Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 15:05 802 0

Юнкер е напълно уверен, че ЕС може да се споразумее с Великобритания

  • жан-клод юнкер-
  • ес-
  • великобритания-
  • реформи-
  • среща на върха

Председателят на Европейската комисия говори докато британският премиер Дейвид Камерън пътуваше за двудневната среща на върха в Брюксел

Жан-Клод Юнкер е "напълно уверен", че  европейските лидери могат да стигнат до споразумение с Великобритания по въпроса за нейното членство в ЕС, пише Би Би Си.

Председателят на Европейската комисия говори, докато британският премиер Дейвид Камерън пътуваше за двудневната среща на върха в Брюксел.

Целта, която Камерън ще гони по време на срещата, е приемането на реформи, които при завръщането си в Лондон той да представи на британския народ заради референдума през юни.

Но той е изправен пред съпротивата от страна на някои лидери в ЕС. Камерън все още трябва да убеди колегите си да се споразумеят за промени, за да затвърди своите реформи.

„Аз съм напълно убеден, че ще имаме сделка в рамките на този Европейски съвет“, заяви Юнкер на пресконференция с президента на Европейския парламент Мартин Шулц.

"Ние трябва да се решим известен брой въпроси ... и съм убеден, че Великобритания ще бъде конструктивен и активен член на Европейския съюз", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: