Last news in Fakti

2 Октомври, 2011 21:32 1 300 0

Ислямисти готвели атентат за Обединението на Германия

  • германия-
  • германия-
  • атентат
Ислямисти готвели атентат за Обединението на Германия - 1
Архив

Четирима предполагаеми терористи бяха арестувани в Германия. Арестите стават ден преди тържествата за обединението на страната, които ще се проведат утре в Бон, предаде Ройтерс.

Трима души са задържани край Бон, а четвъртият - в Офенбах. Засега не се дава никаква конкретна информация, че е бил подготвен терористичен акт, но е факт, че те са притежавали незаконно огнестрелно оръжие, пише в. „Щерн”.

Възрастта на четиримата е от 22 до 27 години. Те са германски граждани, но засега към тях няма отправено обвинение за подготовка на терористичен акт. Германски медии съобщават, че става дума за ислямисти.

Германският президент Кристиян Вулф вече пристигна в града, а утре се очаква и канцлера Ангела Меркел.

Телевизионният канал Ве Де Ер съобщи обаче, че най-вероятно задържаните са подготвяли някаква провокационна акция по време на празненствата на деня на германското обединение в Бон.

През септември в Берлин бяха арестувани двама араби за подготовката на атентат подобен на този с Осло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА