Last news in Fakti

13 Септември, 2015 11:00 1 506 5

Меркел: Германия трябва да си сътрудничи с Русия за сирийския конфкликт

  • германия-
  • сирия-
  • ангела меркел-
  • сирия-
  • конфликт-
  • сътрудничество-
  • щайнмайер

Външните министри на Германия и Русия са имали продължителен разговор

Меркел: Германия трябва да си сътрудничи с Русия за сирийския конфкликт - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия и другите западноевропейски сили трябва да работят с Русия и САЩ за решаване конфликта в Сирия. Това заяви канцлерът на страната Ангела Меркел, цитирана от Yahoo News.

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер се срещна в Берлин с колегите си от Русия, Франция и Украйна и заяви, че е видял нарастваща подкрепа за създаване на международна контактна група за решаване сирийския конфликт.

Източник на германската делегация заяви, че Щайнмайер и руският външен министър Сергей Лавров са имали продължителен разговор в кулоарите. И двамата са дали съгласие да подкрепят пратеника на ООН за Сирия Стафан де Мистура и плана му за създаване на контактна група.

Сирийските държавни медии съобщиха вчера, че два руски самолета, превозващи 80 тона хуманитарна помощ, са пристигнали в Сирия. Москва заяви в петък, че изпраща военно оборудване, за да помогне на сирийското правителство в борбата срещу джихадистите.

Американският президент Барак Обама сподели, че намесата на Русия е индикатор, че Башар Асад е притеснен и се е обърнал към руснаците за помощ. Европейските дипломати са загрижени, че военната подкрепа на Москва е контрапункт на желанието им да се стигне до политическо решение за гражданската война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 булгар

    0 0 Отговор
    Най -накрая ще разберат че без САЩ може , но без Русия не може !!! Вече на всички взе да им писва от игричките и интригите на САЩ! Разбутат кошера и бягат - само икономически интереси гледат ! Ако Русия отиде да ръчка и да бомбардира Мексико и Централна Америка не знам дали САЩ пак ще се отнасят така безотговорно ! Та нали ще са застрашени от емигрантска вълна , която ще им изконсумира милиарди $ от бюджета ?!
    След тази криза очаквам НАТО да се разтури и да се направи нова Европейска организация , която да не допуска вече тъпите игри на САЩ и ЦРУ !
  • 2 радко пиратко съска

    0 0 Отговор
    ,,,,,Барак Обама сподели, че намесата на Русия е индикатор, че Башар Асад е притеснен и се е обърнал към руснаците за помощ.,,,,,,

    A Барак Обама от кво се притесни ..че ИДЛ няма да може да превземе цяла Сирия и че тълпите от ислямски нашественици в европа ще намалеят ли

    На цял свят вече е ясно какво зло са сащ античовеци
  • 3 OKей

    0 0 Отговор
    Д а а а, аз от колко време пиша че е нужен нов съюз между ЕС и Евразия срещу глупостите на тия зад океана.Хубаво ще е ако се включат ОАЕ и други страни от този регион богат на петрол.Тогава хурката за янките е сигурна.

    Коментиран от #5

  • 4 чукча

    0 0 Отговор
    И кво стана като отказахме на Русия коридор.Хуманитарната помощ пак е там.На нас ще ни остане само потупването по рамото от чичо Сам,за сметка на пропуснатите ползи,които ще си ги консумираме сами.СПОЛАЙ ТИ ББ.
  • 5 VWandMercedes

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "OKей":

    Нещата са много завързани, ОАЕ и всички петролни мастодонти имат политическо и военно обезпечаване от САЩ и то първостепенно.Сега гледам и Иран взе да омеква по посока САЩ.
    Отделно Англия и Израел ще са винаги с тях.Лошото на САЩ е , че вече няма соц лагер за да демонстрират колко са демократички и станаха демонични.
    Важното за малка България е да няма конфликти, че първо ние "малките" ще го отнесем.
    Отделно на европа НАТО не и трябва ако всички сме заедно.
    Кой нормален ще нападне пакт с 400 милиона население.
Новини по държави: