Last news in Fakti

3 Май, 2016 08:55 1 334 5

НАТО обмисля разполагане на сухопътни войски в Прибалтика

  • нато-
  • прибалтика-
  • русия-
  • войски-
  • сухопътни

Алиансът е разтревожен от руската военна активност в региона

НАТО обмисля разполагане на сухопътни войски в Прибалтика - 1
Снимка: БТА/ AP

НАТО обмисля разполагането на сухопътни войски на ротационен принцип в Прибалтика и евентуално Полша, заяви американският министър на отбраната Аштън Картър, цитиран от „Вашингтон поуст“.

Алиансът е разтревожен от руската военна активност в региона. Картър добави, че идеята за разполагане на войски ще бъде обсъдена допълнително на срещата на НАТО през месец юни.

Министърът на отбраната заяви, че могат да бъдат дислоцирани четири батальона, което се равнява на близо 4000 военнослужещи.

Това е допълнително и отделно от американската бронирана бригада от близо 4200 военни, която САЩ вече се ангажираха да разположат в Източна Европа през февруари 2017 година.

Германското издание „Шпигел“ прогнозира, че новата мисия на НАТО може още повече да изостри отношенията между Русия и алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авера

    3 0 Отговор
    Най - добре е САЩ да разположи тази бронирана бригада в България.
    Нашите политици ще вземат по една хубава кола за тази работа па и по някой лев на страна ще имат ....................., а ние ще се превърнем в първото препятствие и първото пушечно месо.
    американците ще жертват 4200 обратни и траверси, а ние ще си разбием държавата и ще дадем не по малко жертви .
    Мисля , че е справедливо !
    Все пак сме част от НАТО .
    Добре е да поемем първия удар .
    Нашата икономика няма да го усети.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Авера":

    Това което пишеш може и да стане. Американците се самозабравиха и по всякакъв начин се мъчат да компрометират Русия. Кой иска тези войски? Има ли причина за това? Никой не обяснява. От както падна завесата с Куба, станаха много нагли, и Европа не прави нищо по въпроса.
  • 3 mediator37

    3 2 Отговор
    Руснаците като ги "облетят" от близко с щурмова авиация - оставки и работа за психолозите. Честа смяна на персионала, ръйш ли!
  • 4 Бай хой

    3 2 Отговор
    нато са много точни.Русия е разположила много военни в подмосковието, приуралието, сибир и други райони на територията си. нато се чувстват длъжни да отговорят на тази агресия.

    нато не са агресивни тъй като все по-малко остават на тяхна територия понеже ги изпращат да отговарят на чуждите агресии.

    Истината. До 2020 година сащ трябва да върнат златните резерви на европейските страни коието са прибрали преди петдесетина години за да го защитят от руска агресия. До скоро се смяташе че Русия не е агресивна и затова се стигна до тази договореност да се върне на собствениците. Сега сащ се стремят да предизвикат конфликти в европа за да охпавдаят не връщането. КОЕ Е АГРЕСИЯ?
  • 5 Супра

    2 4 Отговор
    Очаквам пред аптеките да се извият опашки за хапчета за кръвно. Зачестяват лошите новини за родния мурзилаж и слуги на кремъл.