Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Септември, 2015 09:51 1 700 17

Щайнмайер: Има напредък на преговорите по Украйна

  • нормандски процес-
  • франк-валтер щайнмайер-
  • украйна

Голяма част от времето е било отделено на въпросите за политическия процес

Щайнмайер: Има напредък на преговорите по Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Участниците в преговорите от „Нормандската четворка“ в Берлин са постигнали значителен напредък по въпроса за политическото регулиране на югоизточна Украйна, заяви на брифинг пред журналисти след края на разговорите външният министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Голяма част от времето беше отделено на въпросите за политическия процес. Мога да кажа, че ние отбелязахме напредък, отбеляза външният министър на Германия.

Още новини от Украйна

„Всички страни се съгласиха и това е важно с времевия график и приоритетите в работата на групата „Политически процес““, добави Франк-Валтер Щайнмайер.

Той посочи, че е бил засегнат и с проблема за провеждането на местните избори в Донбас. Външните министри от Нормандската четворка са засегнали също така въпроси като обмен на пленници и статута на югоизточна Украйна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссссс

    0 0 Отговор
    айде изтегляйте американските инструктори от украйна
    айде веропа да спре подкрепата за фашистите в украйна
    айде преглътнете че башар асад остава водача на сирия

    видя се че европа ще бъде ислямизирана тотално ако путин не се заеме с идл

    тъй че стига циркове и срещи действайте
  • 2 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    с лавров няма как да се постигне наеждно разбирателство,макар че руснаците вече са в края на силите си,но квото и да се разберат ще бъде о.рано от путин и компания както го правиха многократно до сега!

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Има, има! Вече се разбраха за газа как да заобиколи остатъците от Украйна, сега се разбират как да узаконят и признаят Луганск и Донецк, и после следва да се разберът за западната част от бивша Украйна :)!

    Това са европейските ти ценности, последователно отстоявани от любимите ти еврогейски политици!

    Коментиран от #6

  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    И познай от три пъти защо взех да се "разбират" с руснаците?!

    Коментиран от #7

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Деске ма. Ми това ли са ти мечтите.

    Мисли позитивно и не допускай черни мисли в главицата си.

    Който се радва на чуждото нещастие е за сериозно лечение. Май проявяваш сериозни симптоми.

    Коментиран от #8

  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    ти разбираш от европейски ценности колкото прасе от бобена чорба!и нищо от казаното от теб не е вярно :)!
  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    не се разбира никой с руснаците.ако си забелязал санкциите срещу тях се усилват,както икономическите така и политическите.лавров и путин взеха да омекват ,но понеже лъгаха до сега многократно никой вече не им вярва и петрола продължава да пада,газа също,а и вече се пазарува от други!

    Коментиран от #9

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    байко ,ти си последния дето може да обвинява другите в психо проблеми.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Ми не е важно кой какво казва или разбира, а какви са фактите - те може и да са изопачени в твоята главица, но в реалността не са!
    А западняците взеха да се разбират с руснаците, 'щото най-накрая, след няколко години в планове и действия им увряха болните тикви, че няма как да накрат руснаците да клекнат!

    И ако все пак решиш да отговориш нещо, пробвай вместо празни приказки да ми обясниш как така преди година еврогейците обяснаваха на цял свят колко са лоши руснаците, новите им газопроводи, обещава на украйна пари, помощи, подкрепа за газовите спорове между тях и Русия, а сега взеха че някак си тихомълком подписаха Северен поток - т'ва ако не е да си .ереш сам в устата, какво е? Обясни ми как така се получи, ако обичаш!

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    обяснявам ти много просто.няма нов северен поток,санкциите срещу русия продължават и дори се увеличават,петрола продължава да пада,газа също.русия навлиза все в по-дълбока рецесия и е изправена пре дефолт,руското население обеднява ,социалните придобивки на руснаците намалят,падат пенсиите,увеличава се безработицата,вдигат се цените на стоките първа от необходимост и т.н. екстри свързани с клякането на русия.украйна се договори ако спазва предписанието от нато и ес да бъде приета в структурите при спазване на процедурата.
    ако европейците сме гейци то значи и ти си гей,щото си част от тази структура,а и може да ми отговориш и на едно въпросче :
    кога ще се изселиш в русия заедно със семейството си ?много искам да видя как ще реагират жена ти и децата ти ако имаш такива на подобно предложение.може да го публикуваш в тубата да се посмеем дружно на реакцията им!

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Ако наричаш "увеличаване на санкциите" отказа за издаване на виза за САЩ на някой руски държавен служител, добре, да кажем, че се увелиават. Ама "няма нов северен поток"....... Излишно е да се коментира каквото и да е с теб.
    В крайна сметка те помолих, ако все пак решиш да отговориш, да не пишеш глупости, а по същество. Но ти явно не можеш друго да пишеш.

    Аз съм българин, европеец и т.н., но не и еврогеец - не споделям гейските "ценности", двойните стандартите, хлъзгавата доктрина и т.н на Европейския съюз. И не всички в Европа са еврогейци, не знам що така реши.

    Когаро реша да се преселя в Русия ще те уведомя щом държиш. За сега съм тук, в родината ми.

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    коментирам само по същество.няма северен поток две и ако твърдиш обратното си лъжец.санкциите срещу русия се продължиха за нови 6 месеца виж последната статия във факти,а газа продължава да пада.русия продължава да изпада в рецесия,може да видиш коментарите на руските анализатори по темата.стандартa на руснаците също пада ,което може също да свериш от руски извори включително и от признанията на вовата путин.в евросъюза няма двойни стандарти и всички държави без българия се развиват адекватно във формированието,но тук благодарение на огромната маса соцносталгици и пишман патриоти като теб се съботира все още успешно процеса на интеграция и си приличкаме на милата ти раша със същите бизнесмени,политици,мутри,к..вир разсипия и т.н. патриотични и негейски екстри,а света зад дунав мост си свирка и ни се чуди на акъла:)!
  • 13 кроко

    0 0 Отговор
    А това, например какво е:http://fakti.bg/biznes/154943-podpisaha-sporazumenie-za-razshiravaneto-na-severen-potok? Кой лъже или има проблеми с паметта и възприятията - аз, медиите или ти?

    Удължаването на санкциите не са "нови санкции".

    Колкото до рецесиите в Русия и т.н. - какво от това - на всички страни по санкциите им се свиват икономиките, включително и нашата смешна даже успя. То нашата икономика даже се е свила не с проценти, ами в пъти в сравнение с преди години, ама какво от това? Фалирали ли сме, сменят ли се управляващите - не! Само, че в момента в който паднат санкциите износа на страните пак ще заработи, защото си имат производствените мощности и иинтересите. А при нас няма да е така, защото благодарение на такива "демократи и капиталисти" като теб не само нищо не се прави, ами дори и да има възможност за нещо, веднага почвате да плюете и дърпате на зад - великите западни инвеститори за които бленуваш, не инвестират в нищо друго освен услуги, а услугите са само за вътрешния пазар - вериги магазни, телекомуникационни услуги и т.н. Руснаците каквито и да са, искаха да направят АЕЦ и няколко газопровода, ама уви.... не може щом нее магазин. Иначе на север от Дунав мост руските инвестиции и проекти са добре дошли, ама тука нещо климата не е за тях, май!

    А адекватното развитие на държавите отвъд Дунав мост няма смисъл да го коментирам, само ще изброя най-ярките примери - Испания Франция, Италия - супер адекватни са в развитието си, ще знаеш. Даже малко по на юг от нас има още един пример за "адекватно" развитие, което в последните години се разви "още по-адекватно" с отявлената помощ на ЕС. Не, че няма такива дето се развиват добре, но това не е благодарение на ЕС, а благодарение на собствените им усилия.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    тва дето публикуваш е предварителен договор неодобрен от нито една страна ,нито е гласуван в европеиската комисия.имаше подобен и за южен поток,но от този договор насетне има сума ти работа преди да се строи.то е достатъчно само за такива аматьори като теб да си чешете езиците ,как бил направен северен поток две и т.н. и т.н.
    глупостите дето пишеш за икономиката показват познанията ти по темата ,но те явно не кореспондират със самочувствието ти :)!особено си силен в анализа ,как и в кво са инвестирали западняците,явно гледаш алфа ,но не е достатъчно смотко,трябва сериозно образование ,трябва да се чете за да се правят после икономически твърдения.иначе може да провериш ,колко се е повишил износа на българия през последните 10 години и от какво .може да провериш дали има чужди инвестиции във фирмите дето формират износа ни.иначе си прав аз също съм допринесъл за българския износ през фиримте си,но имам проблем с наемането на работливи ,некрадливи и квалифицирани,но благодарение на соцвъзпитанието в българия ,такива хора са рядкост.повечето са като теб,мрънкалници без познания с високо самочувствие!
    тези по-на юг от нас са в пъти по-развити независимо от дълговите им проблеми и не случайно там бачкат стотици хиляди българи ,които нямат намерение да се връщат в българия.основната разлика между онези на юг или на север и ние са ,мрънкалниците като теб,само тук ги има и затова сме бедни и неадекватни в ес и проблемите ни са в пъти по- големи от тези на н
  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    основната разлика между онези на юг или на север и ние са ,мрънкалниците като теб,само тук ги има и затова сме бедни и неадекватни в ес и проблемите ни са в пъти по- големи от тези на наи-закъсалите в съюза!

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Браво, действай, пич и ако искаш след няколко месеца (или години) може пак да си поговорим до къде си я докарал!

    И между другото, ако вземеш по-малко да повтаряш по форумите едни и същи приказки като шизофреник и повече да си гледаш дейсността на фирмите, няма да е лошо, току виж се сетиш как да си решиш някой от проблемите :))))).

    Коментиран от #17

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    не се коси за мен,25 години се оправям и не се оплаквам съм на свободиня пазар и не се оплаквам.
Новини по държави: