Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 11:21 1 163 2

САЩ и иракските кюрди ще си сътрудничат в борбата срещу „Ислямска държава“

  • сащ-
  • кюрди-
  • ислямска държава-
  • сътрудничество-
  • джо байдън-
  • масуд барзани

Джо Байдън е провел разговор с лидера на иракските кюрди

САЩ и иракските кюрди ще си сътрудничат в борбата срещу „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Въоръжените сили на САЩ и иракските кюрди ще продължат да си сътрудничат в борбата срещу групировката „Ислямска държава“.

Американският вицепрезидент Джо Байдън и лидерът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани са провели телефонен разговор, на който са били обсъдени бъдещите им действия, се казва в съобщение на Белия дом.

„Двамата лидери се съгласиха, че е важно да се продължи тясното сътрудничество в борбата срещу „Ислямска държава“ във всички области – включително военна, икономическа и политическа“, се казва в съобщението.

Операцията по освобождаването на северния иракски град Синджар през миналата седмица е част от съвместната кампания за засилване на натиска върху джихадистите.

Целта е ликвидиране на маршрутите на „Ислямска държава“ за снабдяване между Мосул и Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Откога Джо Байдън е президент на САЩ? :)

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Джо е вицепрезидент на САЩ ,който обаче е упълномощен от сената да взема "президентски" решения когато Обама спи или е в тоалетната.Взема и по-малка заплата,но няма да го мислим.