Last news in Fakti

13 Септември, 2015 18:06 2 718 2

Меркел въведе граничен контрол с Австрия

  • меркел-
  • контрол-
  • граница-
  • германия-
  • австрия-
  • бежанци
Меркел въведе граничен контрол с Австрия - 1
Снимка: АП/БТА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е уведомила в телефонен разговор своя австрийски колега Вернер Файман за намерението на властите на Германия да въведат контрол в граничната зона, за да идентифицират на място тези мигранти, които нямат право да получат статут на бежанец, съобщава австрийският в. „Ди Пресе”.

Проверките се очаква да започнат още вечерта на 13 септември.  „Кроне” съобщава, че според Меркел не е длъжна да доведе до хаос. Германското правителство тази стъпка не трябвало да доведе до хаос. Според Берлин мярката ще е сериозен знак за тези бежанци, които в момента се намират в Близкия изток и искат да избягат на Стария континент. Медиите предполагат, че мерките на контрол постепенно ще се затягат.

Полицията на провинция Горна Австрия откри 42 имигранти от Сирия и други страни от региона, които били скрити в хладилен камион, предаде ТАСС. Двамата превозвачи - иракски граждани, са задържани на място, се казва в съобщение на полицията.

Камионът с финландска регистрация се сторил подозрителен на полицията и бил проверен на паркинг близо до населеното място Айстерхайм. Автомобилът бил предназначен за превозване на цветя, но в него били затворени 42 бежанци, включително пет жени и осем деца. Всички са в нормално здравословно състояние и са откарани в полицията в Линц. Гражданството им се установява, но най-вероятно са от Сирия и Ирак.

28 души са се удавили след като лодка с около стотина имигранти на борда се преобърна край бреговете на гръцкия о. Фармакониси. Сред жертвите е и едно дете. Гръцката брегова охрана е спасила 68 души, а 29 са успели сами да доплуват до брега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Димитров

    0 0 Отговор
    кво стана с лозунга на меркел ,,добре сте дошли бежанци,,


    хахахахаха
  • 2 656

    0 0 Отговор
    Да хващат калашниците да стават партизани и да бранят родините си, това са изменници. Какво са ми хукнали из Европа, след време ще има гора от джамии а християните ще скланят глава защото ще ги е страх от бомбени атентати. Навремето християнството е било най силно но сега идва обрат....ако сме толкова толерантни, май ще падаме на колене. Аллах няма да бъде спрян вече до Виена а ще завземе цяла Европа, не го ли осъзнават политиците бе
Новини по държави: