Last news in Fakti

13 Юни, 2016 13:26 2 340 1

Северна Корея открадна модели на изтребители F-15

  • северна корея-
  • бомба-
  • f-15

Откраднати са модели на изтребител F-15

Хакери от Северна Корея са откраднали чертежи на изтребители F-15 и снимки на шпионски самолети от южнокорейска компания, съобщи „Уолстрийт Джърнал“.

Повече от 40 000 документа са били откраднати в нападения срещу две компании. Хакерските атаки са се извършвали от 2014 г. насам, като са били разкрити в началото на тази година.

Открадната е била информация за модели на изтребител F-15, както и снимки от части на неназован шпионски изтребител.

Все пак от Южна Корея заявяват, че течът на информация ще има „незначително въздействие върху националната сигурност“. Хакерската атака е била засечена от адрес, базиран в Пхенян. Смята се, че с разкриването на пробива, е бил предотвратен много по-голям теч на данни.

САЩ и Южна Корея отдавана обвиняват КНДР в опити за мащабни хакерски атаки срещу важни институции и на двете страни. От Севера отричат да стоят зад подобни нападения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селото

    0 0 Отговор
    нали си нямат родно п-во :)