Last news in Fakti

6 Септември, 2015 21:35 1 008 3

63 000 бежанци за 1 месец в Македония

  • бежанци-
  • македония
63 000 бежанци за 1 месец в Македония - 1
Снимка: АР/БТА

Близо 63 000 бежанци от Близкия Изток и Северна Африка, както от Централна и Южна Азия, от средата на юни до началото на септември са преминали през Македония на път за Западна Европа, съобщава македонското Министерство на вътрешните работи.

По негови данни, най-голям нелегални мигранти идват от Сирия – 51 000 души. Регистрирани са 3500 афганистанци, близо 3000 иракчани и около 1700 пакистанци. Също така през южната ни съседка са преминали бежанци от Палестина, Сомалия, Бангладеш, Конго, Нигерия, Камерун, Еритрея и Етиопия. „От 19 юни до 6 септември са регистрирани 62 586 чужденци, от които 42 516 мъже, 8500 – жени и около 10 000 деца, както и 1500 изоставени деца” регистрират от Министерство на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Забрадките са тръгнали да завладяват Европа. Демокрацията не е трябвало да се измисля. В животинския свят НЯМА демокрация. Трябва да се учим от него.
  • 2 цивилизация

    0 0 Отговор
    Да пРиемаш хора без документи на своя територия, без документи не е много разумно,защото ако това бяха хора, които искат да се развиват в Европа, щяха да носят всякакви документи за завършено образование за да може да се реализират. Явно е че идват за помощи и затова отиват към Германия. А ако просто не са ходили на училище защото има и такива случаи, как ще накараш човек, който не може да пише на своя език - да научи нашия. Не живеем в цивилизован свят за да се показваме като изключителни хоманисти, все пак пРеди всичко трябва да гарантиращ спокойствието на своя народ. Живеем в свят, в които човечността се наказва. Мисля че събитията на остров Лесбос и на Унгарската гара го доказват, ако бяха толкова нуждаещи се едва ли щяха да хвърлят водата и храната която им дават.
  • 3 дса

    0 0 Отговор
    Лидерите на Европейския съюз са изготвили план за преместване на 160 000 бежанци по целия континент Европа. Съгласно новата схема, мигрантите, които са блокирани в Италия, Гърция и Унгария ще бъдат прехвърлени към страни в целия Европейски съюз въз основа на тяхното население и икономическо благосъстояние, съобщава Дейли Мейл, предаде “Стандарт”.

    Германия ще предостави убежища за 35000 бежанци, Франция и Испания ще приемат съответно 26 000 и 16 000 мигранти.

    Очаква се България и Румъния да приемат хиляди бежански семейства. Очаква се страната ни да приюти 2 313 бежанци.

    Великобритания отказа да се присъедини към плана, въпреки че е една от най-големите и богати страни в ЕС.