Last news in Fakti

10 Септември, 2015 20:20 4 183 15

Израел: Руски войски вече са в Сирия

  • моше яалон-
  • израел-
  • башар асад-
  • войски-
  • сирия-
  • русия-
  • руски-
  • ислямска държава-
  • латакия

Яалон не уточни как Израел е разбрал за разполагането на руски сили в Сирия

Израел: Руски войски вече са в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски войски са пристигнали в Сирия, за да помогнат на силите на президента Башар Асад в борбата срещу „Ислямска държава“. Това заяви министърът на отбраната на Израел Моше Яалон, цитиран от Yahoo News.

Според него Москва е изпратила през последните дни военни съветници и активен контингент, като целта е създаването на военновъздушна база близо до град Латакия.

Йерусалим смята, че базата до пристанищния град може да бъде използвана за разполагане на изтребители и бойни хеликоптери за удари срещу джихадистите.

Моше Яалон заяви, че ако руснаците планират въздушни атаки срещу бойци на „Ислямска държава“, то ще трябва да ги координират с водената от САЩ кампания.

Израелският министър добави, че първата цел на Русия вероятно е да защити интересите си в Сирия, а именно военноморската база Тартус на Средиземно море. Яалон не уточни как Израел е разбрал за разполагането на руски сили в Сирия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е загрижен от докладите за увеличаване на руската военно присъствие в Сирия,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lock

    1 1 Отговор
    Руснаците имат газ, много газ. Помислете за това, мили еврейски приятели!
  • 2 радка пиратка на коня

    1 0 Отговор
    тцтц лоша работа ..да не вземе русия да донесе хуманитарна помощ на сирия . или да докара уръжия на башар асад да пребори изродите от идл които създадахте

    ислямизацията на европа не е завършила още май и тва ви бърка плана

    цял свят поне видя кой иска
    да се унищожи идл - русия иран
    а кой я създаде и иска да съществува още - сащ , англия , соадитска арабия , израел и турция .... всички дето сте толкос разтревожени че путин докара войска и оръжие срещу нечовешките примитиви от идл
  • 3 кмета

    0 0 Отговор
    Моше Яалон заяви, че ако руснаците планират въздушни атаки срещу бойци на „Ислямска държава“, то ще трябва да ги координират с водената от САЩ кампания.
    А сащ след като вкарва ядрен глави на бг територия с руснаците кардинация праиха ли защото до 22 няма да стигнем по веруятно е да не презкочим нова година ще се разбере ама късно.
  • 4 кекекек

    0 0 Отговор
    Супер - само това да се чува :)...
    Направо ми се оправи вечерта.
    Сега ще хвърчат чалми - хе хе хе хе !
  • 5 Змей

    0 0 Отговор
    От 1 до 4 - не си грамотен на български език, явно не ти се отдава писането. Но май не е само до грамотността, смисъла ти се губи. Не разбирам позицията ти. Обиждаш, без да предлагаш нищо смислено

    Коментиран от #9

  • 6 Juliy

    0 1 Отговор
    Всички "русофили" Хем сте неграмотни,хем сте и с промити мозъци.
    Ако Русия от десетилетия не бе подкрепяла режима в Дамаск сега там щеше да бъде тихо,спокойно и уютно.
    Затова спрете да джафкате и си налягаите парцалит!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 дзвзвзв

    0 0 Отговор
    Ае като ти дойдат на вратата от ИДИЛ сигур пак тази песен ще пееш... Тея ни вкараха 10000 тира с бежанци и екстремисти тоя ми говори за спокойни места. Просто тоя сценарии Европа на колене разяждана отвътре на мен лично не ми харесва.
    Но на Америка - ДА. А иначе съм им таковал таковата и на Русия и на Америка.
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Juliy":

    След като с война и външна агресия свалиха Садам Хюсеин, Муамар Кадафи, а сега и Башар Асад- едно спокойствие и мир се възцари в техните страни .... ша знайш. Що не идеш там да си поживееш рахат ? На демокрация.
  • 9 lock

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Змей":

    Ти змею, си жена, това е ясно. Ама не е ясно какви уроци преподаваш. Да не искаш тука доктрина да ти изложа?!
  • 10 kcaniba

    0 0 Отговор
    При всички случаи за Световната общност а и за Европа е по приемлив и справедлив тандемът Русия/Иран срещу воинстващ ислямизъм, от колкото ФАЩ/ Ислямски халифат срещу Евразия!!!
  • 11 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Juliy":

    То си беше спокойно в Сирия, бе! Нямаме проблеми с паметта и не сме русофили - просто гледаме фактите - 2011г. САЩ с помощта на европейските си авери решиха, че трябва да изместят Русия от Сирия, да свалят Кадафи и други лидери и се опитаха да си сложат тяхни подставени правителства за да може тяхните фирми да точат от петрола и газта в тези държави. И как го направиха - ми създадоха условия за съществуването на ИД. Какъв е резултата от това - рязане на глави, див ислямизъм, взривяване на исторически паметници, и след 4 годни война на хората по тея места яко им писна и хукнаха с милиони към Европа.

    Евала, машшала на американско-европейската демократизация в региона!

    А ш...ните евреи само не мога да разбера какво искат да координират руснаците със САЩ и коалицията им - то се видя какъв е резултатът от тяхната "кампания" против ИД - само се разрастват и правят още повече зулуми.
  • 12 radko pirato

    0 0 Отговор
    пак изгубиха по точки сащ

    създадаха франкенщайна идл за да съборят башар асад и д амахнат базите на русия в сирия ..

    резултатът на бял кон путин строи нова втора база в сирия и башар асад е още на власт ... хахахахаха голям цирк

    нещо като крим в укайна дето пак загубиха по точки

    американските тролове бесни ....
  • 13 Едикой си

    1 0 Отговор
    "Моше Яалон заяви, че ако руснаците планират въздушни атаки срещу бойци на „Ислямска държава“, то ще трябва да ги координират с водената от САЩ кампания."
    Сега чак зацепих от къде идвала думата МОШЕНИК от Моше!!! :D
    И защо да координират....да не би случайно да ударят някой техен човек от ИД.....
    Поредното доказателство, че ИД, Сусама Бил Гладен и тем подобни измислени терористи са продукт само и единствено на САЩ и ЦРУ!!!
  • 14 радко пиратко

    0 0 Отговор
    сащ вместо да извадят очите на путин му изписаха вежидете

    1. вместо да махнат руските бази от крим украйна ...путин прави военнн парад в крим и е част от руската федерация

    2. вместо да съборят башар асад и д амахнат руската база от сирия ...резултат путин прави втора база хахаха

    ето пример как когато русия е зад гърбъ ти не може нокой да те пипне щом башар асад издаржа срещу ислямска държава със руската военна подкрепа


    ся да видим щатите как макар да станат за резил ще се присъединят към русия за унищожаването на идл щотот света гледа иначе излиза че подкрепят идл - шах и мат

    путин си изигра картите ама като пич хахаха

    американските тролове бесни ... съскат направо
  • 15 123455

    0 0 Отговор
    Всичко започна от омразата на американците към руснаците и стремежа им към световна доминация.Е няма как да ги чакат повече да си разиграват коня,къде ли не пускаха бомби,сега мюсюлмани заливат стара Европа,а американците се чудят как да препишат всичко на Путин.
    Както и да се опитват да ни го представят сега вече е късно-балами няма.