18 Октомври, 2016 17:39 2 313 5

Шведски прокурор разреши знамето на "Ислямска държава"

  • ислямска държава-
  • швеция-
  • флаг
Шведски прокурор разреши знамето на "Ислямска държава" - 1
Снимка: БТА/АР

Шведски прокурор реши, че развяването на флага на групировката „Ислямска държава“ не е престъпление на местна територия, съобщава Fox news.

Жизела Сьовал аргументира решението си с мотива, че това не е престъпление на омраза, защото „Ислямска държава“ (ИД) мрази всички, а не определена група.

Повод за шокиращото решение е постъпка на 23-годишен сирийски мигрант, който качи знамето на групировката в профила си във фейсбук преди седмица. Той беше обвинен в реч на омраза.

Когато полицията арестувала почитателя на групировката той казал, че не подкрепя ИД, а че флагът е широко използван от мюсюлманите.

"Казано най-просто, той мрази всички, а не някоя етническа група", коментира прокурор Сьовал пред шведски медии. По думите й: "Ако свастиката е символ на антисемитизма, то това не може да се каже за знамето на ИД. Те просто мразят всички - и християни, и шиити, и язиди, и хомосексуалисти, че и евреи".

Забрана за публична употреба на знамето на ИД съществува в Германия и Холандия. В Обединеното кралство вече има случаи за арестувани мъже, притежаващи черния флаг. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужасно е

    1 0 Отговор
    Тази евро толерастия ни затрива бързо и безмилостно!
    Как да се справим с тази напаст, като на най-високо ниво има някакви недоклатени толерасти, които за малко арбаски ласки са готови да застрашат и затрият и най-близките си!?
  • 2 Павел

    1 0 Отговор
    Разстреляйте моля тая глобалистка змия лукава и смъртоносна за хората, защото и това не е престъпление! Нали ако я разстреляте, тя мрази всички с това си деяние, а не определена група? Значи всички можете да я разстреляте и това също не е деяние на омраза...така звучи по нейната лукава логика.... дори и заради взривените невинни хорица я разстреляйте! Аз бих я удушил в мариновано сладко за да и дойде ума в лейката какви ги върши. Но не съм швед. Който създава терористични идеологии като Джихад, който ги извършва и уубива невинни е ПРЕСТЪПНИК, както по Закона на Бог за живота така и по човешките законодателства... тази извади толкова лукава логика, че е добре да и се приложи на нея самата както описах, за да провери какво проповядва...! Ами разстреляйте я в трибуквието и и обяснете, че това не е извършено към определена група, а към всички като нея....дето се гаврят с хората! Окей?
  • 3 Картър

    1 0 Отговор
    Поредната либерастка кифла.
  • 4 Реално

    1 0 Отговор
    Боже ....Боже...докьде се докарахме с тези измислени евро-атлантически ценности-направо нямам думи-безумието е тотално.
  • 5 шшш

    1 0 Отговор
    "Когато полицията арестувала почитателя на групировката той казал, че не подкрепя ИД, а че флагът е широко използван от мюсюлманите." Нали затова говорят нормални хора ,няма разлика между тях -всички са почитателите на ИДИЛ-МИНДИЛ, явни или скрити -пълни отрепки...трепят един -друг е се радват -- ЖИВОТНИ СА...
Новини по държави: