Last news in Fakti

18 Септември, 2016 20:52 2 559 8

Йълдъръм: Турция не е Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • пкк-
  • нападение-
  • бинали йълдъръм-
  • конфликт

Води се мръсна игра, заяви турският премиер

Йълдъръм: Турция не е Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция не е Сирия. Те искат да я превърнат в Сирия или Ирак с помощта на чужда сила. Това заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм, който посети източната провинция Агръ, пише „Хюриет“.

На 15 септември там бе извършено нападение, при което бяха убити десет души. Властите обвиниха Кюрдската работническа партия (ПКК) за атаката.

Според Йълдъръм терористите искат да превърнат Турция в следващата страна, в която се води гражданска война, но няма да успеят.

„Това е мръсна игра“, заяви премиерът на южната ни съседка. Съболезнования на близките на убитите в Агръ поднесе и турският президент Реджеп Ердоган.

Кюрдската работническа партия е обявена за терористична организация в Турция. През миналата година бе възобновен въоръжения конфликт между ПКК и турската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йоан

    0 0 Отговор
    Правилно! Те искат да превърнат Турция в Сирия, защото Турция е една уникална държава !
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Превърне ли се Турция в Сирия,моментално ДРС и ДОСТ стават сирийски партии.Което пък значи,че Башар Асад ще може да разчита на 600 хил гласоподаватели в БГ и значително влияние в Парламента.Тогава вече песента "пустите клисурци станали московци ,а панагюрци-донски казаци" ще претърпи абсолютно обновен аранжимент ,изцяло насочен към ..."друга посока":)
  • 3 наблюдател

    0 0 Отговор
    Време е Турция да освободи кюрдите от робството.Ако не го направят по мирен начин ще има война може и по лоша от сирийската защото кюрдите са повече от 30 милиона решени на всичко,само някой да каже на ви оръжие действайте и Ердоган ще си има проблем.
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Да се надяваме в Турция да няма война,защото тя ще доведе големи размирици във България.
  • 5 ротен

    0 0 Отговор
    На кюрдите е обещано че ще има или държава или автономия рано или късно. За сега не на турска територия. За да може да бъде контролилана турция. Но за това си е виновна турция, ... влиза брутално в играта на Русия и САЩ без да е поканена в Сирия.
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Турция още веднъж се доказа че е регионална сила.. Не може в Близкия изток да се правят сметки без кръчмар-Турция.500 години са управлявали тоя район в мир и блаженство.Отдръпването на Турция от тоя район донесе на арабския народ само сулибку,нищета и колониално робство..

    Коментиран от #7

  • 7 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Хасанчо е дребно провокаторче, нищо повече!

    Даже не е и турчин.
  • 8 Haskovo

    0 0 Отговор
    Към: наблюдател.
    Ердоган е на власт именно благодарение на гласовете на кюрдите. Има изключително много кюрдски поддръжници. Когато отиваше на митинги на изток си слагаше кюрдска забрадка и им говореше на кюрдски. Направи много за да им покори сърцата. На изток табелите по пътищата са на кюрдски. Неща които в България не стават.. тук българските партии не искат или не могат да прегърнат цялата нация, а се обръщат само към българи. Ето затова ги има ДПС-та мпс-та.. втората по брой население етнос в бг се чувстват длъжни да гласуват за тях като стадо, защото нямат избор. България не успява да се възползва от силата на демокрацията и да бъде силна държава. Това всичко от простотия и омраза.
Новини по държави: