Last news in Fakti

15 Януари, 2017 12:10 1 142 0

Самолет кацна принудително в Кувейт заради бомбена заплаха 

  • самолет-
  • бомба-
  • сигнал-
  • юроуингс-
  • луфтханза

По-късно се оказа, че експлозиви не са намерени

Самолет Еърбъс А-330-203 на авиокомпанията "Юроуингс", излетял от Оман за Кьолн, кацна принудително в Кувейт тази сутрин заради заплаха с бомба, предаде ДПА.

Според кувейтската агенция КУНА всичките 299 души са били евакуирани от самолета и властите са го претърсили, но експлозиви не са намерени.

Самолетът кацна извънредно на международното летище в Кувейт заради подозрение, че в него може да има бомба. Извършва се предварително следствие, за да се установи дали в самолета има експлозиви. По-късно се оказа, че експлозиви не са намерени.

На борда на машина са пътували 286 пасажери. Полетът е чартърен за туроператора Еф Ти Ай (FTI). Самолетът е бил отклонен в Кувейт по причини, свързани със сигурността и след консултации с компетентните власти, се казва в изявление на "Юроуингс", която е филиал на германския авиопревозвач "Луфтханза".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА