Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Август, 2016 14:24 2 346 30

Меркел отряза Русия за санкциите

  • ангела меркел-
  • санкции-
  • русия

Според нея това може да стане само при изпълнение на Минското споразумение

Меркел отряза Русия за санкциите - 1
Снимка: БТА/AP

Няма причини за отмяната на европейските санкции срещу Русия. Това бе заявено от германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Ройтерс".

Според нея за подобно решение може да се мисли, когато Москва започне да изпълнява всички свои ангажименти, въз основа на Минското споразумение. Тя припомни, че Русия е предизвикала голяма криза с анексията на Крим от Украйна.

Още новини от Украйна

„Европа трябва да реагира на това нарушаване на базовите принципи“, заяви Меркел.

Тя подчерта, че заедно с френския президент Франсоа Оланд работят усилено, настоявайки Русия и Украйна да спазват всички принципи на Минското споразумение.

„Това продължава да бъде основно мерило при решението за отмяна на санкциите“, допълни Меркел.

През юни страните – членки на ЕС се договориха за удължаване на санкциите срещу Русия. Германският външен министър Франк – Валтер Щайнмайер показа склонност за по мек тон с Кремъл. На подобна позиция са и други водещи фигури в управляващата страната коалиция.

Напрежението между Русия и Украйна ескалира отново през миналата седмица. Това стана, след като Москва алармира за готвени украински атаки срещу Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    0 0 Отговор
    Меркел е политически труп и само това и остана да повтаря-та да отвлече вниманието от безумието което направи в Европа...е това вече не хваща декиш бабо-немците са готови да те разскьсат.
  • 2 вива

    0 0 Отговор
    Заради тъпите игри на русия , въпреки своето технологично и икономическо изоставане да се докаже като военна суперсила , вместо да работи в услуга на населението си , а не да тероризира съседите си пак ще страдат невинните , но за съжаление зомбирани руснаци ! Трябва такива като русия агресивни , примитивни и технологично изостанали държави да се държат под контрол !!!

    Коментиран от #3, #4, #5, #10

  • 3 Зомбиран вива

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "вива":

    Много тъпо изказване!
  • 4 въпросче

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "вива":

    Извинявай би ли ни казал ти от коя технологично напреднала държава си?
  • 5 проста тиква

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "вива":

    Агресивни може да се каже за краварите, че където са стъпили трева не никне. А ти трябва да си с доста икономичен умствен багаж съдейки по изказването ти.
  • 6 Европеец

    0 0 Отговор
    Бабо Меркел след като си толкова загрижена за спрведливоста по света защо правиш сделки с Турция след като тя е окупирала държава член на ЕС каквато е Кипър?
    Не трябва ли и за Турция да има санкции още повече при сегашното потъпкване на човешки права там?
    Нали уж Европа трябвало да реагира на нарушаването на базовите принципи.
    Интересно че докато Европа натиска фирмите си за ембаргото американците се възползват и печелят здраво така както Китай,Турция и всички останали.
    Или може би бабишкеро проклета твоите началници зад океана за това са те сложили там да заселваш ислямисти из Европа и да я унищожаваш икономически.
  • 7 Очо

    0 0 Отговор
    Тая все повече я е страх от Русия-откак немците започнаха да викат..Путин в Берлин-Меркел в Сибир...сигурно пьлни памперса нощем.
  • 8 тир

    0 0 Отговор
    кога ще се въведат санкции към Германия за безрасъдната им политика спрямо мигрантите с които наводниха и съсипаха Европа,кога ще въведат санкции и срещу Украйна която си продаде газъ за жълти стотинки и празни обещания и съсипа собственият си народ.До кога изявления ще дават кухи одъртяли лейки
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ей русофили...На изборите ще се видите каква безгласна буква сте и колко сте "независими"!А иначе да виждате някой да спори с вас?...НЕ!И естествено си мислите че това е така,защото никой "копче не може да ви каже"!А то хич не е така,а просто...НИКОЙ БЕЗПЛАТНО НЯМА ДА СЕ ХАБИ С ПРОСТОТИИТЕ ВИ!!!ПОНЯЛИ ?:)

    Коментиран от #11

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "вива":

    Като България ли имаш предивд да я контролират?! Явно няма да стане, щото поне руските политициочевдно не са дупедавци като нашите!

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Конь, както винаги си в елементарна грешка - аз виждам един конь да спори най-редовно по всякакви теми! И поне да ти плащаха за това, ми ти иза без пари го правиш! Гледай от другите тролчета - поне взимат някой и друг долар месечно.
  • 12 Диди

    0 0 Отговор
    Меркел направи грешка спрямо бежанците,затова даржи на договорът с Т урция.За какви санкции за Германия говорите,я мислете малко че да излезе несто умно.Ако утре Германия излезе от ЕС.кой сте храни и докъде сте стигне БГ?А за Путин следното...Той беше този,който сас агресия навлезе вав Украйна,лъга за референдума вав Крим,лъга че е нямало руски войски вав Украйна,махайки нашивките от униформите им,няма да се учудя ако Русия стои сега зад така наречените атаки от уж от украинци вав Крим.
  • 13 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    я ес не вярва на путя,че спазвал договореностите !!!руските тролчета сега ще ни обяснят ква била меркел.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Охо стоене деси не бута ли? Я кажи за тези договорености че нещо не ми е ясно какво точно трябва да спазва Путин и Русия. Или трябва да ти се обясни че Русия не е страна в конфликта. А терористите от сащ и нато само словоблудстват за до тероризират и разбиват ЕС чрез марионетките си.

    Коментиран от #20

  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Съскат ли, съскат ушанките!

    Чак са се запенили.

    ХАХАААААА

    Путю се дуе а народа му обеднява.
  • 16 западно лицемерие

    0 0 Отговор
    Засега според Меркел може и да няма причини за вдигането на санкциите, ама като изберат следващия канцлер вече ще има. Крайно време е германците да се отърсят от робството на САЩ, което продължава вече над 70 години и да имат самостоятелност при външната си политика.
  • 17 Диди

    0 0 Отговор
    Откога Русия не е конфликта за Украйна?Да не би украинците сами да се избиват.А Крим подарен ли беше на Путин?Путин иска разрухата на Европа,ислямиста Ердоган е другият диктатор,а за политиката на Америка също да не говорим.Във Европа мирът и свободата трябва да се запазят.А всички останали,които искат да си мерят силите,кавам ,,да,, но не във Еропа а на техен терен.
  • 18 Диди

    0 0 Отговор
    Какво значи ,,западно лицемерие,,?Германия не е във робството на САЩ,не е и във робството на Русия.А как е във България?

    Коментиран от #25

  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Диди, мацко, не ги чуваш петлите много. Путин няма интерес от слаба Европа - напротив има нужда от силни, платежоспособни и независими партньори. САЩ са тези,които унищожават Европа - икономически, национално, идеологочески, трупайки за себе си дивиденти и използвайки територията й било за бази, далеч от Америка, било просто за плячкосване на ресурсите им. Виж, Ердоган е друго нещо - там вече е страшно и непредвидимо.
  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    явно е страна според меркел и 500 млн.европеици дето са наложили санкции на русия :)!
  • 21 Диди

    0 0 Отговор
    Гостенче,петлите чувам много по рано отколкото си мислиш.Путин иска да дестабилизира Европа,той не може да се примири със това че Съв.съюз се разпадна,нарушава и провокира където може т.н.Не харесвам политиката на САЩ,но мисля че Европа сте се промени,за да запази свободата и мирът си.
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    Що се отнася до санкциите към Русия,мисля че е правилно,или според вас,трябваше да го наградят за това че инексира Крим?Не мога да чувам вече изразът на някои като кажът,,той Крим е руски,,.Преди години е бил,и сега го взе със агресия и сценария ще продължи години напред.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Сибирь

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Тука десети пыт питам ,сигурно ти ще ми отговориш. Ако врыщането на Крим е агресия (выпреки ,че стана след референдум), то какво е Сыединението на 06.091885г. ?! И как така примерно Косово може да се отцепи от Сырбия ,а Крим не ?

    Коментиран от #29

  • 24 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Моля те, не се подигравай с българският език!
  • 25 релито е такова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Диди,тук много сбърка с това изказване"Германия не е във робството на САЩ,не е и във робството на Русия."........много бъркаш...След ВСВ Германия подписва "Канцлер Акт" в който се казва че Германия остава окупирана територия-на САЩ..и канцлера и няма право да взима решеня от високо меж.ниво БЕЗ съгласието на Вашингтон.Така че не вярвай на всички писания в медиите--те просто премълчават или изопачават истината!
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Диди, разсъждавайки малко по написаното по долу от мен. Каква е ползата за Русия от една дестабилизирана и несигурна Европа? Тъпо обяснение е, че не харесва Европа. Знаеш ли, кой е против независим ЕС, с независима външна политика, независим военен европейски съюз, силна икономика и валута? Помисли! Отговорът е един и прозира във всеки един военен конфликт, преврат, "революция", дестабилизиране и криза на новото време. П.с. има хубав анализ от днес 20.08. точно за Украйна и Крим - прочети го. Може пък и да разбереш нещо.
  • 27 Диди

    0 0 Отговор
    Момчета,благодаря за отзивите.Но всеки разбира нещата по друг начин.Това е ,,комплексна,,.
  • 28 Диди

    0 0 Отговор
    Комплексна тема.
  • 29 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сибирь":

    сибирчо , веднага ти отговарям.съединението ни бе акт на анексия и заради него можеше да загубим свободата си.акта бе осъден от цяла европа и русия и мина само щото имахме късмет,но платихме скъпо и прескъпо за това в последствие.положението в косово бе съвсем различно там имаше геноцид ,масово прогонване и унищожаване на албанската популация ,което нямаше как да се позволи в края на 20 ти век в центъра на европа на сърбите дето клаха маса народи за 70 години в региона.просто им се каза стига и то с шамари.в крим не е имало нито геноцид нито преследване на руснаците ,напротив те владееха чрез партиите си региона .може да го провериш в нета ако не вярваш.референдума скъпи сибире се проведе след като крим бе окупиран от руската армия и то набъро .тва го признава и любимия ти путин напук на инкяра дето му държахте маса време как всичко било без руски войски.в интервю по руските сми путин призна, че е наредил да се окупира крим,доста преди референдума.крим може да остане руски ,но първо трябва да иде в украйна после да се проведе процедура за референдум ,да се спечели и готово.както става в шотландя да речем,а не да се окупира силово ,което може да доведе до нови подобни ситуации да речем в българия или гърция или където се сетиш в европа,което няма как да се позволи нали?
  • 30 Диди

    0 0 Отговор
    Точно така направи Путин със Крим...фалшив референдум,отрече да е имало руски войски вав Украйна,а цял свят ги видя,въпреки че им бяха махнали военните нашивки.И време по късно той призна.А защо Русия нарушаваше въздушното пространство над скандинавските страни?Това е дълга тема но е факт че той е агресор.Жалко че вав БГ има голяма цензура.
Новини по държави: