1 Август, 2015 11:32 6 100 103

Бивш руски генерал ни плаши с бомби и ракети

  • леонид решетников-
  • плаши-
  • бомби-
  • ракети

Големият въпрос, според него, е съществуването на Украйна като едно цяло

Директорът на руския Институт за стратегически изследвания Леонид Решетников недвусмислено заплаши САЩ и техните съюзници (сред които е и България) с ракети и бомби.

В интервю за БНР бившият генерал-лейтенант от Руското разузнаване, роден в Потсдам (тогава ГДР) през 1947 г., завършил история в Харковския университет, в периода 1971-74 година специализирал в Софийския университет, а след това служил във Външното разузнаване на СССР и Русия, заяви, че Русия не е Ирак или Сирия и „бомби и ракети ще полетят натам, където има американски войски”.

Факти.бг ви предлага целия текст на доста бруталните изявления на Решетников пред националното радио, който признава, че „наши хора загиват в Донбас”, въпреки официалната руска позиция:

Обявена ни е война във всяко отношение. И всички страни се наредиха в колона зад Съединените щати и участват в тази война срещу Русия, подчертава Леонид Решетников.

Нека не се заблуждаваме, продължи той. Ние в Москва, в Кремъл, прекрасно виждаме това, какво са организирали САЩ и как се държат техните съоюзници. Всичко, което се прави не е във връзка със събитията в Украйна. Всичко се прави с цел да бъде отслабена Русия, с цел да не се допусне нейното по-нататъшно развитие като свръхдържава. А Русия е именно такава.

На въпрос възражда ли си Студената война и дали тя може да стане Гореща, Решетников отговори:

Разбира се, тя се възражда, но като цяло, никога не е спирала. В известна степен беше стихнала, но ние в Русия постоянно изпитваме въздействието на тази Студена война, която САЩ и техните съюзници водят срещу нас. А сега, тя просто се изостри. Що се отнася до Горещата война, вече има прояви на такава. Наши хора загиват в Донбас. Това не е мащабна война, но това са горещи прояви.

Сега ситуацията е следната, обобщи Решетников: Ако те продължат да организират въоръжени конфликти по границите на Русия и на наша територия, върху американските градове ще започнат да падат бомби! Това трябва да се има предвид. Ние не сме Ирак, не сме Либия, не сме Сирия. Няма как да се получи, ние тук да загиваме, а те да си седят на своя остров. Натам ще полетят бомби и ракети! Това трябва да е ясно. Бомбите и ракетите ще полетят натам, където има американски войски, независимо в коя страна, независимо какви са били историческите корени, независимо от дружбата и любовта! Това трябва да е ясно на всички по света. И да спрат агресията на американците, а не да ги награждават с ордени „Стара планина”.

По отношение на Украйна Решетников коментира:

Украйна попадна в ръцете на болни националисти, болни хора, които градят цялата си политика върху откъсването от Русия. Но не трябва да се забравя, че там живеят 15 милиона руснаци по произход. Кой ще издържа 45-милионна страна с огромни заводи, фабрики, с огромно селско стопанство? Всичко това трябва да функционира, продукцията трябва някъде да се реализира. Европа ли ще хранят? Но Европа не се нуждае от това. Европа с Гърция не може да се справи – вкараха я в такива заеми, че изходът не се вижда. България също е в тежко положение. И изведнъж още 45 милиона души... Как ще издържат тази страна, която е в икономически колапс? В близко време очакваме само влошаване на икономическата и политическата ситуация в Украйна. Хората започват да се събуждат, виждат какво се случва и сепаратистките, както ги наричат, тенденции, ще се усилват. И съществуването на Украйна, като едно цяло, каквото е създадено през 1918 година, каквото е създадено от болшевиките (преди това Украйна не е съществувала) – това е големият въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 2 Отговор
    Е тва е ! Чичкото обобщи! Един залп на атомна лодка от клас Борей е достатъчен да взриви всички НАТОвски столици + още 70 по-големи града! Имаме си 3 такива апокалиптични кита... Имаме още няколко по сдухани такива... А балистическите ракети с наземно базиране - не можем да ги преброим! Така, че дупетата с техните армии и икономики за трилиони, ще станат най-големи клошари! От африка ще им изпращат помощи! Пък ние ще се скрием в тундрата и ще излезем като настъпи ядрена зима - нашия любим сезон!

    Коментиран от #2

  • 2 Десислава Димитрова

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    ти няма да е лошо да се скриеш в тундрата предварително,щом ти е любимо,ама съм сигурен че нямаш такива намерения.иначе си прав русия може да взриви планетата земя и това е единствения реален аргумент на господин путин в спора му с останалата част на планетата ,другото са руски народни приказки от типа колко хубаво се живеело там без никой да го е разбрал или колко хуманитарни били руските политически идеи или силна руската икономика!!!!та чичкото си го каза в прав текст ,но пропуска нещо много важно този чичко отселял от соца,че модела в държавата му е неудобен за собствения му народ и положението няма как да остане в тази позиция за постоянно въпреки путиновата пропаганда.рано или късно руснаците ще изберат аргументите на хладилника пред тези на телевизора!

    Коментиран от #4

  • 3 запасняк

    1 1 Отговор
    Не самоУкрайна е попаднала връцете на болни националисти ,болни хора които градят цялата си политика бърху откъсването от Русия, погледнте какво е положението на БГ депутатите от 43 НС
    До като на запад дрънкат оръжие в БГ си унищожава армията.
  • 4 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Не съм ни броил аргументите, сигурно са милиони, но пък съм наясно, че като се съберат Г-7 и няма какво да си кажат без Русия... Ние сме надеждата за тези които са извън златния милиард! Само ние можем да вдигнем икономически и другата част на света! Да ги изкараме от калта и да създадем алтернативни на западноевропейските колониални богатства! И от тук - великоруси, дори и без Путин!

    Коментиран от #19

  • 5 прост народ слаба държава

    2 1 Отговор
    За БГ това което е видно от ,, американо-полицейско-циганската демокрация,,
    че българите избягаха по света именно от полицейщината и циганията,последните пък заляха градовете и се изживяват като най можещите и знаещи хора,което кара и малкото останали ,,бели,, хора и те да хванат пътя.
    Оставете световната политика и се погрижете за България...........
  • 6 Кумчо

    4 1 Отговор
    До великоруснака рапторчо:
    А бе защо се моткаш постоянно из недостойната България и българските форуми та не си живееш в Магадан в мизерно великоруско охолство ???
    Не ни убеждавай живеейки в България толкова настоятелно колко били велики руснаците - карали сме Ковровци, ИЖ-та, ЗАЗ-ове, Москвичи, още си спомняме и руските телевизори, принудени бяхме десетилетия да ползваме руски т.н. технологии,
    минало незабравимо ! Няма лошо - толкова си можете !
    Помним още как тов. Хрущов громеше безмилостно империализма и обяви че ще го задмине икономически, СССР ще влезе в комунизма през 1980 г. , но... 2015 г. Русия не може да надмине 10% от икономическия потенциал на Европейския съюз при 72% приходи от петрол и газ - природна даденост и с човешки потенциал над 25% от населението на ЕС. Това са отрезвяващите факти - с ракети и атомни бомби в света понастоящем плаши само Северна Корея, но и те за разлика от южнокорейските си братя няма какво да ядат !
    Поздрави на чукчите и не пропускай нито ден - бегом към велика Русия!

    Коментиран от #13

  • 7 Димитър Петков

    4 1 Отговор
    Не разбирам как така БНР ,т.е. Българското радио, издържащо се с парите на всички нас, интервюира такива поплювковци, вместо да се занимава със сериозните български проблеми!? Кой е този наредил интервюто с този руски боклук? Кой ще му подири сметка за това национално предателство?! Стига с руски подлоги!!!
  • 8 Киро

    3 1 Отговор
    Комунистически клоун, наговорил една камара глупости!

    Колко са жалки само подобните на това човече!
  • 9 КЧ

    1 2 Отговор
    СМЪРТ И ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИНЕ НА САЩ И УКРАЙНА! ИЗБИВАНЕ НА ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ И УКРАИНЕЦ ДО ПОСЛЕДНАТА МРАВКА ОТ ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 чичо скруч с големия ключ

    3 1 Отговор
    тоя много умен бил ве ще плаши светът с атомни бомби .аси циркаджията
  • 12 раптор

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Грую от Чепърлянци":

    Ей, овчарю! Не говори за баща ми, а кажи нещо смислено. Злобна работа както винаги...
  • 13 раптор

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кумчо":

    Голям си сметкаджия... Норвегия да кажем е добър пример за развита държава, на която основния и износ са горива - 50%. Норвежците са 30 пъти по-малко като население от Русия. Стандарта на живот е 2,5 пъти по-висок от този на руснаците... Най-добре са норвежците като цяло! Но те изнасят 3 пъти по-малко нефт от Русия, което означава че на един норвежец се пада 10 пъти повече износ на нефт отколкото на руснака. Изнасят общо 2 пъти по-малко газ от Русия, което значи, че на един норвежец се пада 15 пъти повече износ на газ отколкото на руснака. И от тези два показателя (износ на нефт и газ на глава на населението) става ясно, че няма как да сме чак толкова богати.
  • 14 я тоже русский

    1 1 Отговор
    От прочетеното в статията и коментарите под нея става ясно, че въобще си нямате представа от руската държавност и икономика. Икономиката на Русия е много силна, но ... Краде се! Краде се така, че стотици милиарди долари всяка година се укриват в "сенчести местенца" извън Русия. Големи заводи и инфраструктурни обекти са собственост на престъпни групировки с връзки с ФСБ, армията, полицията, съда, прокуратурата и където се сетиш.

    Нещастният руски мужик изобщо не е толкова нещастен, защото масово се укриват доходи, работи се "на черно". Често се плаща на престъпната групировка, която в сътрудничество с полицията държи дребния бизнес и определени обекти. В същото време винаги можеш да заработваш нещо странично и незаконно, и да се преструваш, че живееш скромно или да легализираш състояние като си платиш на когото трябва.

    Не е място да спорим за неудачите в руската политика, но пък народът е свикнал на трудности, а Путин е с невероятно висок рейтинг.

    Коментиран от #20

  • 15 kotrabak

    1 1 Отговор
    Браво!Много добре го каза руснака,но.....зависи от гледната точка.Ако предположим че всички тези неща се случат и Америка с нейните протежета не съществува какво следва......Руска криво скроена концепция за разпределяне на благата.Нещо експериментално, несъществуващо до сега, което в крайна сметка историята ще отрече целесъобразността му като псевдо комунизма роден от същата тази Русия докарала се самата тя да не вярва на идеологията си която проповядва.
  • 16 Кумчо

    1 1 Отговор
    До рапторча (коментар 13):
    Ей-й че интересна сметка !
    А бе джанъм, ами Германия и Япония като нямат петрол и газ колкото Русия, по-бедни ли са от вас бре ?!
    "Ясно било, че няма как да сте толкова богати" - ами напънете се и се организирайте, от векове имате всички предпоставки, обаче "вода газим, жадни ходим", пък и на велики се правим отгоре на това !

    Коментиран от #24, #44

  • 17 сссс

    1 1 Отговор
    тоз неадекват с дръпнатите очи може само гаргите да плаши
  • 18 гостенин

    1 1 Отговор
    Тоя дърт руски воткаджия, къде мисли, че се намира...? Смешник, само те имат ракети и бомби!
  • 19 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    явно топлината в българия не ти се отразява добре.преди 25 години имаше желязна завеса и запада не комуникираше с източния блок,което обаче въобще не му се отази,а ние нямахме ток 12 часа на ден и през цялото ми детство и юншество бяхме с някакъв недоимък.дали нямаше хляб,или мляко или телевизори или автомобили...днес от тогавашния източен блок е останало много малко и няма как да повлияе ни на г 7 ни на г 17 .свалянето цените на петрола и газа е едно ясно доказателство ,че света може да изолира русия дори от най-силното и перо суровините.

    Коментиран от #46

  • 20 Juliy

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "я тоже русский":

    Изобщо икономиката ви не е силна и тепърва кризата в Русия ще придобие огромни размери.
    Въпрос на време е!
    Русия не произвежда нищо друго освен суровини и с всеки изминал ден се отдалечава технологично от останалия свят.

    Коментиран от #32

  • 21 прост

    5 2 Отговор
    комунизма е диагноза!
  • 22 сссс

    1 1 Отговор
    браво евала..всичко е назовано както си е ..само американските тролове не могат да го осъзнаят

    браво на решетников
  • 23 1234

    2 0 Отговор
    Защо мислите,че това са брутални заплахи,човекът ясно ви заявява,че щом САЩ заплашва Русия ,то тя съвсем естествено ще вземе ответните мерки към САЩ и съюзниците му.Ако бяхме неутрална държава никой нямаше да ни заплашва ,но след като нашите управници застанаха ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА СИ на страната на САЩ, какво друго може да се очаква???Управляващите са лесни,ако стане война,то те ще изчезнат при ГОСПОДАРИТЕ СИ В САЩ ,а народа ще изпита на гърба си тежестта на военните действия,и ония като се завърнат след това ,усмихнати ,ще се включат във възстановителните работи на ОБРУЛЕНАТА ОТ ВОЙНАТА ДЪРЖАВА.ЗАТОВА ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,И ДА ВЗЕМЕМ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ В СВОИ РЪЦЕ. ЗА СЕГА НЯМА НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА НИ .Управляват ни евреи ,турци ,и какви ли не,но БЪЛГАРСКО ЛОБИ НЯМА В ПАРЛАМЕНТА.

    Коментиран от #27, #85

  • 24 ани

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кумчо":

    Толкова са велики и непобедими , че от Афганистан се измъкнаха с подвити опашки

    Коментиран от #28

  • 25 Горкия Путин

    1 1 Отговор
    Ко да си пишем НАТО постоянно заплашва и настройва света срещу Русия без причина а тя горката Русия едва едва не може да се защити със стотици ядрени оръжия и не се поддава на заплахите на лошия НАТО и запада които не оставят спокойно Русия да земе половин Украйна
  • 26 ани

    1 1 Отговор
    Ало , забрави да си вземе хапчетата !!!!
  • 27 Juliy

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Алооо..., ти наясно ли си ,че руснаците не спазват никакви правила и за тях твоя неутралитет е кръгла нула.Така,че по-добър съюзник от Щатите няма.Посочи ми някоя приятелска държава на Америка която да не е спечелила от това приятелство.
    Поредната държава е Куба.

    Коментиран от #48

  • 28 БЪЛГАРИН

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "ани ":

    А как се измъкват НАТОвските негри от същия Афганистан?
    Между другото нека някой соросоид даде смислено обяснение защо държави като Китай, Бразилия, Индия, РЮА и др. обръщат гръб на краварите и се насочват към Русия.Ще ви помогна.Правят го защото където минат краварите оставят война и пепел, придружени с кражби.И е напълно естествено руснаците да насочат и ракети срещу нас, след като бай Ганьо трупа американско оръжие и техника насочени срещу Русия.Ясен ли съм бе негърски крадливи и двулични подлоги?
  • 29 Горкия Путин

    1 1 Отговор
    Видяхме ние ко стана с неутрална Украйна като реши да влезе в ЕС без дори да е кандидатствала за НАТО сега на русия мнението й го зачитат само КНДР и Венецуела и донякъде Китай просто щото са същите нагли комунисти как може да зимаш чужда територия и да заплашваш с ядрени оръжия и в същото време да се оплакваш от това че НАТО се разширява а досега и веднъж НАТО не е взела чужда територия за разлика от Русия пък и нали до скоро Русия беше съюзник на НАТО а никой не я спира и да влезе в НАТО само искат власт но все по малко им се получава то и затва всички държави от СССР които са в ЕС са по богати от всички които не са на глава от населението по покупателна способност а Русия с толкова ресурси е повече от срамно да е толкова бедна с толкова много милиардери

    Коментиран от #31, #34

  • 30 КОТАРАК

    1 0 Отговор
    Много страни "спечелиха" от Америка.Ирак, Сирия, Либия, Тунис, Сърбия, Украйна, Афганистан, Гренада, Виетнам, Йемен.Ние също "печелим".Американски ТЕЦ, печелиме цял 1% от добива на злато."Печелим", че ще им купуваме старите и потрошени самолети от Турция, а те ще си купят нови американски."Спечелихме" 16млрд. заем и 2млн. здравнонеосигурени.Абе който се е хванал с краварите все е "спечелил".
  • 31 Горката Тиква

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Горкия Путин":

    Ние сме в евроГЕЙския съюз, но сме в пъти по-зле от руснаците.И какво ти пука как са руснаците?Погледни нашата кочина преди да ревеш на чужди гробища.Погледни тинята в която живеем, че ако не са парите на сънародниците ни от чужбина България ще бъде най-голямото гробище в света.

    Коментиран от #36

  • 32 я тоже русский

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Juliy":

    Не си прав! Технологично Русия не изостава от никого, напротив, продължава да бъде водеща технологична сила. За съжаление обаче има демографски срив в Далечния изток и там се правят спогодби с китайците поне да обработват земята. За това интерес има, но Сибир се населва с китайци, а руснаците бягат.

    Имай предвид, че суровини винаги ще се търсят! Германия си поръча втори "Северен поток". Вярно, Турция се " опъва" за "Турски поток", защото иска още по-голямо снижение на цената, ще видим какво ще стане. В същото време се оказа, че голям брой продукти преди внасяни от Запада сега ще могат да бъдат произведени в самата Русия.

    Има един фактор - вътрешно търсене. Вътрешното търсене на руска техника и руски продукти е невероятно стабилно. Това са пари, които ще останат в Русия и в руски производители. А санкциите, всё равно, все някога ще бъдат свалени.

    Ето сега Инвестиционната банка на БРИКС. Или ШОС - Шанхайска организация за сътрудничество. Постепенното обвързване на Русия с новите икономически " тигри" и премахването на долара като търговска валута между тези страни ще намали и дори направи безмислени повечето санкции, а крайният ефект ще бъде дори доста по-слаба Америка.

    Коментиран от #37, #52

  • 33 я тоже русский

    1 0 Отговор
    И да допълня, че колкото и да намаляват цената на петрола, той под определена психологическа граница няма да слезе и все ще се продава. В същото време ниската цена на рублата води до предимства при износа, така че ще е достатъчно да се инвестира в по-големи обеми в руската икономика и това ще доведе до по-сериозен износ.
  • 34 я никого невыбирал и никому нескажу об

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Горкия Путин":

    Ти си луд! НАТО бе създаден срещу Русия, никой няма да допусне Русия в НАТО. Освен това, НАТО е с водеща сила САЩ, ако руснаците влязат, то те ще трябва да сменят оръжието си с такова по натовски образец и да приемат американците да имат водеща роля.

    Дали е възможно според теб?!
  • 35 Минимална заплата

    1 1 Отговор
    Нагли и Злобни Комунисти СКИВАЙТЕ минималната заплата в Русия към 2013 е 117 евро след 13% плосък данък 200 лева! докато в българия най-бедна в ЕС е 290лв през 2013 след плосък данък 50% повече от руската това показва защо русия е с толкова милиардери а в САЩ е 976 евро в Франция е 1430 евро НАД 10 пъти повече от руската най-ниската от 3те прибалтийски държави е в литва 290 евро след големия плосък данък от 27% около 400 лв 2но повече от СССРусия в Австралия е най-висока в света минимална заплата за която 95% от руснаците само могат да си мечтаят е 1960 евро 18 пъти повече от руската а в канада и холандия е съответно 1356 и 1478 евро в германия скоро направиха и пак беше над 10 пъти по-голяма от руската полската е 382 евро а сега като българската е 340 лева след плосък данък в Русия колко е в момента ако някой не го е срам да пише?
  • 36 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Горката Тиква":

    да ,тва е типичната комунистическа комплексария,тук сме на.рани щото не лижем вече руски задници.да не ги гледаме руснаците щото тук било по-зле!!!!само че тук е пълно с руски имигранти ,а не обратното !!!демек руснаците бягат от хубавото на лошото.
    парите на хората отишли в европа и сащ помагат на страната ни и са типичен пример ,къде е просперитета и ква страна трябва да станем ,а комплексарите като теб показват от каква отправна база тръгваме!

    Коментиран от #86

  • 37 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "я тоже русский":

    я ни разкажи за някое руско високотехнологично изделие да се посмеем,след шегата ти за руската демогравска криза и услужливите китайци!!!

    Коментиран от #40

  • 38 руснаци в чужбина

    1 1 Отговор
    руснаците които живеят в ЕС и САЩ като изключим прибалтийските републики защото там са си родени са 7 500 000 а в Русия 110 000 000 значи почти 7.5 процента от руснаците в русия са руснаци които живеят в ЕС и САЩ това все едно в русия да живеят 60 млн. души от САЩ и ЕС но едва ли ще има и 1 млн. които живеят в русия
  • 39 НАТО и Русия

    1 1 Отговор
    възможно е пък ти какво искаш Русия с 140 милиона население и 3 и половина трилиона икономика да имат по голяма роля от САЩ с 320 милиона население и над 17 трилиона икономика тогава няма ли САЩ да са най-ощетени от цялата работа поне като няма да са с водеща роля ще са 2рите най-важни ко толкова като САЩ са с водеща роля а не те ли дразни че във Варшавския договор СССР е с водеща роля освен това НАТО е срещу агресори а не Русия ако Русия не беше взела крим и нямаше ракети никой нямаше да насочва ракети към нея все пак ко се оказва русия може да има ракети срещу НАТО а НАТО не това минава границата на наглост Досега НАТО да са нападали с Ракети и 1 държава без заплаха за НАТО или нейн съюзник ???

    Коментиран от #41

  • 40 я тоже русский

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Десислава Димитрова":

    То не е шега за демографската криза в Русия - прираст в населението се отбелязва, но е от емигранти от Средна Азия, не от етнически руснаци. Жалко е, но е истина!

    Цялата тази военна твхника как мислиш, не е ли високотехнологична?! Разработки като на СУ-25М3, които изключиха цялата електроника на борда на американското корабче преди два месеца, помниш ли?! Или руските спътници около Земята.

    Да те светна и за друга далавера - по време на ядрената надпревара руската инженерна мисъл избра аналоговата електроника заради устойчивостта й на електромагнитни импулси. За разлика от американците. Затова сега е много лесно американската електроника да бъде изключена от разстояние (както и стана), докато руската няма да пострада.

    Неприятното е, че военните разработки не намират приложение в цивилните сектори и обществения живот, но е ясно, че Русия е доста развита.

    Коментиран от #42

  • 41 я никого невыбирал и никому нескажу об

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО и Русия":

    Уф! Говориш глупости! САЩ се мъчат да се правят на световен полицай, но това все по-малко ще им се удава.

    Отделно от това, Русия няма как да тръгне към влизане в НАТО и още повече, да приеме подчинена роля. Само се замисли, че една-единствена държава като Русия е в състояние да натръшка всичките НАТО-вски съюзници в Европа за няколко дни, ако САЩ и Канада не се намесят. По-скоро сближението ще тръгне с Китай, който е добър партньор и в бизнеса, а и въобще не харесва разни американци да му се пречкат в Южнокитайско море, където няма американски щати, поне доколкото знам.
  • 42 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "я тоже русский":

    русия няма военна високотехнологична техника.факт известен на всеки дето познава новите технологии и знае че русия няма надежден софтуер ,а механичните и сглобки са некачествени.руските кораби и самолети са подобни на руските самобрасначки и телевизори с други думи пълен боклук.щуротииите дето имали едни тайни работи дето никой не знаел и с тях правели едни други тайни работи са за ей такива като теб ентусиасти,дето още викат на панелката жилище и на ладата автомобил!изключили американския кораб щото матросите са умрели от смях при руските напъни да се направят на страшни!
    между другото съветската техника дори в най-гордите за ссср времена бе крадена или закупена от гадния запад ,щото руските инжинери не бяха в състояние да конструират такава.светли примери са т-34,калашника,съветската атомна бомба ,както и ракетните им програми.големия майтап е че руснаците днес не биха могли да сглобят ни един от танковете и самолетите си без вносните ,немски и японски стругове и т.н. прецизни западни джажи ,които не се проивзеждат в русия.подобна бе и ситуацията в българските военни заводи ,които комунистите след като купиха ,първо им разпродадоха точно западните режещи и заваряващи машини ,а после и таратаиките дето се произвеждаха отидоха за скраб!

    Коментиран от #45, #47

  • 43 Щабскапитан

    1 1 Отговор
    Кажете поне едно невярно нещо, което да е казал ген. Леонид Решетников ?!?! Да, говори и някои нелицеприятни неща и за България, но затова е виновна сбърканата антинационална и продажническа политика на прецедента Плювналиев, US-агента Даниел Митов и сие....
    Що се отнася до преждеговорившата Деси Димитрова - мноооого си далеч от истината, моето момиче! И първо преди да изказваш каквито и да е мнения, вземи се пообразовай малко, че се излагаш и олекваш доста с тези руски самобр-А-сначки и инж-И-нери! Русия винаги е била, е и ще бъде велика държава и водеща световна сила, независимо дали това се "одобрява" от теб и съмишлениците ти. Противно на скудоумните ти напъни за разсъждения, руският народ е дал едни от най-високите световни достижения в науката, културата, военното дело и пр. Кой е първият човек, изпратен в Космоса и дали янките щяха макат и със закъснение да конкурират руснаците, ако не бяха откраднали формулата на ракетното гориво от "тъпите и неграмотни" руснаци? Кой бе най-добрият танк във Втората световна война? А нещо да кажеш за съветските "Катюши" - първообраз на съвременната реактивна артилерия? Най-добрият, надежден и популярен автомат в света да не би да е конструиран от западняк или американец.... Доколкото знам, фамилията Калашников е руска и американците във Виетнам са драпали да се докопат до такъв автомат, за да останат живи! За Стратегическите ядрени сили, Ракетно-космическите войски на Русия, нейните лазерни, климатични и сеизмологични оръжия изобщо няма да говорим, защото просто си вопиющо некомпетентна и неподготвена... Чети, учи се.... Дано си по-млада, че да имаш време да натрупаш огромната празнота в главицата си...

    Коментиран от #75, #76

  • 44 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кумчо":

    Тука ти е грешката! Нямаме от векове предпоставки да сме добре! От 80 години нефта има значение... Преди това сме били замръзнала земя, отдалечена от западна Европа, останала без нейните православни братя, които трябваше да допринасят за общата цивилизация... Не сме имали топли пристанища, живели сме в мини ледников период! Юни месец е замръзвала река Москва - 1630 година... А колко унищожителни нашествия сме удържали... В нашата ужким безкрайна земя, която няма други естествени отбранителни периметри освен клинбарника, който е нож с 2 остриета... Равнини! Там или се биеш на равно или бягаш яко! Германците не ги мисли, те и те са велик народ! Въпреки, че днес са кучката на САЩ... Стратегическите преимущества се оценяват в столетията, не в рамките на 10-20-30 години!
  • 45 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Десислава Димитрова":

    Факта, че сме 2рия по-големина износител на оръжия тотално опровергава твоята позиция... Нямаме пазара с който разполага САЩ - НАТОвските държави! САЩ за да си пробутат сдуханите изтребители предлагат сателитни сведения потенциалните си купувачи. И всякакви други стратегически уговорки! Най-добре защитените системи от хакерски атаки са - руските! Няма как Русия да се противопостави на целия свят, но си има ниши и велики постижения, които са достойни за уважение!

    Коментиран от #77

  • 46 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Русия има своето място сред големите 8! По въпроси свързани с тероризма, недемократичните режими, енергетиката и космонавтиката Русия е незаменима! А знаеш, че тези проблеми са значими за останалите дупета... Как ще ни изкарвате ниши, като винаги сме в зенита!

    Коментиран от #78

  • 47 я тоже русский

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Десислава Димитрова":

    Говориш глупости! Т-34 не е откраднат от никого, за разлика от БТ-5 или БТ-7. И КВ 1 и 2 не е краден, а е чисто собствена разработка. Атомната бомба - да, но американците и досега нямат ракети със затворен цикъл на горене, както Русия има Сатурн. При това, тези ракети са доста стари, а все още действат безотказно.

    А съвременните руски ракети? А подводниците? А самолетите? Не са ли високотехнологични или само си чешеш езика?!

    Технологичното изоставане се получи през последните две десетилетия заради разпада на СССР. Вярно, трудно е в условия на тотален дефицит да се строи и развива. Но ето - заводи на Рено-Нисан, на Шевролет, японски заводи, за малко и Мецедес да направят завод. Постепенно се получава.

    По-скоро мразещите Русия между вас да се загрижат за България, защото да се поддържа огромна държава, скована от санкции е трудно, но вие с малката държавичка като сте подредени и можещи защо сте най-калпавите в цял ЕС?!

    Коментиран от #79

  • 48 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Juliy":

    Имаш известно право! Но да кажем, че Европа утре се превърне в ислямски кошер? По принцип натам е тръгнало и само колони като Русия могат да опазят европейската цивилизация! Знаеш ли кой още се е облагодетелствал от приятелството си с Русия - САЩ!!! Без руснаците те нямаше да са победители в Европа след ВСВ, която се явява техен най-близък другар! Отделно САЩ дължат много на Русия за победата си в гражданската си война! Ако не беше Русия да стовари Балтискйия и Тихоокенския флот по американските крайбрежия, Британска империя е щяла да направи десант и тогава щеше да е друга схемата с оредените типчета! И не ми обяснявай за ленд лиза... защото сме им се отплатили по други направления! Ако не си наясно алпийската им офанзива се провали и само нашия решаващ натиск позволи на съюзниците да стоварят войските си в нормандия, благодарение на факта, че немските войски са пренасочени да удържат неудържимите!

    Коментиран от #50

  • 49 F35

    1 0 Отговор
    на тоя изкукуригал ако му гръмнат една пиратка в краката и ще се на.ере от страх
  • 50 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "раптор":

    Пез 1917-та се започна..земята на селяните , фабриките на работниците, както винаги излъгаха...после други лъжи, город-сад, догоним и перегоним (2 пъти), социализъм (2 пъти)...1980, комунизъм, целина, химизация, индустриализация, БАМ, кукуруза, отделна квртира за всяко едно семейство...пак лъжи... после, икономиката трябва да бъде икономична, ускорение, перестройка двойно повишения на жизненото ниво и на заплатите...отново излъгаха...а сега нова фантазия - идеята за импортозаместването, каква дума само са измислили рашките...Резултат : за 98 години от идеята земята на селяните до импортозаместването са загинали 100 милиона, като не смятаме 9-10 милиона невинно мъчени и загинали в лагерите на ГУЛАГ-а и 50 % изгубена територия. Е, тез бонаци ли ще спасяват Европа ? Не ги щем такива пишман спасители !
  • 51 Juliy

    1 1 Отговор
    Като имаш пропуски в в грамотността си почети малко.Нещо да си чел за плана"Маршал" ?
    Кой вдигна на крака Западна Европа след войната?
    Кой помогна на Западна Германия да се възстанови?
    Япония и Южна Корея коя ги възстанови ?
    Тайван да не би Русия да го е модернизирала и подкрепила?
    Чили кой му помогна да стане модерна държава?
    Турция на кой дължи просперитета си?
    Куба за 5-10 години с помощта на Щатите ще постигне това което за 50 години вечна дружба не можа.
    Много от роднините ти са били или кравари или овчари така , че ти първо обиждаш себе и се отричаш от предците си !

    Коментиран от #55

  • 52 Juliy

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "я тоже русский":

    Защо всички които защитават официалната политика на Москва не правят разлика между интересите на обикновения народ и на върхушката от комунистически кадровици ?!!!
    От 1917 година на руснаците бавно и методично по всякакъв начин се промиват мозъците .И за да се запълни празнотата им се налива с фуния шовинизъм,псевдопатриотизъм, и т.н....
    Защо винаги Запада ви е вечния враг и винаги вашия "государь" без значение дали е Сталин,Брежнев или Путин е винаги прав?!!!
    Някога не се ли замисляте ,че сте заприличали на севернокорейците и ,че малко ви остава да мутирате.
    От както имате държава обикновения руски човек е бил без права и избор.Не е необходимо като си патриот и си обичаш Родината за заставаш сляпо зад управляващите пияндурници от КГБ .
    Като не сте икономически и технологично изостанали ,защо като луди пазарувате западните стоки?!
    Да не би да произвеждате добри фотоапарати, часовници, телевизори,телефони,коли ,битови уреди ???
    Какво качествено правите и произвеждате?
    Пътищата,строителството и газопроводите ви са на двойни и тройни цени от нормалните, а качеството е без коментар.
    Колко излезе олимпиадата в Сочи- над 50 милиарда.
    Като сте толкова добри къде са ви пътническите самолети?
    Когато няма пазарна икономика и парламентарна демокрация се случва това което се случва в Русия.
    Ако си отворите границите Китай ще ви изкупи за една нощ заедно с дълговете ви.

    Коментиран от #59

  • 53 сссс

    1 1 Отговор
    чудено изкаване на на решетников.

    крайно време е американския башибузук да плати малко бомби да ядат и те не само да правят войни зад океана и да страда друг народ

    дано руснаците бомбардират гнусното племе зад океана целят свят ще е благодарен да бъде отърван от американското робство
  • 54 чапай

    1 1 Отговор
    деградирал болшевик
  • 55 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Juliy":

    Така е! Само американците ги направиха тези народи! Никой друг! Не е демокрацията, не са древногръцките философи и т.н. Не самите народи обитаващи страните си! Сега чакаме америка да направи и с БГ такова чудо на просперитета. Ще стане ли? Япония 25 години след войната вече беше чудо-икономика! Българите удариха 25 години партия със САЩ и сте станали доста достойна държава - най-бедна, най-застаряваща и най-сдухана! А американците даже не знаят къде се намирате на картата, важното е да им купувате био храните от Макдоналдс, Кока-колата и някое друго озорено Айфонче... Иначе да! Определено са ваши хора - дадоха ви най-добрите съвети - да спрете аец белене, да спрете южен поток, да вкарате санкции срещу Русия, да продадете печелившите си предприятия все едно са торба с картофи!
  • 56 НАТО и Русия

    1 1 Отговор
    ТИ добре ли си Русия ко тръгне срещу НАТО в европа най-много да стигне до границата на Полша и Румъния оттам ако ги подпукат Германската Полската Английската Френската и Турската войски ще бягат на задна че чак до камчатка ще стигнат но за разлика от руснаците НАТО зачита живота на войниците и не иска да хаби толкова пари за нищо затова и руснаците все заплашват в същото време все реват че НАТО увеличава бюджета и зима нови членки

    Коментиран от #60

  • 57 сссс

    1 1 Отговор
    Бивш руски генерал ни плаши гаргите с бомби, ракети и въртолети Ми-28, ауууу мноу са уплаших....
    http://tass.ru/proisshestviya/2159660
  • 58 български капрал

    1 1 Отговор
    на тоя изкукуригал фатмак ако му гръмна една пиратка в краката и ще се о.ере от ужас ще напълни гащите
  • 59 я тоже русский

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Juliy":

    Както писах и преди това, говорите глупости! Япония се вдигна на крака знаеш ли защо?! Защото изнасяше оръжие за конфликтите в Корея и Виетнам. Ти обаче не си чул за това. Корейското икономическо "чудо" се дължи на корейските проститутки, вярваш или не - имаше и има американски бази в Южна Корея, и хилядите американски военослужещи изпиваха и пропиляваха американските си долари по корейските бардаци. Ще кажеш - не е така!

    Информирай се - има дори филми за тези неща, информация в Интернет и т.н.

    Западна Германия и Европа ги възстановиха по две причини - за укрепване на американското влияние и за да се противопоставят на СССР. Иначе имаше блокада на Берлин, който замалко да падне в ръчичките на Сталин, но го спасиха с рисковани доставки на провизии.

    По онези години по целия свят имаше горещи точки, в които американците и Съветите преплитаха интереси. Не само Куба, не само Латинска Америка, не само Европа. Затова и на Куба бе наложено икономическо ембарго, което е реалната причина за слабата кубинска икономика в момента, не съветизацията.

    Съветизацията имаше тежко начало - трябваше да се преодолее изостаналостта на руското селско стопанство и ускорено въведе индустриализацията. Още преди 1917 руската икономика бе изостанала, вследствие бунтове, крепостничество, недостатъчни контакти с останалия икономически свят, войните. Така че, да, тежки икономически пороци за овладяване.

    Изобщо, имайте предвид, че не е лесно срещу вашата страна да противостои един огромен брой развити държави, които се стремят да ограничат трансфера на технологии, както и покупките от социалистическия лагер, да налагат санкции и икономически блокади и т.н. Вие не си давате сметка за това! Оттам идва изоставането, не от превъзходството на отделното общество.

    Вие сте в грешката, че приравнявате имането с по-доброто и нямането с по-лошото. Само че добре знаете как богатият Запад столетия краде и изнася от колониите. Затова днес Западът "има" и вие в един глас квичите колко е добро западното общество. Но Западът не започва от нулата, както СССР, а непрекъснато краде и надгражда.

    Коментиран от #63, #69

  • 60 я тоже русский

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "НАТО и Русия":

    Пак ти казвам, ако не бяха американците, Русия би могла да помете целия континент до Португалия, при това без да вкарва в бой всички дивизии. Толкова за НАТО. Отделен е въпроса, дали ние ще спечелим от един такъв конфликт.
  • 61 иванчо

    1 1 Отговор
    хората са свободно мислещи същества и знаят кое е хубаво и кое не а то контрастът е в абсолютните му стойности между болшевишка русия и останалия демократичен свят всичко друго е чесане на езици и празни приказки за ловене на електорат
  • 62 унуката

    1 1 Отговор
    тоя ще го съдя баба ми прочете статията и получи инфаркт от страх
  • 63 Juliy

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "я тоже русский":

    Има 3 причини да пишеш глупости:
    1- да си с промит мозък
    2- да си глупав
    3- да си и двете
    Абсолютни глупости си написал.Проблема си е твой и в бъдеще ще става още по-голям.Това е болестно състояние да не може да направиш реална преценка на ситуацията в която се намират родната ти страна и народ.
    Не знам какви филми гледаш и как се информираш ,но ценностната ти система не струва пукната пара.Що се отнася до проститутките то Русия би трябвало да е страната с най-висок стандарт така ,че като ръсиш акъл бъди по-предпазлив.

    Коментиран от #64

  • 64 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Juliy":

    Не знам за япония и корея колко е коректно инфото от моя събрат, но за съветизацията и икономическите реалии е напълно прав! Все пак Русия се изправи сама (с псевдоподкрепата на недоразвитите източноевропейски народи) срещу - американци, британци, французи, италианци, испанци, японци, евреи, австралийци, холандци, скандинавци и още други топ народи! Китайците бързо ни преметнаха и ни предадоха, северно-корейците... те и те милите хич не бяха подготвени да се борят за такъв утопичен строй! Та в общи линии съвсем нормално да паднем икономически след като сме били изначално по-изостанали от тези изброени народи, които масово са колониалисти, и след като революцията продължи дълги и тежки години... Хич не ни е срам! Накарахме целия свят да тича много по-бързо и да стане по-добър! Ако не си наясно той действително стана - пак благодарение на нас и нашите велики подвизи!

    Коментиран от #68

  • 65 бай грую

    1 1 Отговор
    като си тоже руски в България ще духаш таратора като си отидеш в слънчева русия прави каквото знаеш

    Коментиран от #66

  • 66 сссс

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "бай грую ":

    Защо раптърчиту не си ходи в рашката ди ?
    1-там никой го не иска плюс това е слабак и няма да може да издържи на местния суров климат
    2- той не е никакъв руснак, а помак който не обича българите
    3- тролове като раптърчиту виреят само в Бг.

    Коментиран от #67

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "раптор":

    Може ли да ми обясниш кое беше недоразвитото в източноевропейските държави когато ги окупира братския Съветски съюз?!
    Всичките имаха по-висок стандарт и култура от него.
    Източна Германия ,Чехословакия, Унгария,Полша ли бяха недоразвити спрямо съветска Русия?
    Кой им спря развитието и ги откъсна от останалия свят?
    Уморих се да повтарям едно и също.
    Комунизма и фашизма отдавна са отречени, а вие си повтаряте една и съща песен.Не можахте да проумеете ,че каузата ви не струва и затова целият свят гледа на вас като заплаха.
    Никой не ви е карал да се постоянно противопоставяте на другите.
    И в момента Русия се опитва да дестабилизира България по всякакъв възможен начин ,а вие се опитвате да обяснявате колко това било хубаво.
    За мен не сте никакви патриоти и обслужвате руските имперски домогвания ,които са против интересите на нашата Родина!
    Кой нормален политик ще си позволи по този начин да заплашва своите съседи!!!

    Коментиран от #80, #82

  • 69 Антикомунист

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "я тоже русский":

    Да ве знаем ги тия работи те там нали има 10000 проститутки пък те като изкарат нещо веднага го дават на бюджета на 50 милионна Южна Корея та те така станаха 2 пъти по-богати от нас АВЕ ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ пък Япония ако продава оръжие ще са богати само фирмите за Оръжие да те подсетя само няма как от 1 нещо да се стане богата държава ако държавата има 50 или 120 млн а руснаците като са 2ри в света по продажба на оръжие защо средните заплати са 2-3 пъти по-ниски от тези в Южна Корея и Япония или викаш нямат достатъчно проститутки та да дават заплати и да пълнят бюджета
  • 70 ссс

    1 0 Отговор
    чудено изкаване на на решетников.

    крайно време е американския башибузук да плати малко бомби да ядат и те не само да правят войни зад океана и да страда друг народ

    дано руснаците бомбардират гнусното племе зад океана целят свят ще е благодарен да бъде отърван от американското робство
  • 71 ссс

    1 1 Отговор
    Бивш руски генерал плаши гаргите с бомби, ракети и въртолети Ми-28, ауууу мноу са уплаших.... хихихи
    http://tass.ru/proisshestviya/2159660
  • 72 бай тошо

    1 1 Отговор
    Тоя руски генерал е подплашип.тарник, великите американци сразиха и победиха русия икономически, без дори един патрон да изстрелят, а тоя загубен руснак тръгнал да ми говори за ракети и бомби е гаси и простака.
  • 73 ссс

    2 1 Отговор
    СЛАВА НА АМЕРИКА
    СЛАВА НА ОБАМА
    ПОЗОР ЗА РУСИЯ И ЗА БИВШИЯ РУСКИ КУКУ- ГЕНЕРАЛ - РАДИОДЖИГИТА
    ПОЗОР ЗА ВСИТЕ РУСКИ ТРОЛОЛИЗАЧИ

    Коментиран от #74

  • 74 сссс

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "ссс":

    на коментара ми 70 ти ..имам 30 плюса как е а хихихи

    Коментиран от #92

  • 75 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Щабскапитан":

    много ми харесват социнтелектуалци като теб.забавлявам се искренно с хора непрочели нищо извън стрикно контролираната съветска истина,която всъщност е една голяма лъжа.
    нека почна обаче от начало и да бъда конкретен.ти смехурко имаш едно вярно и много неверни твърдения. вярно е че русия е раждала уникални хора ,раждат се и сега такива просто в трудната среда се създават уникални личности,нека да се сетим за някои от тях,корольов,солжелицин,ломоносов,толстой...само че ако им попровериш историите ще видиш ,че тези уникални личности са имали сериозни проблеми с руската номенклатура,общество,власт .до тук добре ,но драги ми соцносталгико,тези личности не са достатъчни за развитие на съветската икономика ,общество или държава ,щото модела там е порочен.та от тук нека влезем в лъжите ти.те според мен са по-скоро от незнание ,предвид смелостта на идиотските ти твърдения!най- добрите танкове през втората световна са немските такива панцер 4 ри и тежкия тигър,способни да водят бой с десетки съветски такива и да ги унищожават,което се и случва до края на втората световна воина.лошото за теб като ифо е че т -34 има шаси купено от сащ ,демек не е съветска разработка ,а останалите му компоненти са много зле изключая технологията на бронята .тва за танка.популярния калашников е всъщност шмайзер :)!ото шмайзер след падането на хитлер живее и работи в ссср срещу мноооого сериозна заплата в марки и създава оръжието дето бе кръстено на едно селско момченце без техническо
  • 76 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Щабскапитан":

    и създава оръжието дето бе кръстено на едно селско момченце без техническо образование ,неспособно дори да начертае въпросния калашник!след като господин шмайзер си хвана пътя за германия калашника не е развит на милимунд от гиганската инжинерна мисъл на ссср,а опитите за развитие водеха само до падане на качеството :)!
    ракетната програма на ссср както и американската са производни на немската ,факт е че в ссср заминават всички свързани с проектите на фон браун дето не успяват да избягат в сащ,а в гдр се създаде спешно институт с останалите кадри на място.въпросните немски специалисти работят по руската ракетна програма десетки години,а между другото макар и нацисти са добре платени в принципния ссср, тва ти бе спестено като инфо в работническо дело,но днес с интернета няма как!ядрената програма на сссср е пълен подарък от запада и германия.1945 година се оказва че сталин е далеч назад от сащ и се налага да прибира немски специалисти на които плаща милиони макар да се водят пленници ,а берия като отговорник за програмата напряга целия актив на съветското разузнаване ,но пак помагат лошите американски евреи счели че трябва света да бъде двуполюсен и дават ключова част от технологията на руснаците.въпросните американски учени плащат с живота си за този хуманитарен акт незнаеики на кви хора всъщност дават ядрено оръжие!та тва са твоите големи умове в сссср,за това ти дадох примера със самобрасначките,щото няма как да си високотехнологичен ,а да се.еш в кенеф
  • 77 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "раптор":

    русия продава оръжие на противниците на запада ,които са доста ,а и са бедни.те няма как да си позволят немско или американско оръжие и си купуват руско.шаизера-калашник струва колкото една вечеря в ресторант и може да бъде доставен веднага .що се отнася до руските технологии видяхме ги в сърбия и ирак.

    Коментиран от #81

  • 78 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "раптор":

    ха,ха,ха...наистина по въпросите с тероризма и недемократичните режими сте на висота.особено си висш ти наследника на български паризанин дето се има за руснак!!!
  • 79 Десислава Димитрова

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "я тоже русский":

    т 34 не е откраднат ,а официално е купено шасито му от сащ.другите му агрегати са пълна боза изключая бронята му.двигател дето се пали и изгарят постоянно екипажите,скоросна кутия дето се троши ,купол дето зацикля,а мерните прибори и радиото даже не са за коментиране.един немски екипаж е отстрелвал десетки такива високотехнологични танкове според статистиката.съременните руски ракети,подводници и самолети имат същите проблеми и при всяко руско учение десетки руски майки слагат черните забрадки,днес пак се случи такава трагедия.аз не мраза русия ,не харесвам обаче такива като теб дето се опитват да ми продават ташаци вместо бъбреци,а днес в русия се връщат точно такива начело на държавата.истината е че русия е огромна и богата на суровини държава ,която би могла да живее нормално но,заради имперските амбиции на шепа властници народа мизерства и е постоянно умишлено зомбиран!

    Коментиран от #84

  • 80 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Juliy":

    Виж са... Ти си човек с предразсъдъци! Ще ти обясня за недоразвитите източно европейски народи. Въпреки, че изброените от тебе са най-напредничавите представители, те общо не съставляват дори населението на Франция! Като в същото време не представляват нейното икономическо развитие! Всички те са били по-назад от Франция, освен може би източна Германия... А другите горди народи? Може и да сме великоруси, но не сме ултимативната сила!
  • 81 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Десислава Димитрова":

    Да бе! Продаваме и на противниците и на всички останали! Американците без нашите двигатели са парализирани в космоса! Индия... и те са врагове на запада! Така е! Не са останали с добри впечатления от бича на британците... т.н. англосаксонци! Гърците не бяха врагове и си купуваха наши оръжия! Днес може и да са! Всички останали, които не си купуват оръжията от нас го правят или от протекционизъм (което е мъдро решение) или от доминацията на САЩ! Оръжията ни изостанаха леко за 10-15 години преход, но стават все по-свирепи, все по-върховни!

    Коментиран от #87

  • 82 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Juliy":

    Вас кой ви кара да бъдете православни? Вашия избор! Нашия беше същия и въпреки нашите колосални постижения и жертви в името на християнската цивилизация, която се реализира в европейската, нас ни смятат за други, недостойни за техните надменни виждания! По този начин съвсем смело сме си избрали пътя!
  • 83 раптор

    1 1 Отговор
    Всички потвърдиха, че най-добрата бойна летателна платформа от 4то поколение е руската - су-27, миг-29, су-25, су-34, миг-31, ту-160, ка-50, ми-28! Със съвременните ни двигатели, радари притежаващи характеристики на зубър, тези произведения на инженерния гений се явяват недостижими соколи... За апаратите от 5то поколение положението е същото! Пак вкарват останалите производители на бойни самолети в стрес! Ще се докажат и те!

    Коментиран от #88

  • 84 я тоже русский и вам не верю госпожа

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Десислава Димитрова":

    Ти нещо си чела, ама какво?! Първо, Т-34 е с дизелов двигател Б-2, а не с бензинов, което не допринася за тезата ти, че много горял. Нафтата е много по-трудно запалима от бензина.

    Куполът за този танк никога не е купуван, а целият танк е разработен от Кошкин, гениален конструктор. Танкът е с широки вериги и силен мотор, което го прави най-добрия руски танк на Втората световна война. Издръжлив, мощен и почти безотказен.

    Светнах те, че от САЩ е купуван танк, но това са БТ-5 и БТ-7. И двата са колесни, не верижни, бързи леки танкове с незначителна огнева мощ и с бензинови мотори. Тези екипажи са горели, с това се съгласявам.

    За да говориш така убедено за Хуго Шмайзер трябва да си виждала творението му наживо - изглежда абсолютно различно от "Калашников". Даже принципите на работа на затворния механизъм са коренно различни. Да, може би " Калашников" е преработен впоследствие и Михаил Калашников се е окичил с лаврите, но ти, дето не си виждала двете оръжия да плямпаш простотии е прекалено.

    И да завърша с поздрав към всички вас - Русия е велика и без вашето дребнаво дрънкане. Бе империя, бе и страната, от която всеки момент трепереше половин свят. Разпадна се, но 24 години след 1991 г. американците още не могат да спят спокойно, защото сънуват гордия руски народ как дава отпор на желаещите да го смажат врагове. Ельцин е в миналото, а с него и пладнешкия грабеж на руските природни богатства.
  • 85 Kim Bu

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Грешиш приятел, няма да има къде да отидат защото Америка няма да я има . . .

    Коментиран от #96

  • 86 Kim Bu

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Десислава Димитрова":

    Вие не разбрахте ли че тук, в България, не се тачат американците. . !
    Относно това как САЩ помага на държавата ни можете да прочете тук:
    http://bradva.bg/bg/article/article-42625
    Добре е че не се изказвате така публично, защото може да ви бият на сурави гръсти докато се на.кате и после пак от начало ...

    Коментиран от #95

  • 87 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "раптор":

    рапторе оръжията ви са свирепи само за вас щото след всяко учение давате жертви адекватни на водене на война .ни оръжия ни битова техника се произвеждат вече без надежден софтуер ,а русия няма такъв и няма тенденция да направи,а дори и да купи няма традиции и специалисти да го въведе.друг е въпроса че механичните некачествени сглобки пак са ваш основен патент!
  • 88 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "раптор":

    самолетите ви са подобни на танковете.един немски самолет средно е свалял поне 20 съветски от много добрите,та се наложило асовете ви да карат американски.не че асовете ви са били асове ама хайде.
  • 89 ссс

    0 0 Отговор
    СЛАВА НА АМЕРИКА
    СЛАВА НА ОБАМА
    ПОЗОР ЗА РУСИЯ И ЗА БИВШИЯ РУСКИ КУКУ- ГЕНЕРАЛ - РАДИОДЖИГИТА
    ПОЗОР ЗА ВСИТЕ РУСКИ ТРОЛОЛИЗАЧИ
  • 90 бай тошо

    0 0 Отговор
    Тоя руски генерал е подплашип.тарник, великите американци сразиха и победиха русия икономически, без дори един патрон да изстрелят, а тоя загубен руснак тръгнал да ми говори за ракети и бомби е гаси и простака.
  • 91 сссс

    0 0 Отговор
    Бивш руски генерал плаши гаргите с бомби, ракети и въртолети Ми-28, ауууу мноу са уплаших.... хихихи
    http://tass.ru/proisshestviya/2159660
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 по темата

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "до ссссъскащ с червената жопа":

    Хамериканските тролчета ви е налегнала някаква паника, това се вижда от неадекватните ви реакции, защото инак трябва да ви бъде поставена диагноза, освен да ви третират с някакви препарати господарите ви хамериканци, което ще е донякъде извинение за деменцията ви.

    Коментиран от #94

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Kim Bu":

    Вие не разбрахте ли че тук, в България, не се тачат русняците. . !
    Относно това как рашка увжава държавата ни можете да прочете тук в тази статя

    Добре е че не се изказвате така публично, защото може да ви бият на сурави гръсти докато се на.кате и после пак от начало ...
  • 96 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Kim Bu":

    не, ти грешиш троле, напротив рашка няма да я има тогава

    Коментиран от #99

  • 97 сссс

    0 0 Отговор
    ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНЦИ СКОРО БЕЗ ВСЯКАКВИ УСИЛИЯ И БЕЗ БЛМБИ, РАКЕТИ И САМОЛЕТИ ЩЕ НАКАРАТ РУЯНЯЦИТЕ ДА КЛЕКНАТ , КЕ ГИ МОРТЯТ САМО ИКОНОМИЧЕСКИ ЕТО, САНКЦИЙТЕ ВЕЧЕ ДКЙВСТВАТ, САИО ЗА ЕДИН ДЕН ДОЛАРА СКОЧИ С 2.12, А ЕВРОТО С 2.50
    РАШКИТЕ СА В ДЕФОЛТ И ЯКА КРИЗА,ЦЕНАТА НА НЕФТА СЪЩО ПАДА
    РУСКИТТЕ ТРОЛОЛИЗАЧИ ПАК БЕСНИ
    Курсы ЦБ:USD+2,12+2,12курс ЦБ РФ на 04/0862,47EUR+2,58+2,5868,58Нефть−3,99%-3,99%
  • 98 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    както казах ти доста малко си чел извън съветските публикации,дори новите руски такива не си чел.шасито на т 34 е американско източник книгата аз убивах с т34 където е дадена историята на танка ,неговите проблеми и спомени на танкисти.заради негативните му възможности спрямо немските танкове ,основното дето са учели руските танкисти е било бързо изкачане от горящ танк.!никъде не съм твърдял, че купула е купуван ,а че механизма му често е заклинявал,което също е описано от хората карали такъв ,както и безобразните прицели и радио.ето и в викито малко инфо за американското шаси на 34 ката https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%A2_%28%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%29
    голям проблем е и дизеловия двигател ,който се оказва избухлив и смъртоносен за хиляди съветски танкисти напук на руската пропаганда за негоримата нафта :)!
    за хуго шмайзер всичко е казано в тази статия ,за калашников също.http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312
    може да си вярваш ,колко са различни шмайзера и ак то и как руснаците са плащали 2000 марки заплата на немски военопленник за нищо,и как селянина със седмокласното образования за два месеца е успял да измисли калашника.
    русия никой не иска да се разпада най-малко пък американците дето за 100 години я спасяват поне 3 пъти макар че след всяка реанимация мужиците се обръщат срещу спасителите си!
  • 99 Kim Bu

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "сссс":

    Кажи нещо за това:
    Да си жив и здрав . . .

    Коментиран от #100

  • 100 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Kim Bu":

    ???
  • 101 Възмутен

    0 0 Отговор
    Той този Решетников че е изкукал си е негов проблем но това че няма никаква официална реакция от нашето правителство за такава нагла заплаха си е лично наш проблем!
  • 102 Бойко

    0 0 Отговор
    Всичко което е казъл е вярно!
    Няма как върху тях да падат бомби и те да не отвърнат...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.