Last news in Fakti

26 Юни, 2015 12:54 1 712 1

Атентат във френско предприятиe

  • франция-
  • атентат-
  • нападател

По случая вече има един арестуван

Атентат във френско предприятиe - 1
Снимка: AP/БТА

Неизвестни извършители причиниха взривяването на газови бутилки в предприятие в Североизточна Франция, причинявайки смъртта на един човек, съобщи CBS.

Френски служител на сигурността заяви пред „Асошейтед Прес“, че двама нападатели са нахлули в предприятието, намиращо се в близост до град Лион с кола, развяавйки плакати с арабски символи. Те са се разбили в газови контейнери и са предизвикали експлозията. Единият от тях е бил арестуван, а другият е успял да избяга.

В близост до мястото на събитието е открит обезглавен труп. Според вестник Le Dauphiné Libéré  отрязаната глава е била обвита във флаг с арабски букви. Човек от силите за сигурност е заявил пред изданието, че е било очаквано организирането на атентат в близките седмици.

Френският премиер Мануел Валс вече е наредил засилване на мерките за сигурност в района на Рона-Алпи.

На специална пресконференция по случая френския президент Франсоа Оланд заяви:

„Нямаме съмнения, че атаката е целяла да взриви цялата сграда. Тази атака. носи белезите на терористично нападение. Всички си спомняме какво се случи в нашата страна в началото на годината. Това поражда много емоции.“

Все още не е ясно името на задържания атентатор, но според френския министър на вътрешните работи Бернар Казньо той е бил разследван за радикализъм през 2008 г. Той няма досие. 

Атентаторът вече е разпознат като Ясин Сахин. Обезглавеният човек пък е идентифициран като бизнесмен, управляващ  местна транспортна компания. Смята се, че той е бил убит преди атентата. Все още не се съобщава неговото име. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ехххх ....толерантност (((((((
Новини по държави: