Last news in Fakti

16 Януари, 2017 10:40 1 830 0

Пилотска грешка ли е причинила авиокатастрофата край Бишкек?

  • бишкек-
  • киргизстан-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • товарен самолет-
  • пилотска грешка

17 януари е обявен за ден на национален траур

Пилотска грешка ли е причинила авиокатастрофата край Бишкек? - 1
Снимка АП/БТА

Тежката авиокатастрофа, която отне живота на повече от 37 души край международното летище „Манас" в Киргизстан, най-вероятно е била причинена от грешка на екипажа. Това заяви вицепремиерът на Киргизстан Мухамметкалий Абулгазиев по време на брифинг, от мястото на инцидента, съобщи ТАСС.

Той уточни, че преди трагичния инцидент, няколко самолета са се приземили успешно, въпреки гъстата мъгла в района. Това показва, че товарния самолет е можел да извърши кацането.

Въпреки обвинението, Абулгазиев заяви, че екипажът на падналия самолет е бил много опитен.

Той съобщи и имената на членовете от екипажа. Командир на полета е бил Ибрахим Гюржан Диранжи, а втори пилот - Казим Ондул. Другите двама членове на екипажа са Мелих Ослан и Ихсан Кожа.

Междувременно президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев подписа указ, с който обяви 17 януари (вторник) за ден на национален траур, в памет на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА