Last news in Fakti

23 Декември, 2011 14:01 818 0

Медицински сестри в САЩ на протест

  • сащ-
  • медицински сестри-
  • протест
Медицински сестри в САЩ на протест - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 6000 медицински сестри излязоха на протест пред болниците в американския щат Калифорния, предаде Си Ен Ен. Те недоволстват от подкопаното качество на здравните грижи и орязването на пациентските права. В Лонг Бийч медицинските сестри излязоха в еднодневна стачка, но после обявиха, че кабинетите им ще са заключени за четири дни.

Става дума за намерението на две болници да увеличат т.нар. здравен премиум, което означава, че те ще трябва да дават повече пари. Около 30% от медицинските сестри там не участват в стачката.

Правят се опити за постигане на договорка, за да се тушира напрежението. От управата на лечебните заведения твърдят, че трябва да се покрият държавните стандарти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА