напрежение, те са тук заради нас, заради българските граждани, а на нас като правителство ни е важна сигурността на българската държава и капацитетът на българската армия", допълни Митов. "Това не бива да се забравя. Знаем много добре какво се случва и ще се случи, то се прави в координация с нас", подчерта Митов.

Той призова да не се създава истерия истерия около нещо, което е обявено предварително, „нещо, което имаме като план, нещо, което е договорено в Уелс на последната Среща на върха на НАТО”.

"Знаете много добре, че на тази среща през 2014 година първо бе приет План за готовност за действие, който включва засилване на обученията на източния фланг на НАТО в отговор на кризата в Украйна, а и трябва да припомня, че имаме криза и в Близкия Изток, която е изключително солидна", обясни външният министър.

"От друга страна въпросният план за готовност включва, както адаптационни мерки, така и такива, които гарантират сигурността на държавите-членки на НАТО, съюзниците, особено по източния фланг. Тези гаранции се дават през засилени учения. Такива учения имаше в началото на годината, пак се създаде такава истерия. Сега обученията продължават, ще повторя - те са над 70 планирани", допълни той.

 "Когато има готовност и имаме повече информация по техническите параметри ние ще уведомим както обществеността, така и Комисията по отбрана, така че народните представители да са наясно какво се случва. Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките както на споразуменията, постигнати в Уелс, така и в рамките на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ", каза още външният министър.

"Споразумение подписано 2006 година от Тройната коалиция, правителството на г-н Станишев, досега от тогава в продължение на 9 години постоянно са се провеждали такива учения, идвала е военна техника, провеждали са се взаимни учения с българската армия - те целят повишаването на капацитета и боеспособността на армията ни и съвместимост със силите на НАТО. Това се продължава и в момента", подчерта Даниел Митов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 223377

    3 0 Отговор
    Симеонов,
    това е министъра на външните работи,а не на вътрешните.
    И второ вземи да им припомниш на нашите политици,че след кръстоносните походи на англоговорящите тук по нашите земи настъпва 400-500 години робство.Да четат внимателно историята и да се научат на нещо,защото след сегашния ,,кръстоносен поход,, на англоговорящите в Европа и близкия исток може да настъпят 1000 години мрак.
    Да не бързат да се присъединяват към когото и да било,защото пак българите може да го отнесем.
  • 2 тошибиян

    1 1 Отговор
    Имаме договор с всички тези държави да се пазим взаимно и когато на източни фланг на НАТО има напрежение, те са тук заради нас, заради българските граждани


    брех не думай хахахха за нас било да ни е спокойно хаха
  • 3 реформатор на деформаторите

    2 0 Отговор
    "НАТО-вските войски са наши войски"- може да са ваши Митов , т.е. твои и на господарите ти от Америка , но не са наши - т. е. на българите, които страдат от американските централи, добива на злато , медта, урановите мини- всичко това което ,господарите ти продължават да плячкосват от България. Те съсипаха Южен поток, Бургас -Александропулис, АЕЦ Белене, за да останем бананова република! Направи една услуга поне на България- махни се колкото може по- скоро от тук.Отивай при тия които те назначи ха- ти не си български министър, нито с действия, нито с изказва нията си! Махни се докато не си съсипал окончателно България!!!
  • 4 сссс

    2 0 Отговор
    да ве танкове и изтребители и кораби в черно море отбранителни --от кои ни пазят от русия ...пълна смешка жалка като тебе
  • 5 Загрижен

    2 0 Отговор
    Гейтак, не искам никакви войски и военна техника на наша територия ! Нашите деди са умирали за тая държава, а сега позволяваме доброволно да ни окупират ?!? Като ги видя такива мазни личица по телевизията и другите медии, направо ми се доповръща ...
  • 6 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Ми те и турските войски са в НАТО.И те ли са наши???
    "Когато не храниш своя войска ще храниш чужда"-народна мъдрост,г-н колониален министър.
  • 7 българин

    0 1 Отговор
    Болшевишката сган, вън от родината. Това не е Русия!!! Тук сме ние, свободните българи. Марш във вашата Русия, тук нямате работа. Ако сте само вие, лесно ще се справим! Проблемът да защитим Бг е във агресията на руските болшевици! Хора, спомнете си 1944!!! Спомнете си окървавените до лактите комунистически червени съветски агресори, които разтреляха хиляди невинни хора и установиха комунистичесдкия гнет за повече от половин век. Затова сега Бг е толкова бедна и ограбена. И затова тези негодници не искат НАТО! Защото с помощта на руските щикове и на руските комунистически пълчища искат отново властта - цялата над всички хора, над умовете и сърцата ни! Искат пак да ни тъпчат, да ни убиват, да ни затварят, да ни пращат в Белене!!! Това всъщност искат, когато говорят за врага НАТО! Да, НАТО е техен враг и наш съюзник срещу руските болшевишки тълпи!

    Коментиран от #8

  • 8 тошибиян

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    като гледам комунисти4еската сган не е била толко жестока щом теб са те пропуснали и твоя род
  • 9 хрущял

    1 0 Отговор
    Г-н министър, то може и г.зът ти да е общ г.з, но това не означава, че и нашите са такива!
  • 10 КАПРАЛ

    0 0 Отговор
    А ТРЯБВА ДА ИМАМЕ КАКТО ОТБРАНИТЕЛНО ТАКА И НАПАДАТЕЛНО ОРЪЖИЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ КАТО МИНЕ В КОНТРААТАКА ДА ГИ ГОНИМ ДО ДУПКА БЪЛГАРИНЪТ Е НАЙ-СТРАШЕН КОГАТО ЯДОСАН МИНЕ В КОНТРААТАКА
  • 11 Владко Живков

    0 0 Отговор
    А бе друго си е, да бъдем подлоги на Кремъл, ДС да е филиал на КГБ, да ни напътстват такива светли умове като Пеко Таков и Мако Даков, техните деца и внуци да ползват привилегии и да живеят в гнилия квпиталистически Запад, нашите деца да служат по 2 години и да работят безплатно по бригади, а президент от сорта на Петър Младенов да изкарва руските танкове срещу нас, за да ги величаем ! Друго си е, нали?
  • 12 onq s konq

    1 0 Отговор
    Браво Митов-страхотна бълг идея!Обявяването на танковете "Абрахам" за "отбранителни" оръжия може да промени изхода от всяка война,стига да се напише на корпуса мУ на няколко еэика/добре е боята да е флуорисцентна,че да се чете и преэ нощта/:"АЗ СЪМ ОТБРАНИТЕЛНО ОРЪЖИЕ,НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО МЕН":)

    Коментиран от #18

  • 13 Ник

    1 0 Отговор
    Хайде сега да помислим!
    1. От 2 седмици Президент, Външен Министър и Военен министър ни обясняват, че няма запитване към България за разполагане на тежко въоръжение. Освен това обясняваха, как ще подложат подобно запитване на обсъждане! Това продължи до вчера! Междувременно се оказа, че са дали съгласие много преди днешната информация. А танкове се разтоварват в Бургас от преди няколко дни!
    Сега Ви питам:
    Можете ли да имате доверие на изброените по- горе лица, които явно ни лъжат? Какво можете да очаквате при подобно отношение?
    2- Имаме ли проблем с Руснаците?
    - Отговорът е НЕ! Ние по никакъв начин не им влизаме в полезрението, когато става въпрос за завземане на територии. За да се случи това, трябва да минат през няколко държави, които също трябва да бъдат контролиране от тях по суша. Освен това от Руска страна до този момент не е имало дори и един сигнал, че имат нагласа да превземат територията на България, дори напротив! Отношенията към България, като цяло са положителни като изключим последните събития предизвикани от изброените по- горе с програма 2020.
    3- При военни действия можем ли да се справим с Русия?
    -Отговорът е НЕ. Трябва да си идиот и да нямаш никаква представа от военно дело за да мислиш, че имаш шанс с най- мощната военна сила, на територията на Европа- вероятно и в света.
    4- Губим ли икономическа изгода от лошите влошените отношения с Русия?
    - Отговорът е ГУБИМ
    4.1- Туризъм
    30% от Републиканския Бюджет се сформира от Туризма. За последните 10 години, летния сезон се спасяваше от Руснаците. Аз живея в една от Морските големи общини и спокойно мога да отговоря, че тази година сезона ще е катастрофа заради огромния отказ на ранните резервации от Русия.
    4.2. Износ
    Заради ембаргото голяма част от земеделската продукция тази година ще остане тук. Засегнати са и другите отрасли като Строителство, Машиностроене, Кораборемонт и др.
    Заради проблема в Украйна, която е най- големият производител на зърно, България имаше възможност да продава своето зърно на много високи цени. Сега ще го купуват от Азия.
    4.3 Внос. Знаете добре, че енергоресурсите основно идват от там, а освен това и дървен материал, както и други полезни изкопаеми.
    Сами разбирате, че това няма как да остане без последствия!
    4.4. Капитали
    Тук в БГ има достатъчно Руски фирми свързани с разнороден бизнес. Сега Ви питам, да ли ще останат тук? Отговорът е НЕ.

    5.- Ако от САЩ, решат да стрелят от наша територия, какво ще се случи? Смятате ли, че ще ни питат за собствените им действия? - Отговорът е НЕ!
    6. Когато развалим отношенията ни с Русия, а САЩ определено предпочитат Турците пред нас. Какво би се случило ако Турците решат пък те да анексират Българска територия заради заплаха на турското население в БГ? Нещо да се случи с Кипър след нахлуването на Турция?
    Питам Ви, кой от съседите ни няма да ни забие нож в гърба, при удобна възможност?
    И не ми обяснявайте за НАТО и ООН! Историята за последните 50 години говори достатъчно!
  • 14 Хайдутин

    2 0 Отговор
    Къде ми е майко сабята, сабята майко дамаскинята да режа майко натовски глави на подивели башибозуци!
  • 15 българин

    0 0 Отговор
    не ми било майко хайдутин а ми било майко червен болшевик рубладжия изкарай ми майко картечницата да му пръсна чугуна чугуна майко бетона на пияната му майко картуна
  • 16 1234

    1 0 Отговор
    Към коментар 13.Ако нашите управляващи знаят колко си прав тутакси ще си съберат багажа,и ще се присламчат при при своите господари отвъд океана.Трябва да си абсолютна балама за да не разбереш за какво става дума.Тия нашите да не би да са си повярвали,че са много умни,и ,че ние нищо не разбираме какво правят зад гърба ни?Хей господа управляващи,продавате РОДИНАТА си,разбирате ли какво правите?За това предателство и ГОСПОД не може да ви помогне после.Вразумете се какво правите!Позволявате на чужда армия да дислоцира войски и военна техника на наша територия без обявяване на война ,което във военно време се наказва със смърт,за предателство към РОДИНАТА!

    Коментиран от #17

  • 17 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Мислиш ли,че не знаят.Знаят,ма си траят,защото и ние си траем.Не е ли така във всяка сфера на обществения,държавния и политическия живот???Те си правят каквото си искат,защото ние си мълчим и търпим.Ще има един край,както казваше моята баба.Не може така да продължава.Само да не е края,който се очаква и за който ни подготвят все по-усърдно политици,медии и цялата политическо икономическа машина на ЕС,САЩ и НАТО-война с Русия.Е тогава Господ да ни е на помощ.Защото този път руснаците няма да спрат в Берлин.Ще стигнат до Париж,а може и оттатък Атлантика да прекрачат.За сега само си търсим белята,още не сме я намерили,ма както върви не е късно....
  • 18 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Я глей ти.Какво ти стана оня???До вчера уж беше с братята американци и с любимото НАТО,а сега друга плоча свириш???Бъди последователен,така стигаш до противоречие със себе си,меен.
    Между другото,къде е Деса бе???Много поздрави да и пратиш,като се видите на инструктажа в американското посолство,когато ви раздават и заплатите.
  • 19 Киро

    0 0 Отговор
    Нека да докарат още, ние сме член на НАТО и ще си правим каквото си искаме на нашата си територия! Онова ботоксно комплексирано джудже трябва да знае къде му е мястото, затова беше и изгонено като мръсна котка от Г7!

    Коментиран от #20

  • 20 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Ти май, не си от тези които обичат да мислят?
    Разума си го оставил някъде и то май е доста далече!
    Омразата не е най- добрия съветник. Бих те подкрепил за нея само и единствено, ако става въпрос за фесовете на южната ни граница.
    За останалото .... мисля, че подхождаш твърде глупаво
  • 21 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Чета ви коментарите и виждам че сте истински българи но не се прави така!Пред компа свобода не се изгражда ... освен виртуална де !!!В държавата дори милицията ни е недоволна а ние си плямпаме пред мониторите!!!ЛОШО!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове