Last news in Fakti

8 Юли, 2016 19:52 4 323 6

Показаха на чуждестранни журналисти Кримския мост

  • мост-
  • крим-
  • керченски пролив
Показаха на чуждестранни журналисти Кримския мост - 1

Властите в Крим показаха на чуждестранни журналисти строящия се мост, който ще свързва полуостров Крим с Русия, съобщава електронното издание "Голос Севастополя".

Според изданието са присъствали журналисти от  Великобритания журналисти (The Daily Telegraph), Германия (Deutsche Welle), САЩ (National Public Radio), Япония (Киодо Tsushin), Корея, Ирак, България (Българско национално радио), Румъния ( "TV Romania").

Руското правителство възложи през 2015 г. на компанията „Стройгазмонтаж“ строителството на мост над Керченския проток, като съоръжението ще позволи да има сухопътна връзка между континентална Русия и Крим, без да се минава през Украйна. В момента се използва фериботна линия.

Проектната стойност на строежа е 3,5 милиарда долара.Очаква се мостът да е готов през 2018 година.

Проектът беше одобрен на 18 февруари 2016 г. и след това започнаха строително-монтажните работи. Мостът над Керченския пролив ще бъде най-дългият в Русия – 19 км трасе за автомобили и влакове. Автомобилният път ще бъде четирилентов, с максимална скорост на движение 120 км/ч и максимална пропускливост от 40 000 автомобила на час. Железопътното трасе ще дава възможност за достигане на скорост до 160 км/ч, тип втора категория по руската държавна система.

Показаха на чуждестранни журналисти Кримския мост


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    3 10 Отговор
    Да..., това е пътя към светлото бъдеще!!!
    Също както олимпиадата в Сочи.
    Двете мероприятия сигурно ще окръглят сумата на 60-70 милиарда долара.
    Бедните като нямат хляб, да ядат пасти!
  • 2 Герберасите на власта

    6 4 Отговор
    Хората правят моста по необходимост(за да избегнат маршрута през Украйна),олимпиадата си е върнала парите от спонсори и тв права , и при нас е глад и немотия но това не ни пречи да си строим магистралите и веднага след завършване на обекта да наливаме нови пари за ремонт, е кой строй "светлото бъдеще" така че като сравняваш погледни и родната ни държава която винаги е изумявала света с много положителни неща ,но за жалост в последните години изумяваме с негативи те си.
  • 3 Монго

    2 7 Отговор
    На мен пък Деса ми каза, че Русия фалира...
  • 4 mediator37

    10 2 Отговор
    Все се чудя китайци и руснаци като не им дават пари от Европа по европрограми как строят по 100 км. мостове в морето и още толкова тунели из планините . Интересно!
  • 5 condeto

    2 7 Отговор
    Технологично строителство ниво соц. 1970та. Това трябва да е повод за гордост?

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "condeto":

    Я кажи като си толкова отворен на какво технологично ниво бе строителството но Дунав мост2, колко пари глътна, какви европейски практики, какво качество и сравни и технологии и пропускателна способност. А би трябвало ние да сме хевропейци, или може би точно такива сме.А за срокове на проектиране, строителство и напълно завършване да не говорим.