10 Май, 2017 14:54 1 153 2

САЩ и Грузия ще обменят разузнавателни данни

  • сащ-
  • грузия-
  • разузнаване-
  • русия-
  • рекс тилърсън-
  • тбилиси

Вашингтон и Тбилиси подписаха ключово споразумение

САЩ и Грузия ще обменят разузнавателни данни - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ и Грузия подписаха във вторник споразумение за обмен на разузнавателна информация, предаде ТАСС.

"Споразумението е важен етап в американско-грузинското сътрудничество в областта на сигурността. То установява правната база за двустранния обмен на разузнавателна информация и засилване на сътрудничеството между САЩ и Грузия в борбата с тероризма", се казва в публикувано снощи изявление на Държавния департамент.

Освен това споразумението "подкрепя усилията на Грузия за реформа на въоръжените й сили", се казва още в изявлението.

САЩ и Грузия ще обменят разузнавателни данни

Тилърсън благодари на Квирикашвили за грузинския принос за глобалната сигурност и похвали значителния напредък в реформите, извършени след получаването на независимост. Освен това той потвърди, че САЩ подкрепят напредъка на страната към евроатлантическа интеграция.

САЩ и Грузия ще обменят разузнавателни данни

САЩ подкрепят суверенитета и териториалната цялост на Грузия в международно признатите й граници, добави първият дипломат на Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 10 Отговор
    Явно Америка като превземе една по една всички съюзни републики на Русия и я остави съвсем сама,накрая ще я подкара и по ОКРЪЗИ И ГУБЕРНИИ...Докато Кремъл щръкне накрая абсолютно самотен,но ГОРД:)
  • 2 Kcaniba

    2 4 Отговор
    Та нали за това говорим
    Призна ли ми го евтиноплатенко
    Партенко!!
    СаЩ заададява една по една!!
    Агрисорът - Русия?!?