Last news in Fakti

30 Март, 2016 11:14 1 478 4

Все повече британци обмислят „сбогом“ на ЕС

  • великобритания-
  • ес-
  • референдум-
  • скептици-
  • европейски съюз-
  • британци

От месец февруари насам броят на евроскептиците се е увеличил с 5%

Все повече британци обмислят „сбогом“ на ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Увеличава се броят на евроскептиците във Великобритания, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на телефонно проучване на „Ipsos MORI“.

На 23 юни тази година във Великобритания ще бъде проведен референдум за оставане в Европейския съюз – най-важният стратегически избор на страната през последните десетилетия.

Резултатите от анкетата сочат, че от месец февруари насам броят на британците, които искат да кажат последно сбогом на Брюксел, се е увеличил с 5%.

Въпреки това по-голямата част от анкетираните ще гласуват „за“ оставане в общността – 49% срещу 41%.

Изданието посочва, че анкетата е направена между 19 и 22 март. Атентатът в Брюксел (на 22 март), при който бяха убити 35 души, не се е отразил напълно на резултатите от проучването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    1 2 Отговор
    И България няма да сбърка ,ако се преориентира.
    Само слугинаж,дългове и ограбване на територията,сега ще ограбят и,, шелфа,,-да не забравяме че губим все повече от свободата си и че ще загубим напълно вярата си.

    Коментиран от #2

  • 2 Ghost

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    Абе не си прав,ама аи няма ти чупя хатъра...
    (само за пример вземи Румъния преди и след...)
  • 3 Съни

    1 1 Отговор
    Абе то не само британците,ами и повечето европейци вече гледат на Е.С. като голямото безумие.......
  • 4 7777777

    1 1 Отговор
    Защо бе господа англичани искате да се махнете от ЕС? Издействахте си преференциален договор с привилегии за оставане в съюза, който другите страни нямат, ах защо ние не сме като вас и у нас да проведат един референдум! То ЕС в този си вид е пред разпад, поддържат го само ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ, приемат си директиви, които обслужват само тях /богатите/, но те не действат в такива бедни страни като нашата. Нали уж има свободно движение на хора, стоки и капитали във всички страни от общността без значение от територия и население, и всички сме равни, а ние станахме последна дупка на кавала, наречен ЕС, заден двор, обслужващ интересите на богатите, съгласяваме се със всичко, което ни кажат! Време е да се договорим за нови условия за оставането ни в ЕС, или да се преориентираме!
Новини по държави: