Last news in Fakti

21 Май, 2017 13:21 5 412 3

"Синият" кит наранява и в Гърция (ВИДЕО)

  • син кит-
  • игра-
  • гърция-
  • младежи-
  • русия

Властите в южната ни съседка разследват случаи на младежи, станали жертва на виртуалната игра

"Синият" кит наранява и в Гърция (ВИДЕО) - 1
Снимки: Shutterstock

Служители на отдела на гръцката полиция за борба с киберпрестъпността разследват нов случай в страната, за който се предполага, че е свързан с играта "Син кит", съобщава електронното издание на гръцкия в. "Катимерини".

Виртуалната игра подтиква деца и тийнейджъри да се самонараняват и е свързана с десетки смъртни случаи в Русия.

Майката на 14-годишно момче от Килис, Северна Гърция, е съобщила в полицията, че синът й е станал жертва на опасната игра. Тя е разказала, че той получил съобщение във фейсбук от неизвестен потребител, който се представял като "Син кит" и склонявал момчето да се нарани.

"Синият" кит наранява и в Гърция (ВИДЕО)

Случаят завършил благополучно, тъй като тийнейджърът признал на майка си за съобщението.
По-рано този месец 15-годишно момиче от Катерини край Солун бе хоспитализирано, след като с бръснарско ножче наряза краката си и глътна голям брой сънотворни, както изглежда под давление на виртуалната игра.

Руската игра "Син кит" циркулира по-специално в държави със славянски езици. Играта има 50 нива и предполага изпълнение от участника на задачи, които получава от "надзорник" или "ментор". Този ментор дава поръченията, а участникът трябва да докаже, че ги е изпълнил, като изпрати снимка или клип.

Поръченията, които се изпълняват в течение на 50 дни, се отнасят до самонараняване, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в 4,20 ч., гледане на филми или видеоклипове с ужаси, изкачване на високи сгради, мостове, изолация от обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 4 Отговор
    Хубаво забавление са си измислили "братушките" сигурно им е скучно .
  • 2 Калина

    4 2 Отговор
    Така е когато децата не играят с връстницте си. А седят по цял ден в интернет! Мрежата както може да бъде полезна така и вредна! Убийството на деца да се заклейми като тероризъм! Няма да се учудя ао задтази ихра стои правителството на Америка! Показен е факта че подбна игра на английси няма! Ако искаш детрто ти да стане асоциално купи му смартфон, ако искаш да серазвива да има контакт с връстниците си да се развива запиши фго да спортува
  • 3 времена

    3 0 Отговор
    За младите "син кит" за възрастните "полицейска акция" по телефона за останалите "коалиционно управление" и те така, живот ли е да го опишеш !
Новини по държави: