9 Октомври, 2015 09:52 792 4

Днес започва разпределението на бежанци по квотната програма на ЕС

  • разпределениет-
  • бежанци-
  • ес

Първо ще бъдат разселени хора от Италия към Швеция

Днес започва разпределението на бежанци по квотната програма на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Днес започва разпределението на бежанците в Европа по квотната система, приета от ЕС, съобщи Ройтерс.

Първия поток от имигранти ще поеме от Италия към Швеция, като за това еврокомисарят по миграцията Дмитрис Авромопулос вече е пристигнал в Рим. Той вече посети Лампедуза, от където тръгва основния поток от бежанци от Еритрея. Програмата предвижда разселването на 1200 000 бежанци от най-натоварените от имигрантския поток страни в Европа. В първия етап Италия ще трябва да напуснат около 15 000 души, а Гърция 50 000.

По време на конференцията, посветена на бежанците в Люксембург, ЕС се ангажира да осигури помощ за Балканските страни и съседните на Сирия страни, които са най-засегнати от бежанската криза. Предвижда се да се отворят нови гранични центрове, за да се подобри пропусквателния контрол.

Междувременно NDTV съобщи, че Чехия ще засили граничния контрол и броя на проверките по границата си с Австрия. Проверките вече ще бъдат извършвани на 20, вместо на 14 пропусквателни пункта, във връзка със засилващия се миграционен поток, пред който е изправена Австрия.

Според квотната система България трябва да приеме 852-ма бежанци, но това едва ли ще стане в близките дни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 24ур

    1 0 Отговор
    ние м...ли в БГ си имаме, няма нужда и от вносни.
  • 2 koko

    0 0 Отговор
    aма ша ни ги натресът щото наще управници по ги е грижа да ги потупат по гърба от еврогеиския съюз отколкото да се вслушат в народа си.мръсни продажни двулични гнусни долни корумпирани антибългари ни управляват
  • 3 еееее

    0 0 Отговор
    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти
    24.09.2015 г. Войнолюбие, Избрано, Мисловна полиция Кирил Атанасов
    Според сведения на някои германски медии, тамошната полиция премълчава епидемията от изнасилвания, извършени от мюсюлмански имигранти над деца във и около бежанските лагери, за да не се дават аргументи на противниците на масовата миграция.




    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти



    В статията са изброени и изнасилвания на германски младежи, включително на 14-годишно момче, което беше изнасилено във влаков вагон от мъж с арабски произход. Те също са потулени от полицията.

    По-рано този месец 7-годишно момиче беше изнасилено от северноафрикански мигрант в един германски парк. Това престъпление също получи нищожно внимание от страна на масмедиите.

    „Десетки случаи на изнасилване и опити за изнасилване — случаи, в които полицията издирва точно чуждестранни извършители (немската полиция често ги нарича „южняци“) остават неразкрити“, пише Керн.
    А както и ние писахме миналата седмица, множество немски организации за подпомагане на нуждаещи се хора предупредиха, че жени и деца са изнасилвани в бежански лагер в Хесен (Hessen), но повечето медии не им обръщат никакво внимание. Най-големият телевизионен канал на Германия – ZDF, отказва да оповестява изнасилвания, извършени от мюсюлмански имигранти, като обяснението на главния редактор, Ина-Мария Райце-Вилдеман, беше:

    „Ние не искаме да разгорещяваме ситуацията и да разпространяваме лоша представа. Мигрантите не го заслужават.“
    Полицията прикрива изнасилвания, извършени от мигранти


    Училищата в Германия, които са разположени близко до имигрантски центрове, предупреждават ученичките да не носят шорти или къси поли, за да не обиждат мигрантите и да не провокират „нападения“.

    „Дълбоките деколтета, късите шорти или миниполите могат да доведат до недоразумения“ — пишат училищните администрации, като молят учениците „да уважават мигрантската култура“.

    Автор: Пол Джоузеф Уотсън @ InfoWars

    Превод: Кирил Атанасов
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: