Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 13:01 5 076 0

Джони Деп бяга в САЩ, Франция вдига данъци

  • джони деп

Заплахата да плаща данъци във Франция принуди известния американски актьор Джони Деп да се премести заедно със съпругата си Ванеса Паради и децата им в имението им във Флорида, предаде в. „Гардиън“.

През 90-те години на миналия XX в. звездното семейство избяга от светлината на прожекторите на Стария континент, за да може да възпитава в спокойната атмосфера на Европа.

„Да, отново живея в Америка. Тръгнах си, защото Франция поиска част от мен. Поискаха да стана постоянен жител, но това променя всичко. Те просто искат пари. Със сигурност не съм готов да се откажа от американското си гражданство", заяви в интервю за в. „Гардиън“ Деп.

Според местното законодателство Деп трябва да приеме френско поданство след като прекарва повече от 183 дни. По този начин той ще бъде задължен да плаща данъци на две места – в Америка и Франция.

Новината за преселението на Деп идва на фона на съобщенията, че дясното правителство на президента Никола Саркози е обсъдило пакет от мерки, което да доведе до орязване на разходите в бюджета. Според изтекла информация в медиите управляващите се готвят да вдигнат данъци и да орежат социални плащания.

Очаква се правителството да обяви днес допълнително намаляване на разходите с 6 до 8 млрд. евро.

Като част от пакета мерки за бюджетни икономии, Франция ще ускори въвеждането на по-висока пенсионна възраст. Това съобщава в. „Лез Еко“. Преходът към пенсиониране на 62 години ще стане през 2016 или през 2017 г., вместо през 2019.

Увеличаването на пенсионната възраст от 60 на 62 години бе важно постижение на десноцентристкото правителство на президента Никола Саркози.

Премиерът Франсоа Фийон обеща да намали дефицита си от 5,7% от БВП през 2011 година до 4.5% за 2012 г., преди да достигне нужните 3% по договореностите с Европейския съюз през 2013 г.

Допълнително масло в огъня наля рейтинговата агнция Moody's, която преди седмици предупреди, че стабилна перспектива на ААА рейтинга на Франция се поставя под наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА