Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 16:01 2 127 1

Френските власти са готови да изтеглят бедстващия Modern Express

  • modern express-
  • товарен кораб-
  • франция-
  • атлантическо крайбрежие-
  • авария-
  • бедствие

Корабът трябва да се завърти по посока на вятъра и да бъде отдалечен от брега

Морски експерти са успели да закачат влекач към бедстващия товарен кораб Modern Express, който от няколко дни се носи по вълните към френското крайбрежие, застрашително наклонил се на едната си страна. Това е последният опит корабът, който се намира на около 44 км. от френското крайбрежие, да бъде отклонен.

Четиримата експерти, качени на борда, за да закачат въжетата, ще бъдат евакуирани, преди корабът да маневрира в положение за изтегляне далеч от брега.

Властите предупредиха, че съществува риск този последен опит за „спасяване“ на плавателния съд да се провали, тъй като въжетата, с които го дърпат, могат да се скъсат.

22-членният екипаж на кораба, който плава под панамски флаг, бе евакуиран с хеликоптер в четвъртък.

Говорител на френската атлантическа морска префектура заяви, че след като експертите бъдат изведени "корабът трябва да се завърти по посока на вятъра, а след това скоростта да бъде вдигната".

Един испански влекач чака в готовност да изтегли плавателния съд. "Приоритетът ни е да придвижим кораба далеч от брега", каза говорителят.

Ако операцията се провали, корабът може да удари югозападното крайбрежие на Франция между понеделник вечерта и вторник сутринта.

Лошите метеорологични условия затрудниха спасителните операции в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    УЖАС Е ТОВА ЗА МОРЯЦИТЕ
Новини по държави: