Last news in Fakti

9 Март, 2017 08:33 15 921 39

Арестуваха двойка в Абу Даби! Правили любов преди сватбата

  • абу даби-
  • оае-
  • любов-
  • арест-
  • сватба-
  • бременна-
  • задържани-
  • украйна

Да си влюбен е престъпление...

Арестуваха двойка в Абу Даби! Правили любов преди сватбата - 1
Снимка: Фейсбук

Влюбена двойка беше арестувана в Абу Даби, защото жената е забременяла преди сватбата, предаде News24, позовавайки се на информация на близки на задържаните.

Властите в Обединените арабски емирства са арестували 29-годишния Емлин Кълвъруел от ЮАР и 27-годишната му годеница Ирина Нохай от Украйна.

Департаментът по международните въпроси и сътрудничество обяви, че не може да направи нищо по въпроса. В страната е забранено да се прави любов, преди двойката официално да е сключила брак.

Близка на южноафриканеца заяви, че влюбените са се венчали на 27 януари. Два дни по-късно Ирина е имала стомашни болки и е посетила болница, където медикът установил, че е бременна. Веднага е информирал властите, които са задържали закононарушителите.

Работодателят на Емлин заяви, че властите ще направят „още тестове“, за да установят от колко време Ирина е била сексуално активна. Двойката, работеща в Обединените арабски емирства, няма юридически опции към момента.

Близки на задържаните обясниха, че всеки път, в който искат да получат информация от властите, получават отказ. Украинското посолство прави опити да получи разрешение за депортиране на двамата.

От дипломатическото представителство на ЮАР обявиха, че правителството е запознато със случая, но не може да предостави юридическа помощ на арестуваните. Единственото, което може да направи, е да следи дали двойката е третирана справедливо.

Чуждестранните граждани често попадат под ударите на арабските закони и норми, посочват световните агенции.

„Единственото нещо, в което сгрешиха двамата, е че се влюбиха“, заяви близка на арестуваните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    25 38 Отговор
    Шириатските закони затова и са писани за да се спазват и всички нарушители ще бъдат жестоко наказани.Правете си сметката хора , после да не плачете.

    Коментиран от #2, #37

  • 2 некойси

    25 12 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Който иска да отива да живее в пещерите и да се откаже от всичко благини на модерното общество.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    28 17 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Ти ако сакаш може и да одиш , но тези двамата са били на територията на чужда страна и са нарушили нейните закони , затова трябва да бъдат наказани. Ах затова ви казвам , опичайте си акъла ора и внимавйте къде одите и какво прайте , после да не кажете , че не съм ви предупреждавал.

    Коментиран от #14

  • 4 Kcaniba

    5 5 Отговор
    С парите се купуват вече и души...
    Информирайте се преди всичко!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Лупи

    68 5 Отговор
    Поредното доказателство, че тия трябва да бъдат върнати в средновековието, където последно им е ъпдейтван софтуера.

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    12 41 Отговор

    До коментар #5 от "Лупи":

    А бре лумпи , те именно и затова живеят сто пъти по добре от теб , защото си спазват законите и не са си забравили средновековните нрави и обичаи. Те не са ги канили тези двамата при тях да правят секс , те сами са отишли. Твоето възмущение е някакво изкуствено тролско , като не ти харесва там не ходи! Какъв ти е проблема ?

    Коментиран от #12

  • 7 кроко

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Така е троле , прав си и ти си ярък пример на продажна душа!
  • 8 pepe

    23 4 Отговор
    За пръв път чувам за Обединени американски емирства!
  • 9 Селянина с колелото

    59 4 Отговор
    Тея аборигените от 2-ри век, законите са ги писали на гол г.з с кожена писалка, имат по една торба жени, пълен разварт и коефициент на интелигентност 0,00000001% да ходят прави. Шириятски маймуни никой няма полза от тях и с нищо не допринасят за развитието на човечеството. А вие ходете там по скапаните им държави да ядете пясък, ДУБАЙКОВЦИ!
  • 10 Мунчо

    40 4 Отговор
    А, АКО ХОДИШ ДО WC БЕЗ ДА СИ УВЕДОМИЛ ШИРИАТА , КАКВО СЛЕДВА ???
  • 11 Оги

    9 8 Отговор
    Неее, не са направили грешка,ч е са се влюбили! Грешка са направили, че не са си купили куфар с кондоми. Даже имало нови, които ти казват дали си доблър в секса? Но най-голямата грешка е на архангела Господ, дето вместо да спре тия тирании взе че зомбира разни човеци да си натрисат дивотиите над останалите. Например преди хилядолетия нямаше сватби. Да и при прабългарите нямаше. Двама като се искат обявяват пред родителите и другите,ч ес е вземат и толкова! Сега обаче има Гражданско и трябват подписи. За формалностите. Но те не са виновни че са се борили преди брака! Брака е само скллючване писменно и или и устно волеизявление за съвместен живот на двама. А и аз не зная по каква причина разни хорица си присвояват правото да ти казват дали да се влюбваш преди или след брака? Такива неща не е редно да има! Веднага Амнести и Отворено общество да защитят правото на Любовта! тя Любовта ще спаси света! - цитат от мацките по Фейса, четох го много пъти.
  • 12 Ттттттт

    44 2 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Те си спазват своите закони....ама само там!!! Като дойдат в по свободни страни не можеш да ги изкараш от баровете и стриптийз клубовете....нали ги виждам....и на свинското налитат кат невиждали!!!......аз не бих отишъл там!!!
  • 13 ФАКТ

    3 15 Отговор
    за вси4ки дето пишете тука и не знаете какви сте като религиозна насо4еност..демек никакви..атеисти явно...преди да пишете глупости 4е хората там са идиоти..и спазват шериата..дрън дрън .дрън...ще го кажа само веднъж и то то4но за тези дето нямат 000000.1 интелигентност..в християнството демек в библията както и в исляма дамек в корана е ЗАБРАНЕНО да се спи с жена преди да си склю4ил брак с нея...така 4е...ние 90 процента от населението си предпо4итаме да си се 4у...ме когато ни падне и с която ни падне не зна4и 4е те са виновни ..а зна4и 4е ние сме тотални неверници и искаме не ние да се съобразяваме с религията в 4астност с християнството и исляма ..а искаме тя да се съобразява с нашите желания....е тук не се сърдете на хората които вярват а се сърдете на себе си 4е един ден рано или късно ще се срещнете с нашия създател тогава ще ви питам какво обяснение ще му дадете...4е да не горите ве4но там кудето ви е мястото ..религиите не съм ги писал аз..нито някой 4овек защото ако вземе да про4етете библията или корана и про4етете какви неща са писани ..може би ще успеете да ми обясните как така преди 2000 години е имало толкова грамотни хора 4е да напищат толкова смислена книга в която са написани неща в която у4ените 4ак сега след 2000 години откриват с най разли4ни уникални технологии..а за тях се говори в тези религии още преди 2000 години ..вие ми обяснете как то4но хора които дабе азбука не са си имали и единственото високо технологи4но нещо дета са има

    Коментиран от #18, #26

  • 14 Sergiy

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Виж умник, не зная защо ЮАР се отказват, ама утре ще донесе посланик на Украйна , че и двама за оженили в .. ами Лас Вегас, Make a choice за место, а дата изобщо преди да дойдат в тази дива страна. А сега хора да седят в затвора заради какво, тъпотия, да ги посети консул и да предоставят че са женени и повече да не ходят сред бедуини.А пък медицина там ужас, един пясък и много пари наляха за 25г.= пясък с бетон, система няма и няма да има. Преди 3 седмици спасиха от "медицина" в Дубаи едни мой ти познати от София. P.S.Такива като теб само искат някой за нещо да "отговаря" с причина или без, "отговорник" )))

    Коментиран от #16

  • 15 анализатор

    13 0 Отговор
    Истината е че когато живееш в друга държава трябва да знаеш а и да спазваш законите им/каквито и да са те/иначе лошо Нали знаете че в много държави на югоизточна азия за наркотици има смъртно наказание и никой не може да помогне
  • 16 ссс

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Sergiy":

    ше подам сигнал до козяк, не може вече така, уСраински тролове да заработват на наши форуми и сайтове!
  • 17 копеле

    5 2 Отговор
    Най много да ги обезглавят
  • 18 Селянина с колелото

    25 2 Отговор

    До коментар #13 от "ФАКТ":

    Ей ФЕС научи се да пишеш на български преди да постваш, буквата е Ч(не 4) Не намесвам религията а простащината на всички маймуни от Арабските емирства и компания съседни малоумни държави. Всичко са една сган от керванни обирджии, експоататори на сътвореното от нормалните хора с акъл които има 1 жена, и ч.кат какво си искат докато не намерят това което е тяхно. Не да си вземеш някоя мумия и да чакаш да сватба и като си легнеш и свалиш гащите да изскочи една патка. Като са говорили преди 2000 години за технологии защо не са ги измислили бре а? Дори кенеф нямат в къщата и дрискат по пясъците, поне дупки да си копаят като котките(май по-умни от тях) За прогрес ще ми говори ФЕСА! Когато един човек се ражда плаче а всички покрай него се радват, важното е да живееш така че когато си отиваш от този свят да се радваш а всички да плачат, тогава като се изправиш пред своя създател няма да за какво да те е страх къде ще отидеш! А ти си вярвай на 100 девственици ма.го, докато натискаш копчето на бомбата. Алах на това ли ви учи а ? да убивате невинните защото сте мърши страхливи които не могат да и една война да водят с правилните хора. Бийте се с армията бе какво убивате хора които нищо не са ви направили, те ли ви продават оръжието а? те ли ви ограбват ш...ния петрол, те ли ви слагат БОМБИ В ГАЩИТЕ.
    там където ви харесва, нали женте били за поколение а мъжете за удоволствие.

    Коментиран от #21

  • 19 Jack Bauer

    4 13 Отговор
    Ние се сърдим когато арабските бежанци у нас не спазват нашите закони. И в същото време искаме като отидем в някоя арабска страна ние да не спазваме техните закони. Много от коментиращите не мерят еднакво "нашите" и "вашите".
  • 20 некой си

    10 4 Отговор
    Се бех виждал ма кроко-дил ислямист не бех!?!Ще те направим на портофели , колани ,,чехли и ако остане на гюдерия за некой арабски кенеф.Тогава може би ще си доволен , а ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ала бала

    11 3 Отговор
    Абеба Кроко тия п....и от ОАЕ ако не е нефта ще си оголят задниците.Това не демокрация жената да има по малко права от кучето
  • 23 Нафарфорий

    20 2 Отговор
    бе кат им свърши нефта една атомна бомба и ще отървем света от чалмарското зло!!!!! Наглеци!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 24 Кобрата

    8 4 Отговор
    Това е пълна тъпотия... Ако да речем нямам брак и съм ерген примерно, но к*ра ми става и ми се е*е, ще ме опандизят само, защото ч.кам мадамите ли глупаци
  • 25 мислещ

    8 4 Отговор
    Какво прави тая шаврантия с циганина? Съмнявам се, че ако изобщо има семейство тая е нормално. Кой нормален бял човек не би възпитал дъщеря си на елементарни християнски и расови закони. Да се подиграваш с произхода си и расата си е непростим грях и заслужава сурово накаание! Тая малоумна пача в секундата в която се е запознала с тоя арабин и е станало каквото и да е между тях се е изгаврила с паметта на безбройните загинали които са бранили цяла Бяла Европа от воинствения ислям. Тя решила доброволно да се продаде. Сигурно за пари, че тия цигани специално в тая тоалетна "Обединени арабски емирства" имат пари, поне част от тях. Смърт и за двамата, перфектно че са в затвора, да умрат от глад и бой там сега

    Коментиран от #28

  • 26 Бантускотец недоклатен

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "ФАКТ":

    Ти не си нормален, бе, тюфлек! Имаш право да вярваш в каквото си искаш, стига да не налагаш вярата си на останалите. Ако си от Църквата на Летящото спагетено чудовище бих те разбрал. Там са едни високи технологии, едни цедки за спагети, една кайма за овкусяване, доматен сок - лошо изобщо няма! Да ми говориш за високи технологии у тези диваци с нищожна интелигентност, които се кланят сляпо пред някакви простотии е престъпно. Престъпници са и гейропейските ни общества, които позволяват на някакви бантустанци да упражняват жалката си религия на места, които са обитавани предимно от европейци. Ако сравним тези мух...льовци с паразити, Европа позволява на паразитите да живеят, вместо окончателно да унищожи заразата. А е зараза, безспорно, която се мъчи да покори здравите иначе клетки на европейския организъм.
  • 27 Корковата тапа

    12 1 Отговор
    Ето затова им заобикалям малумните държавици.
    Една чикия да си направиш в хотела и айде в панделата, какво остава да опънеш некоя девойка.

    Тия са тотално сбъркани с тоя алах и простотиите му!
  • 28 неутрален

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "мислещ":

    Какъв арабин,той не е от ОАЕ бе мислещ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 КироГ

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Нафарфорий":

    Чисто технически не е необходимо да се чака да свърши нефта, че те тия правят по 6-8 деца и за 20години се удвояват а той нефта като идва от 3км под земята няма да се омърси радиоактивно - може мако да пострада инфраструкурата на кладенеца ама той така или иначе не е в Рияд или Дубай
  • 31 незнайко

    9 0 Отговор
    НЕФТ, НЕФТ и пак НЕФТ ! ИСЛЯМ, ИСЛЯМ и пак ИСЛЯМ ! Това е равно на ДУБАЙ, кодето жената е НИЩО !
  • 32 тракиец

    9 0 Отговор
    Колкото и хотели с басейн на 100тния етаж да имат, колкото и писти за формула 1 да има там, колкото и рекорди да държат за чудеса построени с парите от нефта, те пак си остават със законите писани преди османската империя още. Пари имат, но обществото им търпи "душевно-интелектуален глад".
  • 33 tmv123

    2 0 Отговор
    До коментар#32 / Бедуините в тази част на на Арбския полуостров а сега ОАЕ не са били владение на Османската империя! Все пак в сравнение със Суадитска Арабия законите им са сравнително либерални! В Дубай има заведения в които може да се консумира алкохол.,дори меко казано има и салони за външен и вътрешен масаж! Бил съм три пъти там и ми хареса,спокойно и безопасно място за живеене с ред и дисциплина,а не като при нас....!!
  • 34 ФАКТ

    1 2 Отговор
    специално за селянина с колелото..явно не слу4айно си се писал така :)....първо да те светна господин атеист...зна4и твойта логика ненормална е ти да си поживееш на този свят ..пак за другия да не го мисля..браво.. невернико....и като говориш за това на какво ги у4и исляма...:)ами вземи про4ети малко от корана и ако някъде намериш да пише убивай невинни ..моляти се да ми го цитираш...и пак ще повторя за селянина ..... 4 ..ще си го пиша както искам ..а ти невернико то4но такива като теб стават камикадзета защото си нямат и на представа какво зна4и ислям или християнство...ако бяха запознати с тези религии никога нямаше да идат да се бомбандират като луди...защото няма на теб да ти се казва да не се замоубиваш или да не убиваш ,защото ако го направиш зна4и отиваш директно в ада...а ти да го правиш и да казваш 4е го правиш за да идеш в рая...така 4е само някой то4но такъв като теб дето иска религията да се съобразява с него а не той с нея..само такъв луд може да направи такова нещо...а по въпроса .,,който пак е невероятно тъп..."като са говорели за технология защо нищо не са направили." :) първо я ми кажи къде съм писал 4е хората са говорели за технологии преди 2000 години..казах 4е в писанията спуснати от аллах или господ..в които ти явно не вярваш се говори за неща които 4ак сега у4ените ги откриват..този който те е създал говори за това ..а не хората..защотото религията не е нещо измислено от хората..а казано от тоз

    Коментиран от #36

  • 35 ФАКТ

    0 2 Отговор
    а за останалите арабо мразци...мразете....никой не ви спира..... и как беше писал някой ..арабите се кланят на нищото..:) не се бой пи4..той и тока не се вижда ама като те удари бързо го усещаш...и ако това е толкова лошо 4е е забранено да спите с жени преди да сте женени...тогава защо все обвинявате исляма за това...нали и при християните е същото....:) ама така е когато 4овек достигне то такава самозаблуда...4е си мисли 4е е много велик...и 4е корана и библията...са просто някакви си книги...писани от някакви си идиоти...и 4е това са някакви отживелици..е па тея идиоти трябва да са били свръх4овеци за да напишат неща дето вие 4ак сега ги разбирате :)явно ви се иска да си живеете както си искате по ваши си измислени правила...ВСИ4ко ненормално преди 60 години сега си в съвсем нормално:)защото си мислим 4е сме 21 век и трябва да бъдем по модерни..по свободни ...да си мразите на воля....и щом искате да си вярвате в каквото си искате..само не и в това което е нормално....е па вярвай те си де....затова по4наха и да се появяват тези отка4алки с бомбите...защото и те си вярват в нещо дето на тях им се иска...//...а не в това което им е казано...от техния създател....виждам 4е попаднах тук на хора яко мразещи исляма и 4алмите..само 4е аз не съм 4алма :)просто съм нормален българин който гледа реално на нещата без да намесвам излишна ненормална омраза..насадена ни умишлено ......и разбрах едно само този който не е 4ел религията си И не я е разбрал..само той можЕ
  • 36 Селянина с колелото

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "ФАКТ":

    Ей ФЕС,Всеки разбира бог както сам го чувства, книгите не са пример за следване, църквата преди години е горяла хора за глупости защото са били от можещите и знаещите, все едно сега да гърмим доктори и инженери, тогава още щеше да сереш като кокошка по двора и да се лекуваш със слънчева вода и да пиеш отвари от корен на Арабски г.з, пак се повтарям Алах къде е казал да се избиват както каза "неверниците" И пак ти казвам БЪЛГАРСКИ ЕЗИК БУКВА "Ч" 4-ри е измислено от арабите нали, затова ли го ползваш, награмотнияяя алооооъууу! Не ми говори за религия която толерира хареми и ми говори за честна жена. А ти можеш да опъваш 10-20жени, но те не могат да си го слагат с други понеже ти е малка пи.ката или не можеш да я тропкаш добре а ? Еий облъчения религията е измислена за да контролира хората, не е ли така а? Най-богата е църквата всичко е от злато, не е пестено за нищо, на това ли ви научи господ а? да си угаждате с благинки и дарове от големци които са убили тоя ония и правят по един параклис да умилостивят господ, оххх горките да ги ожалиш. Аре направи си едно ритуално самоубийство взимай си 100 девственици а може и от мъжки пол за по голям кеф и се скрии там в хралупата да не падне някоя ракета на главата ти без да иска. И можеш да хапнеш от плода МАНГО, който ти е лика прилика!
  • 37 Силва

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Като имат такива закони защо арабите не ги спазват в Европа?Точно тези пък от ОАЕ като дойдат в Европа са толкова разюздани-значи водят двойствен живот и са абсолютни лицемери! Да не говорим за шкартото,на което Европа в момента му се "радва"!!
  • 38 Личо

    0 0 Отговор
    Мен затова ми харесва Дубай и Емирствата, щото за една седмица можеш да опънеш всички раси. Пълно е с к..воляк, включая арабки , че и местни. Нещо друго ще да е станало, нагазили са на някого лука и затова ги бройкат.

    Коментиран от #39

  • 39 ЖИРИНОВСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Личо":

    Ако я нямаше ЕВРОПА тия нямаше да познават и колелото